@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 30.03.2012

Dukan diyetinin yaratıcısı Pierre Dukan'a eleştiri

Pierre Dukan’ın, yanıltıcı açıklamaları yüzünden doktorluk lisansının alınması istenirken, bazı beslenme uzmanlarının Dukan diyetini tehlikeli buldukları görüşü yeniden gündeme geldi.

Tüm dünyadan sonra Türkiye'de de kilo vermek isteyenlerin tercih ettiği beslenme programı olan Dukan diyetinin yaratıcısı Fransız beslenme gurusu Pierre Dukan, meslek etiğine aykırı hareket etme suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Dukan diyetinin yaratıcısı Pierre Dukan'a eleştiri

Ocak ayında yaptığı bir öneriyle, ideal kilosundaki öğrencilerin Fransa’daki lise bitirme sınavında ekstra puanla ödüllendirilmesini isteyen Dukan, tüm tıp çevrelerinden yoğun eleştiriler toplamıştı. Fransa’nın Tabipler Odası kurumuna üye doktorlar, hazırladıkları bir dilekçeyle Dukan’ı meslek etiğine aykırı hareket etmekle suçladı.

Kamuyu yanıltıcı açıklamaları yüzünden doktorluk lisansının alınması istenen Pierre Dukan ise, önerisini, kilolu öğrencilerin ideal kilolarına kavuşmaları için yaptığını söyleyerek kendini savundu.

Dukan'ın bu açıklamalarını tıp etiğini ihlal kabul eden Fransa Tabipler Odası, tıp etiğinde “Bir doktor, görüşlerinin toplumda uyandıracağı yankının farkında olmalıdır“ diye geçen 13’üncü maddenin Dukan tarafından ihlal edildiğini açıkladı.

Son zamanlarda dünya çapında da genel bir sağlık sorunu haline gelen obezite ve anoreksiya gibi yeme bozukluklarına dikkat çeken Kurum, Dukan’ın gençleri yanlış yönlendirdiğini savundu.

Geçen yıl Temmuz ayında bazı beslenme uzmanları Dukan diyetine tehlikeli olduğu gerekçesiyle karşı çıkmıştı. Onlardan biri olan Dr. Jean-Michel Cohen "Protein yönünden zengin bir beslenme planı kalp hastalığına ve meme kanserine yol açabilir" demişti.


Dört aşamadan oluşan Dukan diyetiyle ilgili bilgi almak için Dukan diyeti nasıl yapılır? yazımıza tıklayın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER