04.07.2018

Kilo sorununuzu aşmak ve ideal kilo için bilinçaltınızı ikna edin!

Kilo sorununu aşmak istiyorsak önce bilinçaltımızı ikna etmemiz gerekiyor. Çünkü bilinçaltımız diyet listelerini açık tehdit olarak görüyor!

İdeal kiloya inebilme, bu kiloyu koruyabilme ve sağlıklı beslenme sürecinin başarılı ve kalıcı olması için öncelikle bilinçaltının ikna edilmesi gerekiyor çünkü bilinçaltı neye inanırsa onu gerçekleştirme eğiliminde.

Kilo sorununuzu aşmak için önce bilinçaltınızı ikna edin!

Bilinçaltı Uzmanı Buket Elbeyoğlu'nun açıklamalarına göre "tekrar tekrar yaşanan başarısız diyet süreçleri kişilerin bilinçaltına kıtlık bilinci, açlık kaygısı, yiyecek bulamama korkusu, yoksunluk duygusu olarak yerleşiyor. Bu nedenle kişide “yemek” algısı çok daha önemli hale geliyor ve kişiyi içinde çıkamayacağı bir kısır döngüye sürüklüyor. İşte bu nedenle Elbeyoğlu, genellikle de bu şekilde yapılan diyetlerin yemeği bağımlılığa dönüştürerek hüsranla sonuçlanan diyet sürecine sebep olduğunu açıklıyor. 

Bilinçaltı için diyet nedir?

Diyet sürecini bilinçaltı sağlıklı beslenme değil, savaşılan bir mücadele gibi algılar ve savaşın galibi de daima bilinçaltıdır. Çünkü bu süreçte birçok yiyecek çok daha az miktarda yenir, hatta yasaktır. Bu kişilerin bilinçaltı diyet mantığını anlayamaz. Bilinçaltı için durum "aç olduğu halde yemek bulamıyor, verilmiyor, esirgeniyor ya da sevdiği yiyeceklere ulaşamıyor" olmasından ibarettir. Kısaca bir açlık tehdidi söz konusudur. Görevi bizi hayatta tutmak olan bilinçaltı için bu diyet süreci bir tehlike olarak algılanır ve tüm gücüyle bizi bu süreçten kurtarmaya, yani diyetimizi sonlandırmaya uğraşır. 

Bilinçaltımız bizi nasıl yorumluyor?

Tatlıya olan düşkünlük, kilolu olanların sıkça karşılaştıkları bir “bağımlılıktır”. Bu kişiler sağlıklı beslenme ya da ideal kilolarına ulaşabilme serüvenlerinde “ahhh bir tatlı olsa da yesem, tatlısız hayat anlamsız, şu diyet bitse de sevdiğim tatlılara kavuşabilsem” gibi sözleri sıkça tekrarlarlar. Bu sözler ya da düşüncelerle tatlının hayatlarının vazgeçilmezi olduğunu bilinçaltına daha da güçlü kazırlar. Genellikle de daha çok “tatlısever” olarak bu serüveni tamamlarlar.

Bilinçaltı Uzmanı Buket Elbeyoğlu; “diyetteyim kesinlikle artık tatlı yemiyorum, tatlıdan uzak durmaya çalışıyorum, hamur işlerinden kaçınıyorum, karbonhidratları ağzıma koymuyorum gibi olumsuz cümleler kurarak bireyler kendilerini tatlıdan, karbonhidratlardan uzaklaştırdıklarını sanırlar. Oysa bu durumda zihin önce tatlıyı, hamur işlerini hayal eder; bunları gözünde canlandırır” diyerek bilinçaltı "olumsuz cümleleri" anlamaz. İçinde tatlı, hamur işi geçen her cümle bilinçaltına o yiyecekleri hatırlatır ve kişiyi tatlıya, zararlı karbonhidratlara daha da güçlü bir şekilde yönlendirir şeklinde belirtti. 

Bilinçaltınızı ikna edebilir misiniz?

Bilinçaltı ve diyetKilo sorununu sağlıksız gıdalarla beslenme ve çok yeme nedeniyle aşamayanlar; yıllarca tatlı, börek, fastfood gibi karbonhidratların çok güzel ve lezzetli olduğunu bilinçaltınıza telkin ettiniz, çok sevdiğinize kendinizi ikna ettiniz. Bu gıdaları yedikçe mutlu olduğunuza bilinçaltınız da inandı. Bundan sonraki süreçlerde tek amacı sizi hayatta tutmak ve mutlu etmek olan bilinçaltınız, daha da mutlu olmanız için daha çok bu gıdaları yemeniz gerektiği inancıyla tüm gücünü bu yolda kullanır. 

Bilinç seviyesinde bu gıdalardan uzak durmanız ve ihtiyacınız kadar yemeniz gerektiğini ne kadar bilseniz de, bilinçaltınızın sizi “mutlu etme” inancı galip gelecek, diyet süreçlerinizi baltalayacaktır. Bilinçaltı Uzmanı Elbeyoğu ideal kilonuza ulaşabilmeniz için önerilerini şöyle sıralıyor:

Başarılı bir kilo verme süreci için blinçaltınızı yeniden kodlama
  • İdeal kilonuza ulaşmak için bilinçaltınıza sevdiklerinizi yeniden tanıtın.
  • Her gün hatta günde birçok kez gözünüzün önünden ıspanak, fasulye, kabak, patlıcan, enginar, kereviz, maydanoz, kıvırcık, domates, salatalık, roka, enginar ve bunların yedi sülalesini geçirin.
  • Onları sıkça düşünün, dokunun, koklayın, sevdiğinizi söyleyin.
  • Olumlu telkinlerle bir alışkanlıktan kurtulma çalışmaları, inanın şaşırtıcı derecede sizi başarıya götürecek bir yöntemdir.
  • Defalarca söylediğiniz bu olumlu sözler aslında hipnotik telkin etkisi yaratır.
  • Bu şekilde kendinizi kandırabilir, bilinçaltınız ikna edebilirsiniz.

Elbeyoğlu, sözlerine şu şekilde nokta koyuyor: Bir süre sonra “sağlıklı yiyecekler” denildiği zaman gözünüzün önüne ıspanak, fasulye, kabak, patlıcan, enginar, kereviz, maydanoz, kıvırcık, domates, salatalık, roka, enginar gibi yiyeceklerin eçit töreni gelecek ya da “en sevdiğim yiyecekler” diye düşündüğünüzde, inanın sadece bu gıdaları hatırlayacaksınız”,

Kilo vermek istiyorsanız ilgili haberlerimize de mutlaka göz atın!

Diyet listesi olmadan diyet yapın
Dr. Fevzi Özgönül, diyet yapmadan doyana kadar yemek yiyerek kilo vermenin mümkün olduğunu belirtiyor. Beden aklıyla zayıflama yöntemi Pudra.com'da.

Ne yapsam kilo veremiyorum diyenlere 5 öneri
Bazı kişilerin kilo vermesi diğer insanlara göre daha zor oluyor. Bu nedenle özellikle kilo vermek konusunda zorlanan kişiler için 5 önemli önerimiz var!

Ödem atmanın 6 yolu
Az hareket etmek, fazla kilo, diyabet, tuz ve karbonhidrattan zengin beslenme ve depresyon ödemi tetikliyor. Vücutta ödemi önlemenin 6 yolu Pudra.com'da.

En kolay ve en çok zayıflatan 7 egzersiz
Bu egzersizleri hepimiz çok iyi biliyoruz: En kolay yapılabilen ve en çok zayıflatan 7 egzersizi Pudra.com yazdı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER