@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 05.06.2017

40 yaş üstü kadınlar neden probiyotikle beslenmeli?

40 yaşından sonra vücudumuzu neler bekliyor? Sindirim sistemimizin dengesini bozan faktörler neler? Probiyotikler neden önemli? Yanıtları Pudra.com’da.

Sindirim sistemimizin sağlıklı olması genel sağlığımızın da iyi olması demek. İçerisinde trilyonlarca faydalı bakteri bulunduran bağırsaklarımız da yıllar içinde tıpkı bizim gibi yaşlanıyor ve diğer faktörlerin etkisiyle görevini daha az yapar hale geliyor. Özellikle 40 yaş ve sonrasında her gün probiyotikli gıdalarla beslenmek gerekiyor. 

40 yaş üstünü bekleyen sindirim sistemi sorunları
 

40 yaş ve sonrasında neler oluyor?

  • Gaz ve karında şişkinlik
  • Kilo alma veya kilo vermede zorluk
  • Halsizlik
  • Kabızlık ve ishal
  • Hazımsızlık ve mide yanması
  • Kaşıntılı cilt, akne
  • Sıkça hastalanmak ve mantar enfeksiyonları
Bütün bu semptomlar ve durumlar kötü sindirim sistemiyle ilişkilendiriliyor. Eğer bu listedeki semptomlardan bir ya da birkaç tanesine sahipseniz bundan sonra anlatacaklarımız size oldukça yardımcı olacak.

İlgili yazımız: Probiyotik nedir? Probiyotiklerin yararları nelerdir?​
 

Sindirim sisteminizin pilleri azalıyor

Doğduğunuz andan itibaren anneniz tarafından sindirim sisteminize gerekli ve faydalı bakteriler aktarıldı. Araştırmalar gösteriyor ki eğer normal doğumla doğduysanız ve yeterince anne sütü aldıysanız, hayata daha iyi çeşitli floraya sahip iyi bir sindirim sistemiyle başlıyorsunuz. Eğer sezaryen ile doğduysanız ve mama ile büyüdüyseniz ne yazık ki sağlıklı bir bağırsak florasına sahip olma şansınız daha az ve sindirim problemlerine daha çok maruz kalıyorsunuz. Peki, iyi bir flora nedir? İyi bir flora, kalın ve ince bağırsak florası içerisinde trilyonlarca bakteri ve mantardan oluşan canlı ve sağlıklı bir ekosistem anlamına geliyor. Sağlıklı bir insanın bağırsak florasında yemeklerin sindirilmesini sağlayan, hastalıkları önleyen, alerjileri azaltan ve toksinleri dolaşım sistemimizden atan birçok faydalı bakteri bulunuyor. Yani iyi bir flora sağlıklı sindirim sisteminin güç kaynağı pilleri gibi çalışıyor. Doğduğunuz zaman bu pilin doluluk oranı %100’dü. Bu pilin içerisinde sizi sağlıklı tutan yüzlerce bakteri çalıştı. Şimdi bu pili 30, 40, 50 ve üzeri yıllık kullanımdan sonra bir daha düşünün. Pilin doluluk yüzdesi ne olabilir? %60? %50? %40? En iyi ihtimalle sindirim sisteminiz elinden gelenin en iyisini yapıyor fakat zaman içerisinde birçok faktör faydalı bakterilerin ölmesine ve bu floranın bozulmasına yol açtı. Bağırsaklarınızı tanıyın, hayatınızı değiştirin! başlıklı yazımızda bağırsakların neden sağlığımız için önemli olduğunu okuyabilirsiniz.
beslenme
Bu adil bir dövüş değil
Şununla yüzleşelim: Son 30 yılda çok fazla şey değişti. Sağlıklı gıda bulmak artık bildiğiniz mağazalarda bile zor. Büyük gıda markaları marketlerdeki rafları ele geçirdi ve muhtemelen bizim sağlığımız onları birinci önceliği değil. Katkı maddeleri, koruyucular, işlenmiş şeker ve hatta Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar (GDO) evlerimize ve beslenme alışkanlıklarımıza girdi. Bir kutu kolada 10 kesme şeker olduğunu biliyor muydunuz? Ketçabın ve neredeyse tüm işlenmiş yiyeceklerin içinde şeker var. Fazla şeker vücudunuza mantar hücrelerinin artmasını sağlıyor. Mesela candida mantarı bağırsak floranızdaki iyi bakterilerin dengesini bozuyor. GDO’lar sağlıksız oldukları nedeniyle dünyanın birçok yerinde yasaklanmış durumda. Şu anda eskisine göre gıda ürünlerinin daha fazla glüten içerdiğini biliyor muydunuz? Bunlara baktığımızda tükettiğimiz gıdalardaki kalite düşüşü sindirim sistemimizi ve bağırsak floramızı da etkiliyor. Bu gerçekten hiç adil bir dövüş değil çünkü bu ortamda sindirim sistemimiz bütün bu zorluklarla savaşmak zorunda.
 

Defalarca antibiyotik veya penisilin kullandınız

Muhtemelen hayatınız boyunca defalarca penisilin veya antibiyotik aldınız. Çocukken boğazınızın yandığını ya da bir enfeksiyona yakalandığınızı hatırlıyor musunuz? Doktor size muhtemelen hemen bir antibiyotik yazdı ama bunun uzun dönemde oluşturabileceği hasarlardan hiç bahsetmedi. Size hiç antibiyotiklerin vücudunuzdaki enfeksiyonla savaşırken aynı zamanda bağırsak floranızdaki iyi bakterileri de öldürdüğünü söylediler mi? Bunun sindirim sorunları dışında da uzun süreli kronik hastalıklara yol açabileceğinden bahsettiler mi? Dürüst olmak gerekirse, doktorunuz tek suçlu değil. Sindirim sistemi sağlığının ne kadar önemli olduğunu yıllar süren farklı çalışmalar sonucunda anladık ve medya bunu daha yakın geçmişe kadar dile getirmiyordu. İyi ve dengeli bir bağırsak florasına sahip olmak genel sağlığın iyi olmasıyla ilişkilendiriliyor. Şunu bilmeniz gerekiyor ki maalesef vücudunuz zamanla antibiyotikler veya başka nedenlerden dolayı bağırsak floranızda ölen iyi bakterileri geri getiremiyor. Antibiyotikler gerçekten yararlı mı? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.
yogurt
Her gün probiyotik içeren besinleri tüketmek şart
Sindirim sisteminizi onarmak için beslenme düzeninizin içine doğal probiyotik gıdaları eklemek gerekiyor. Doğal probiyotiklerin başında turşu, kefir, yoğurt, kombu çayı, kimçi ve elma sirkesi geliyor. Bu ürünleri alırken özellikle yoğurda dikkat edin. Yoğurt seçerken şekersiz ve gerçek kültür içeren yoğurtları satın almak gerekiyor. Kaliteli probiyotik içeren gıdalara her zaman ulaşmak kolay olmasa da tüm doktorların tavsiye ettiği gibi özellikle 40 yaşından sonra mutlaka her gün bu besinleri tüketmek gerekiyor.

Kaynak: guthealthproject.com


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Probiyotikler hakkında herşey
Özellikle sindirim problemi yaşayanlar için en sağlıklı çözüm probiyotikler nedir, yararları nelerdir?

​Mucize besin: Ev yapımı turşu
Doğal probiyotiklerden biri olan turşu metabolizmamız için çok faydalı. Turşu hakkında merak ettiklerimizi Onkolog Dr. Yavuz Dizdar anlattı.

Bağışıklık sistemini probiyotikler nasıl güçlendirir?
Probiyotikler, bağışıklık sistemimize ders veren birer öğretmen ya da vücudu hastalıklara karşı koruyan askerler olarak görebileceğimiz yararlı bakterileri içeriyor.

​YEDİKLERİMİZ HAKKINDA NE BİLİYORUZ? - Aldığımız süt ve yoğurt ne kadar sağlıklı?
Süt içmeli mi içmemeli miyiz? Marketlerden aldığımız yoğurt sağlıklı mı? Uzmanlardan aldığımız süt ve yoğurt hakkında çarpıcı bilgiler Pudra.com’da…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER