burcu aydin
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Sonbahara iştahınızı tahlil ederek girin

"Vücudunun farkında olan kişiler onun sinyallerini daha doğru yorumlarlar" diyen Dt. Burcu Aydın, iştah krizi anında yapılması gerekenleri Pudra.com'a açıklıyor.

Vücut oldukça akıllı bir makinedir. Bunun için yalnızca düzenli atan kalbinizi, yaralanmadan birkaç gün sonra tamamen iyileşen cildinizi düşünmeniz yeterli. Bu muhteşem mekanizmanın devamlı ve düzgün çalışabilmesi için sağlıklı yakıt kaynaklarına ihtiyacı var. O zaman canınızın dondurma, hamburger ya da çikolata yemek istediği zamanlarda beyniniz vücudunuzu sabote eden yanlış bir sinyal mi yaratıyor? Yoksa bu ani iştah sinyalleri sizin irade ve disiplin eksikliğinizin bir belirtisi mi?

Sonbahara iştahınızı tahlil ederek girin

İştah bir hastalık değildir. Vücudunuzun neye ihtiyacı olduğunu gösteren bir sinyaldir. Önemli nokta, neden o yiyeceği yemek istediğinizi anlamaktır. Belki çok katı bir diyet uyguluyorsunuz ve vücudunuzun esansiyel besinlere ihtiyacı var. Belki de aşırı stresli ya da çok sıkıcı bir hayat yaşıyorsunuz. Vücudunuz varolan bu dengesizliği düzeltmek için size bir sinyal gönderiyor: İŞTAH!

Canınızın sürekli tatlı bir şeyler yemek istemesinin nedeni protein eksikliği, egzersiz eksikliği, yeterli su içmeme veya sevgi azlığı (evet doğru duydunuz) olabilir. Şeker krizlerinizi önlemenin yolu, vücudunuzun ne istediğini anlamanızdır.

Hiçbir diyet kitabı ya da teorisi size ne yemeniz gerektiğini söyleyemez. Vücudunun farkında olan kişiler onun sinyallerini daha doğru yorumlarlar. Hayatınız boyunca yaşayacağınız bütün ilişkiler içerisinde en önemlisi bedeninizle olan ilişkinizdir ve bu ilişkiyi güçlendirmek için zamana, iletişime ve onun gönderdiği sinyalleri daha çok dinlemeye ihtiyacınız var.

Gelecek sefer bir iştah krizi yaşadığınızda lütfen önerilerimden birini deneyin:

• Bir bardak su için ve 10 dakika bekleyin.
• Daha sağlıklı bir versiyonu yemeye çalışın.
• Hayatınızda yolunda gitmeyen noktalar var mı, gözden geçirin.

Canınızın istediği yiyeceği yiyorsanız tadını çıkarın, size nasıl etki ettiğine dikkat edin. Yedikten sonra kendizi, enerjinizi daha iyi hissediyorsanız problem yok demektir.

Dt. Burcu Aydın
İntegratif Beslenme Uzmanı&Diş Hekimi
Dcakademi.com


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER