› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 05.08.2016

Bu Güneş Tutulması hayatımızda temiz bir sayfa açabilir!

Güneş, karanlıktan aydınlığa kavuşurken bazı şeylerin farkına varacağız. Astrolog Ayşegül Kuyumcu Türker, Güneş Tutulmasının etkilerini Pudra.com'a yazdı.

1 Eylül 2016 günü saat 12.04’te Başak burcunda Güneş Tutulması gerçekleşecek. Ay ve Güneş, Kuzey Ay Düğümü ile kavuşumda; Satürn ve Mars kavuşumda ve Ay-Güneş’e kare açı içinde; Neptün, Satürn ve Mars’a Kare, Güneş ve Ay’a karşıt açı yaparken Güney Ay Düğümü ile kavuşumda olacak. Güneş Tutulması sırasında Başak burcundaki son günlerini yaşayan Jüpiter, retro olan Merkür ile kavuşum içinde olacak.

1 Eylül 2016 Başak Burcunda Güneş Tutulması

Her Güneş Tutulması, Güneş ve Ay’ın bir araya gelmesi ile oluşan, kuvvetli bir Yeni Ay’dır. Doğum haritamızda herhangi bir noktaya dokunması durumunda karşı konulamaz yeni başlangıçlara olanak sağlar. Yeni bir başlangıç yapmak ve temiz bir sayfa açmak için bir fırsat. Eğer ilerlemek ve yeniliğe adım atmak istiyorsanız eski alışkanlıkları, davranışları, inançları sorgulama zamanı. Kimi zaman, hayatınızı tetiklediği noktaya göre, itici bir güç, bütün olayların başlangıcı olan bir kurşun gibi etkileyici olabilir.

Başak burcunda gerçekleşen Güneş Tutulması, diğer etkileşimlerden bağımsız olarak, plan-program yapmanın, iş ya da sağlık ile ilgili günlük düzende yeni bir başlangıç yapmanın, sağlıklı bir rejim ya da ruhsal yaşantı için arınmanın, mükemmeliyetçilik, düzeltme, iyileştirmenin yüksek olacağı bir dönemin başlangıcını işaret eder. Bu dönemde günlük düzen, sağlık ve iş ile ilgili geleceğe yönelik planlar yapmak verimli olabilir.
 

Güneş Tutulmasının astrolojik etkisi 

Güneş Tutulması en belirgin hali ile Afrika’dan gözlemlenecek. Güneş, yeniden karanlıktan aydınlığa kavuşurken hayatımızda bazı şeylerin farkına varmaya başlayacağız.

Her Güneş Tutulması bir tutulma ailesinin parçasıdır. Tutulma aileleri kendi içinde anlamlar barındırır. 1 Eylül 2016’da gerçekleşecek Parçalı Güneş Tutulması “19 Kuzey” ailesinin bir bireyi. 19 Kuzey ailesi tutulmaları “hayal dünyasından gerçek dünyaya geri dönüş”, “realizm”, “gerçek bilgilerin ortaya çıkması” anlamlarını taşır.

Tam da bu anlamda bir Güneş Tutulmasının Neptün, hayaller ve illüzyon ile karşı karşıya gelmesi, Satürn ve Mars ile kare yapması zorlanarak, tüm gücümüzle savaşarak ve olgunlaşarak bir başlangıç yapabileceğimizi gösteriyor.

Bu dönemde mükemmeliyetçilik standartları ve akışına bırakmak arasında denge kurmak önemli olacak. Geçmişte yaşanan olaylar, geçmişten gelen kişiler ile ilgili illüzyonu aşmak ve farkındalığı yükseltmek ve olanın ötesini görmek gerekebilir. Pazarlık ya da sözleşme yapmak uygun bir dönem olmayabilir. Dengeyi bulmak öz eleştiri ile yaratıcılığı ve gelişmeyi yok etmekten öte, birlikte uyum içinde kullanmayı getirecek.

Güneş Tutulması esnasında zihin ve iletişim gezegeni Merkür’ün geri harekette ve Jüpiter ile kavuşumda olması geçmişten gelen bilgilerin, konuların, kişilerin abartılı şekilde ortaya çıkabileceğini gösteriyor. Endişenin yükselmesine sebep olabilecek kişi ve olaylar ile karşılaşabiliriz.
 

Türkiye ve Güneş Tutulması

1 Eylül’de gerçekleşecek olan Güneş Tutulması, Türkiye haritasında basın, medya, dergi, gazete, yazılı basın, sınır komşusu devletler, temel eğitim, öğretmenler, öğrenciler, posta, iletişim, trafik, köprüler, yollar, toplu taşıma gibi konuların yer aldığı 3. evde gerçekleşecek. Bu alanlarda gerçeklerle karşılaşmamız, ayağımızın yere basması gerekecek. Tutulmanın hemen öncesinde 3. Köprü açılışının ve Eylül ayında okul dönemi başlayacak olması, bu konular ile ilgili daha önce olmasını istediğimiz ya da olduğunu düşündüğümüz şekilde olayların gerçekleşmediği konusunda bir aydınlanma getirebilir.

Bir diğer önemli konu ise Satürn ve Mars’ın Tutulma esnasında Türkiye haritasının 6. evinde Antares sabit yıldızı ve birbirleri ile tam kavuşuma çok yakın olması. Antares agresif, savaşçı, fanatik, kavgacı, hırçın, sert ve gözü karalık getirir. Mundane astrolojide 6. ev işçiler ve çalışanlar, memurlar, sendikalar, sağlık çalışanları, gönüllü çalışanlar, silahlı kuvvetler, kamu sağlığı, medikal hizmetler, hizmet sektörü, kızılay vb. organizasyonları temsil eder. Komşu ülkeler, anlaşmalar, eğitim, ulaşım gibi konularda aydınlanan konular ile silahlı kuvvetlerin agresif bir tutum içine girmesi söz konusu olabilir. Hükümet ya da görevdeki kişilerin beklenmedik, öngörülemez tepkilerine yol açabilir.

Özellikle topraklarımız, memleketimiz, yer altı ve yer üstü zenginliklerimiz, bayrağımız belli belirsiz açıklamalar ya da geçmişten gelen konuların yeniden ve genişletilmiş bir şekilde gündeme gelmesi halkın genel huzurunu zorlayabilir.
 

Güneş Tutulmasında neler yapmalı?

1 Eylül’de gerçekleşecek Güneş Tutulması öncesi ve sonrasında en çok İkizler, Başak, Yay ve Balık burçlarının ilk yarısında doğan ya da bu burçların 4-14 dereceleri arasında gezegenleri bulunan kişileri etkileyecektir. Değişim enerjisinin çok yoğun olduğu farkındalığı ile hareket etmekte fayda var. Değişime direnmek de, her şeyi akışına bırakmak da zorlayıcı olabilir. Ancak Ağustos 15 ile başlayan ve Eylül sonuna kadar devam edecek bu süreçte dikkatli adımlar atmakta fayda var.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Bu Ay Tutulması bitirme ve bırakma zamanı!
Astrolog Ayşegül Kuyumcu Türker, 16 Eylül Cuma Balık burcunda gerçekleşecek Ay Tutulmasının etkilerini Pudra.com için yazdı.

Satürn-Neptün karesi bize sınırlarımızı öğretecek!
Ruhsal kimliğimizi keşfetmek üzere bazı adımlar atabiliriz. Astrolog Ayşegül Kuyumcu Türker, 2016 yılına damgasını vuracak Satürn-Neptün karesini yazdı.

Astrolog Ayşegül Kuyumcu Türker'den 2016 yıllık burç yorumları
Astrolog Ayşegül Kuyumcu Türker, 2016 yılında bizleri neleri beklediği ve önemli astrojik olayları Pudra.com okurları için yazdı...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER