03.11.2017

Diyet listesi olmadan diyet yapın

Dr. Fevzi Özgönül, diyet yapmadan doyana kadar yemek yiyerek kilo vermenin mümkün olduğunu belirtiyor. Beden aklıyla zayıflama yöntemi Pudra.com'da.

Diyet ve zayıflama belli dönemlerde herkesin gündeminde olmuştur. Kilo veremeyen birçok kişinin asıl sorunu, yediklerinin değil sindiremediklerinin olduğunu belirten Dr. Fevzi Özgönül, uygulaması çok kolay ve sonuçlarını da hemen görebileceğiniz yöntemini anlatıyor.

Diyet listesi olmadan diyet yapın

"Beden aklıyla zayıflama"
Bedeninizin daha zayıf ve sıkı olmasını istiyorsanız o zaman aklını kullanmanız gerekir. Gece geç saatte yemek yemek, çok yağlı yemek, aşırı tatlı tüketmek herkese ağır gelir. O zaman bu yemekleri çok fazla tüketmemek gerekir. Hiç tüketme değil, az tüket diyen bu yöntem ile ekstra kilolarınızdan kurtulacak ve doyana kadar besleyici gıdalarınızı yiyeceksiniz. Esas olan, vücudunuzu ekstra güçlendirmek olacak. Bu yöntem ile kilo almanızın sebebi yedikleriniz olmadığını, yemediğiniz öğünler olduğunu fark edeceksiniz.

"Beden aklıyla zayıfla" modeli klasik diyetler gibi değildir. Öncelikle sizi diyet stresine sokmaz! Doyuncaya kadar yemenizi önerir. Acıkmadan sindirim sisteminizin çalışmasına izin vermeyi, yemek yerken neyi önce, neyi sonra yemeniz gerektiğini öğretir. Örneğin, çorbayı yemeklerden önce değil sonra içmeniz gerektiği gibi...

meyveNasıl besleniliyor?
Öncelikli olarak sabah güne iyi bir kahvaltı ile başlıyorsunuz. Etli, proteinli, bakliyatlı, salatalı hazmı zor yemekleri ve meyveleri öğlen yiyorsunuz. Güneş battıktan sonra salata gibi pişmemiş yiyecekler, meyve, kuruyemiş, etli yemek yemiyorsunuz. Akşam bir çorba ya da sebze yemeğini yine doyuncaya kadar yiyorsunuz.

Dr. Fevzi Özgönül'e göre "Beden Aklı"nı harekete geçirmenin püf noktaları:

1) Kesinlikle kahvaltıyı atlamayın ve mutlaka evde yapın. Evde yapılan kahvaltı daha bereketlidir. En önemlisi, işe gidene kadar yaptığınız hareketler onun sindirimine yardımcı olur. İşyerinde kahvaltı gecikebilir, atlanabilir veya kahvaltı sonrası hareket imkanı olmayabilir.

2) Normalin dışında bir vakitte açlık hissettiğinizde 10 - 12 saat önce ne yaptığınıza bakın. Ya öğlen iyi yememişsinizdir ya da aralarda bir şeyler atıştırmamışsınızdır.

3) Çantanızda çerez taşıyın ama sadece öğünlerde yiyin, arada asla yemeyin. Unutmayın, ara öğün yok!

4) Ara öğün olmadığı için mutlaka ana öğünlerde yemeğinizi yemelisiniz. En önemli öğün öğle yemeğidir. Bu saatlerde yediğiniz et, sebze ve yağlar gece hormon üretimi ile birlikte bedeninizin yapılanmasında kullanılacaktır. Bu yüzden tam doymaya özen gösterin.

5) Özellikle gece meyve ve salata yemeyin. Çiğ olduğu için hazmı zordur. Gece uykunuzda sizi rahatsız eder ve vücuduz hormon üretemediği için sabaha yorgun ve tok kalkarsınız.

6) Haftada yalnızca bir kere tatlı yemekle bir şey olmaz. Yeter ki o tatlıyı yedim diye normal yemeğinizi azaltmayın. Ertesi gün de gerektiği kadar yemeğinizi yiyin.

7) Kilo verip vermediğinizi kontrol etmek için kesinlikle her gün tartılmayın. Beden aklı ile kilo vermekten ziyade sıkılaşacaksınız.

8) İyi yolda olduğunuzu anlamanın en kolay yolu, ne hissettiğinize odaklanmaktır. Kendinizi iyi hissediyorsanız, devam edin!

Tüm bunları yaparken bir yandan da spor yapmak, zinde olmanızı sağlayacaktır. Eğer spor yapmak için kendinizi yeterince motive edemiyorsanız,  spor yapmak için 4 maddelik motivasyon yazımızı mutlaka okuyun. Kısa sürede daha sağlıklı kilo vererek sıkılaşmanızı sağlayacaktır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER