04.12.2017

Baklagilleri tüketirken dikkat etmeniz gerekenler

Haftada en az 2 kez tüketilmesi önerilen baklagiller hakkında bilmeniz gerekenler Pudra.com'da.

Kuru baklagillerin özellikle kış aylarında haftada en az 2 kez tüketilmesi öneriliyor. Ayrıca C vitamini sayesinde baklagillerin demir emilimi daha da artıyor. Bu nedenle tüketirken, bol maydanozlu, biberli, domatesli, marullu ve limonlu salatayla tüketilmesi uzmanlar tarafından öneriliyor.

Baklagilleri tüketirken dikkat!

Kuru baklagilleri dikkat etmeniz gereken noktalar:

1) Kuru baklagiller iyi pişirilmedikleri zaman sindirimi zorlaştırcağı için pişirmeden önce ıslatılması gerekir. Bunun için oda sıcaklığındaki suda 8 - 10 saat ya da sıcak suda daha kısa sürede bekletmeniz yeterli olacaktır.
nohutAyrıca kuru baklagilleri sindirimi kolaylaştırması için zarlarını da soyarak tüketebilirsiniz.

Kuru baklagillerin oluşturdukları gazı önlemek ve sindirimi kolaylaştırmak için yemeklere kekik, kişniş veya kimyon ekleyebilirsiniz.

2) Pişirme sırasında, baklagillerin köpürmesini önlemek için tencerenin kapağını aralık bırakın ve pişirme suyuna yarım çay kaşığı yağ ekleyin.
 
3) Düdüklü tencereler kuru baklagiller için en iyi pişirme yöntemidir. Ağzı kapalı olarak 45 - 60 dakika pişirmeniz yeterli gelecektir.
 
4) Pişirdiğiniz baklagilleri buzdolabında yaklaşık 3 gün saklayabilirsiniz. Sonrasında bozulmuş olabilir ve besin zehirlenmelerine yol açabilir.




İlgili yazılarımız:

Kışın vazgeçilmezi kuru baklagillerin 5 faydası
Beslenme Uzmanı Şeyda Sıla Bilgili özellikle kışın bolca tüketilmesi gereken, besin değeri son derece yüksek olan baklagillerin faydasını anlatıyor.

​Baklagillerin yararları
Kuru fasulye, nohut, mercimek gibi baklagillerden ne kadar tüketmemiz gerekiyor? Baklagillerin faydaları nelerdir ve hangi hastalıklara iyi gelirler?

Lifli yiyecekler nelerdir?
Sindirim siteminde etkili, hazımsızlığı gideren ve kabızlığı önleyen lifli ya da diğer adıyla posalı yiyecekler hangileri biliyor musunuz?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER