› 
 › 
Ayşegül Kuyumcu Türker 02.08.2016

Bu Ay Tutulmasında kaderiniz değişebilir!

Astrolog Ayşegül Kuyumcu Türker, 18 Ağustos'ta gerçekleşecek Ay Tutulmasını ve bizleri nelerin beklediğini Pudra.com okuyucuları için yazdı.

18 Ağustos 2016 Perşembe günü 11.26'da Kova burcunda Ay Tutulması gerçekleşecek. Ay Tutulmaları bir şeylerin açığa çıktığı, aydınlandığı, ortaya çıktığı dönemleri işaret eder. Hemen öncesinde (2 Ağustos) gerçekleşen Yeni Ay ile başlattığınız işlerin de sonuçlarını, meyvelerini toplayabilirsiniz.

18 Ağustos 2016 Ay Tutulmasının etkileri

Ay Tutulmaları çok kuvvetli enerjiler içeren Dolunay’lardır. Ay ve Güneş’in karşı karşıya gelmesi ile kadın-erkek ve duygu-ego arasında kaldığımız dönemlerdir. Özellikle ikili ilişkilerde tansiyon ve gerginlik yükselir. Ay Tutulmaları etkileri normalde üç ay kadar devam etse de bu Ay Tutulması Ay’ın üstünde gölge oluşturmayacağı için normal bir Dolunay gibi iki hafta süre ile hayatımızda etkili olacak.

Kova burcunda gerçekleşen Dolunay/Ay Tutulmalarında toplumsal konular ile bireysel özgürlük karşı karşıya gelir. Bir yandan teknoloji, yeni bilimsel çalışmalar, inovatif çözümler, ekip çalışmaları, organizasyonlar, sosyal yaşantı diğer yandan yaratıcılık, hobiler, çocuklar, tatiller, aşk, romantizm ve bireysel yaratıcılığınızı ortaya koyma arasında gel gitler yaşayabilirsiniz.

Daha objektif, özgür, hümanist ve mantıklı davranma arzusunda olacağımız bu günlerde bireyselliğe önem verdiğimiz kadar toplum içindeki yerimiz ve varlığımız da önemli olur. Kova burcunda Ay Tutulması dönemleri ikili ilişkilerde arkadaşlık ve romantik bir ilişki arasında kalabileceğimiz; bir yandan bir şeylerin açığa çıkması, arkadaşlık gibi gözüken ilişkilerin romantik ilişkiler dönüşebilir ya da romantik olduğunu düşündüğümüz ilişkiler arkadaşlığa dönüşebilir.

Gökyüzünde önemli ve nadir bir dizilim olan YOD yani “Tanrı’nın Parmağı” olarak adlandırılan dizilim Ay Tutulması esnasında gerçekleşecek. Bu dizilimin tetiklediği olayların gerçekleşme şekli  “kadersel” ya da “yazgı” gibi hissedildiği için “Tanrı’nın Parmağı”nın bu işte yer aldığı düşünülmüştür. Bu dizilim içinde yer alan gezegenler bize neyin ön plana çıkacağı konusunda bilgi verir: Jüpiter, Merkür, Ay ve Uranüs ise bu dizilim Jüpiter yani ruhsal, dinsel konuların ön plana çıkacağını gösteriyor.

Tutulma esnasında Jüpiter ile kavuşumda bulunan “Alkaid” sabit yıldızı eski çağlardan bu yana, özellikle İslam Astrolojisi dünyasında, “ulusları imha eden” ya da “yaslı hizmetliler” olarak adlandırılmıştır. Bu kavuşum ile din, dinsel konular, ilahi görüşler, felsefeler ve bunlara hizmet eden şeyler uğruna ulusal/kitlesel yas ilan edilebilecek; bu amaca hizmet eden kişilerin ya da olayların ortaya çıkması ya da açığa kavuşması söz konusu olabilir. Türkiye haritasına bakıldığında Ay Tutulması halkımızın duygusal anlamda gergin olacağı, aydınlanacağı, bir yandan yas tutarken bir yandan da stabil bir ortamda olamayacağımızı gösteriyor.

Etkisi uzun süremeyecek bu Ay Tutulması 1 Eylül’de gerçekleşecek Güneş Tutulması ve 16 Eylül’de gerçekleşecek Ay Tutulması için öncü kuvvet niteliğinde olacak gibi gözüküyor.

Başak ve Balık Burçlarında gerçekleşecek bu Tutulmalar ülkemiz için oldukça ilginç bir serinin ortasında bulunuyor. Özellikle 1960, 1971, 1980, 1997, 2007 yıllarında yine Balık- Başak ekseninde Tutulmaların gerçekleşmiş olması; 1971 ve 1980 yıllarında yine bunlara ek olarak Kova Burcunda Ay Tutulması gerçekleşmiş olması da oldukça şaşırtıcı. Zira bu tutulma serisi Şubat 2017’de sonlanıyor ve 2025’e kadar bir daha yaşamayacağız.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız

Satürn-Neptün karesi bize sınırlarımızı öğretecek!
Ruhsal kimliğimizi keşfetmek üzere bazı adımlar atabiliriz. Astrolog Ayşegül Kuyumcu Türker, 2016 yılına damgasını vuracak Satürn-Neptün karesini yazdı.

Astrolog Ayşegül Kuyumcu Türker'den 2016 yıllık burç yorumları
Astrolog Ayşegül Kuyumcu Türker, 2016 yılında bizleri neleri beklediği ve önemli astrojik olayları Pudra.com okurları için yazdı...

Astrolog Didem Şarman'dan 2016 yıllık burç yorumları
2016 yılında bizi neler bekliyor? Astrolog Didem Şarman, 2016 yılının önemli astrolojik olaylarını yazdı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER