selen serdaroglu profil foto2
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Olduğunuzdan yaşlı gösteren 10 makyaj hatası

Makyaj ile dinamik ve güzel görünmek isterken, abartılı uygulamalar nedeniyle daha yaşlı görünme riskiniz de var. İşte makyajda sık yapılan 10 hata!

İZLE: 4 DAKİKADA PRATİK MAKYAJ👇 
Makyaj, cildimizdeki kusurları kapatmak, daha canlı ve zinde bir görünüm sağlamak için bize yardımcı olan uygulamaların başında geliyor. Ancak makyaj ile daha dinamik ve güzel görünmek isterken, abartılı uygulamalar nedeniyle, olduğunuzdan daha yaşlı görünme riskiniz de var. İşte biz de Pudra.com olarak makyajda sık yapılan uygulama hatalarından bahsedeceğiz. 

Olduğunuzdan yaşlı gösteren 10 makyaj hatası

1. Çok faza kapatıcı ürün kullanmayın

Cilt renginizi dengelemek, cildinizdeki lekeleri kapatmak için veya göz altı morlukları veya halkalarını gizlemek için kapatıcı kullanmak ilk aklımıza gelen. Ancak kullandığımız kapatıcıları sürüş şeklimiz çok önemli. Çok fazla kapatıcı kullanmak kırışıklıkları belirginleştirir, göz çevresinde uygulanan yoğun kapatıcılar ise ifademizi değiştirir. Bunu önlemek için her zaman ince, sıvı kapatıcı ürünler seçilmelidir. 

Püf noktası: Cildinizin daha canlı, doğal görünmesini istiyorsanız içinde hafif ışıltı olan kapatıcıları da tercih edebilirsiniz. 

Burada hemen Makyaj Artisti Rıfat Yüzüak'ın sözlerine yer vermemiz gerekiyor: 2000’li yıllardan günümüze uzanan süreçte makyajlarını silenler, günümüzde güzelliklerinden en çok bahsedilen ünlüler oldu. Türkiye ve hatta Ortadoğu’da makyajı en çok beğenilen ve makyajıyla fenomen olan isim şüphesiz ki Ebru Gündeş. Düşünün ki bu denli fenomen ve trendsetter olan Ebru Gündeş makyajını silen ilk ünlülerden oldu” diye konuşuyor.

2. Kaşlarınız duble yol olmasın

Kaşlarınızı doğal renginden koyu renklerle boyamak, içini ve çevresini çok fazla doldurmak yapılan büyük makyaj hatalarından biri. Ünlü Makyaj Artisti Rıfat Yüzüak, yüz şekline göre kaş diye bir şey olmadığını belirtiyor. Çünkü herkesin kaşı yüzüne göre aslında. Burada amaç, varsa hatalarını kapatmak, ihtiyacı varsa bazı boşlukları doldurmak olmalı. Kaş kalemi rengi seçimi de burada çok önemli. Kaş renginizin doğal tonundan bir ton açık renk kaş kalemi ile kaşlarınızdaki boşlukları doldurmanız ve taramanız doğal ve dikkat çekici bir kaş görünümü için yeterli... 

Püf noktası: Kaş yapınız çok ince ve dökülmeye meyilli ise, kaş kalemi ve boyaları yerine kaşınıza uygun renkte far ile uygulama yapın. Çünkü kaş kalemi ve fırçaları kaş köklerinin bozulmasına ve kaşlarınızın dökülmesine yol açabilir. Bu nedenle kaş diplerinize çok fazla baskı uygulamadan hafif dokunuşlarla kaşlarınızı doldurun. Özellikle kaş boyama uygulamasını kesinlikle aceleye getirmeyin.

SİL MAKYAJINI!

"Eğer kendinizi iyi hissetmiyorsanız o zaman dönüp aynaya bakmalısınız. Neden iyi hissetmediğinizi bulmalısınız. Çünkü iyi hissetmediğiniz halde o makyajı yapmaya devam edersiniz, bu yüzünüze de yansır, karşınızdaki kişiye de. O yüzden silin makyajı ve bakın nasıl kendinizi iyi hissediyorsunuz." - Makyaj Artisti Rıfat Yüzüak
 
En sık yapılan 10 makyaj hatası

3. Alt kirpiklere fazla maskara uygulamayın

Maskara, makyajı belirginleştirmek, daha net bir ifade vermek için olmazsa olmaz makyaj ürünlerinin başında geliyor. Alt kirpikleri hafif bir şekilde belirginleştirmek de gözlerinizin şeklini daha iyi ortaya çıkarır. Ancak maskaranın alt kirpiklere fazla uygulanması, gözün alt kısmına çok fazla vurgu yapar ve eğer göz çevremizde kırışıklık varsa, bu küçücük kırışıklıkları bile çok belirgin bir hale getirir. 

4. Koyu renk farkları tüm göz kapağınıza uygulamayın

Etkili bir görünüm istiyorsanız, koyu renk farkları sadece gözünüzün dış kısmına dağıtarak uygulamanız yeterli olacaktır. 

5. Göz altınıza kalem çekmeyin

Koyu renk kalemlerin göz altında kullanılması, gözünüzün daha küçük görünmesine yol açar. Gözünüzün daha dikkat çekici ve büyük görünmesini istiyorsanız beyaz veya pembe sedefli göz kalemlerini gözünüzün iç bölgesine uygulayın. 

6. Koyu renk allıklara veda edin!

Koyu veya yoğun renkteki allıklar yerine açık pembe ve şeftali tonları kullanın. Allığı elmacık kemiklerinizin değil, yanaklarınızın üst bölgelerine sürün. Burun bölgenize çok yaklaşmayın. Yumuşak tonlar her zaman yüzünüzü daha genç gösterir, romantik bir ışıltı katar. 

7. Renk düzenleyici kullanın

Göz altındaki halkalar yaş aldıkça kendini daha çok belli ediyor ancak kapatıcıları direkt göz altına uygulamak halkaların daha belirginleşmesini, çizgilerin ise derinleşmesine neden olur. Bu nedenle kapatıcı uygulamasından önce renk düzenleyici kullanmanız gerekir. Bu uygulama daha aydınlık bir görünüm sağlayacaktır.

8. Ruj rengi seçiminizi dudak şeklinize göre yapın

Ruj da tıpkı maskara gibi makyajın tamamlayıcıları arasında. Ancak dudaklarınız ince ve darsa, koyu tonlu ruj renklerinden kaçınmanız, mümkün olduğunca açık ve sedefli rujlara yönelmeniz daha doğru olacaktır. Çünkü koyu renk tonlar tıpkı kıyafette bedeninizi daha ince gösterdiği gibi, dudaklarınızın da daha ince görünmesine yol açar. 

Püf noktası: Daha dolgun dudaklara sahip olmak için dudak kenarlarınıza doğal tonda bir dudak kalemi ile çerçeve yapın. Ancak bu çerçevenin dudak çizgisinin tam sınırında olmasına dikkat edin. Daha fazla dışarı çıkarsanız yaptığınız uygulama yapay bir hale gelir. 

İlgili haberimiz için tıklayın: Cildinize ve saç renginize uygun ruj seçimi
Ruj seçerken ten, saç, göz ve hatta diş rengi de son derece önemli. İşte Pudra.com okuyucuları için cilt ve saç rengine uygun sağlıklı ruj seçimi rehberi.

9. Dudak kalemi kullanırken dudak sınırlarınızı aşmayın

İyi sürülmüş bir dudak kalemi dudak makyajının olmazsa olmazı. Ancak dudak sınırlarınızı çok geçerseniz yapay bir görünüm oluşur. Bu nedenle dudak sınırlarınızı geçerek daha dolgun dudaklara sahip olacağınızı düşünmek yanlış olacaktır. Bunun yerine daha açık tonlarda ruj kullanın. Özellikle koyu ve mat rujlardan kaçının. 

10. Pudrayı kalın bir tabaka halinde sürmeyin 

Cildinizindeki parlamaları önlemek, ufak tefek kusurları kapatmak ve makyajınızı sabitlemek için pudra uygulaması yapabilirsiniz ancak fazla kullanırsanız, yüzünüz kurur, kırışıklıklarınız daha fazla belli olur ve yapay bir tabaka görünümü oluşur. Bu nedenle pudrayı yalnızca yağlanma olan bölgelerinize uygulayın. T bölgesi, çene ve yanaklarınız yeterlidir. Özellikle göz ve çevresine kesinlikle uygulamayın. 

İlgili haberlerimiz:

Makyaj Artisti Rıfat Yüzüak'tan pratik makyaj önerileri
Max Factor Makyaj Artisti Rıfat Yüzüak, sezonun makyaj trendlerini ve her kadının bilmesi gereken makyaj tekniklerini Pudra.com okuyucularıyla paylaştı.

Ünlü makyaj sanatçısı Hakan Kültür'den makyaj tüyoları
Ünlülerin makyözü Hakan Kültür ile Pudra.com'a özel bir haber hazırladık. Makyajın inceliklerini öğrenmek için bu yazıyı okuyun!

​Ünlülerin makyözü Melis İlkkılıç'tan makyaj tüyoları
Sade ve çarpıcı dokunuşları tercih eden makyaj sanatçısı Melis İlkkılıç'ın makyaj ile ilgili önerileri Pudra.com'da.


 
EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER