burcu aydin
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Tatilde kilo almanıza yol açan yanlışlar ve çözümleri

Tatil zamanlarında öğünleri atlamak, çok fazla yemek gibi yanlışlara düşebiliyoruz. Dt. Burcu Aydın, tatilde kilo almaya yol açan yanlışları ve kilo almamak için yapılması gerekenleri anlatıyor.

1- Fazla yemek yemek ve porsiyonları büyütmek

Tatilde kilo almanıza yol açan yanlışlar ve çözümleri

Çözüm: Açık büfede veya evinizde küçük tabaklarda yemek yiyin. Araştırmalara göre tabağınızın boyutunu küçülttüğünüzde günlük aldığınız toplam kalori miktarı azalıyor. Bunun nedeni küçük ama dolu bir tabak gördüğünüzde görsel yanılgı ile beyninizin midenize tokluk sinyali göndermesi.

2- Yemekleri zamanında yememek, öğünleri atlamak

Çözüm: Saatinizi kurun ve atladığınız ana öğün saatlerinde antioksidan içeriği yüksek, şeker yükü düşük bir yaz meyvesi tüketin. Yaz mevsiminde kolaylıkla bulabileceğiniz kalp koruyucu kırmızı meyveleri tercih edin özellikle.

3- Yeterince hareket etmemek

Çözüm: Yüzmek, sahilde yürüyüş yapmak veya gittiğiniz tatil beldesini keşfetmek için yürüyüş yapmak yapabileceğiniz en güzel ve rutininizden farklı fiziksel aktiviteler olabilir tatilde. Tatilde kas kitlenizde yapacağınız en ufak bir artış bile yağ yakımınızı uzun vadeli hızlandırır. Ayrıca egzersiz kendinizi tok hissetmenize yardımcı olur.

4- İnsülin hormonunuzu yükselten beyaz un ve şekerden yapılmış yiyecekleri tüketmek


Çözüm: 5 çayı sırasında tam tahıllı ürünler, meyveler, kuruyemiş ve bitki çayı içmeyi tercih edin. Bu ara öğünler kan şekerinizi kademeli olarak ve yavaş yükseltir. Böylelikle bir sonraki öğünde kendinizi fazla aç hissetmez ve fazla yemezsiniz.

5- Az su içmek

Çözüm: Özellikle yazın vücudun susuzluk sinyali açlık hissi ile karışır. Bu nedenle her açlık hissettiğinizde yemeğe koşmadan önce 1 bardak su için ve 20 dakika kadar açlık hissinizin geçmesini bekleyin. Ayrıca sıcak yaz günlerinde günlük toplam sıvı tüketiminizin 2-2,5 litre olmasına özen gösterin.

Dt. Burcu Aydın
İntegrative Nutritionist
Dcakademi.com


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER