25.12.2020

Bağışıklığınızı korumak için D vitamin alın

D vitamininin vücudumuzda ne eksik ne de fazla olmaması gerekir. Bu anlamda yeterli düzeyde olmasını sağlamalıyız.

İZLE: D VİTAMİNİNİN VÜCUT İÇİN ÖNEMİ👇 
Son yıllarda D vitamini eksikliği, Türkiye dahil tüm dünyada sık görülen sağlık sorunlarının başında geliyor. Bu nedenle toplum sağlığı açısından özellikle evlerimizde çok fazla vakit geçirdiğimiz ve yeterli Güneş ışığı alamadığımız COVID-19 kaynaklı pandemi döneminde D vitamini desteklerine ihtiyacımız var.

Bağışıklığınızı korumak için D vitamin alın

En sık kullanılan vitamin takviyeleri olan Vitamin C ve vitamin E'nin arasına, pandemi döneminde uzun süredir ihmal edilen D vitamini eklendi. Çünkü tüm dünyada yapılan bilimsel araştırmalar, D vitamini eksikliğini daha şiddetli COVID-19 enfeksiyonu ile ilişkilendiriyor.

D vitamini almanın ciddi COVID-19 semptomlarına karşı koruma sağlayıp sağlamadığı konusundaki çalışmalara odaklan uzmanlar, çalışmalar tamamlanmadan önce bile, vücutta yetersizliği ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen, bağışıklığı destekleyen D vitaminin takviye edilmesi konusunda uyarılarda bulunuyor. 

D vitamini bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Sindirim, dolaşım ve sinir sisteminize ait çeşitli görevleri bulunan D vitamini, öncelikle kalsiyum emilimine destek olan, bunun yanında kemiklerinizin büyümesini ve mineralleşmesini sağlayan, yağda çözünen bir vitamin. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Vücut sağlığımızın iyileştirilmesi veya desteklenmesi için D vitamini şart. Çocuklarda, kemikler başta olmak üzere, bağışıklık sistemi ve vücudun genel sağlığı için hayati öneme sahip olan D vitamini, eksikliği durumunda yetişkinlerde de kemikler güçsüzleşir. Kemiklerde deformasyon ve osteoporoza sebep olur. Çocuklardaysa, raşitizme...

Yeterli güneş görmediğimiz pandemi döneminde vitamin D desteğine ihtiyacımız var

Uzmanlar somon, orkinos, uskumru ve sardalya gibi yağlı balıkların D vitaminin iyi kaynakları arasında olduğunu belirtiyor. Örnek vermek gerekirse, 85 gram pişmiş somonla, neredeyse günlük ihtiyacın iki katı D vitamini sağlanabiliyor. Aynı şekilde yumurta sarısı ve yoğurt da vücudu D vitamini açısından desteklemek için önemli. Ancak kimi zaman besinler D vitamini almak için yeterli gelmeyebiliyor. Özellikle yeterli güneş ışığı alamadığımız COVID-19 kaynaklı pandemi döneminde D vitamini desteklerine ihtiyacımız var.

Unutmayın: D vitamininin vücudumuzda ne eksik ne de fazla olmaması gerekir. Bu anlamda yeterli düzeyde olmasını sağlamalıyız. Vücutta depolanan bir vitamin olduğu için, aşırısı kalp ritim problemleri, böbrek taşı oluşumu ve böbrek yetmezliği gibi sorunlara neden olabileceğinden vücudunuzdaki vitamin ve mineral depolarını öğrenmek için bir metabolizma uzmanına danışmanız iyi olacaktır. 

İlgili haberlerimiz: 

D vitamini takviyesi alırken buna dikkat edin!
Yapılan son araştırmalar D2 ve D3 vitamini arasındaki farkları ortaya koyuyor. Buna göre D3 vitamini takviyesi kullanmak daha sağlıklı.

D vitamini eksikliğinin 7 işareti
D vitamini eksikliğinin oldukça yaygın olduğunu ve yeterince güneşte kalmanın çözüm olmadığını söyleyen Dr. Mercola, D vitamini eksikliğine dikkat çekiyor.

A'dan Z'ye D vitamini
Güçlü kemikler ve beslenme denilince akla ilk gelen kalsiyum olsa da aslında D vitamini kalsiyum kadar önemli. Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, A'dan Z'ye D vitaminini ve D vitamini eksiklğinde oluşan hastalıkları anlatıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER