18.01.2019

Kilo vermenin yolları

Pek çok diyet deniyor ancak bir türlü istediğiniz kiloya ulaşamıyorsanız size farklı kilo verme yolları anlatacağız. Birini seçin: Diyet mi hayat tarzı mı?

İZLE: KİLO VERME DİYETİ👇 
Fazla kilolardan kurtulmak ama kendinizi de çok yormamak mı istiyorsunuz? Aslında bazı ufak alışkanlıklarınızı değiştirerek bunu yapmanız mümkün. 

Kilo vermenin yolları

Artık herkesin bildiği gibi kilo vermek için sağlıklı beslenme alışkanlığı geliştirmek ve düzenli egzersiz yapmak gerekiyor. Ancak tüm bunların yanı sıra hayatınızda birtakım değişiklikler de yapmanız şart. Dönem dönem yeni diyet trendleri ortaya çıkıyor, bunların kaç tanesi gerçekten sağlıklı ve kalıcı şekilde kilo vermeye yardımcı oluyor dersiniz? Hızlı ve uzun süre aç kalarak verilen diyetler maalesef sağlığımız için zararlı. Bunun yerine yemeğe bakış açımızı değiştirerek yaşam boyu kalıcı olacak sağlıklı bir beslenme rutini kazanmak en doğrusu. Şimdi sizler için kilo vermeye yardımcı olacak bambaşka günlük alışkanlıkları sıralıyoruz. 

Tembeller için kilo verme yolları

Açlığınızı bastırmak ve daha düzenli beslenmek için günlük öğünlerinizi 5-6 parçaya böldüyseniz, bu öğünlerden birini eksilterek daha hızlı kilo verebilirsiniz. Kahvaltı ve öğle yemeği arasındaki süre, öğle ve akşam yemeği arasındaki süreden çok daha kısa olduğu için atıştırmalıklara öğleden sonra daha fazla ihtiyaç duyabilirsiniz.

Akşam yemeklerinizi hoşlandığınız kişi ile yiyin

Pek çok kadın sevdiği insan karşısında yemek yemekten kesilir. Tecrübe ile sabit. Bu sebeple özellikle en tehlikeli öğün olan akşam öğününü hoşlandığınız biri ile yerseniz, muhtemelen çok daha küçük bir porsiyonla akşamınızı kapatısınız. Belki de tabağınız size öylece bakar. 

Soğuk hava kalori yakımını artırır

Soğuk havanın kalori yakımını artırma gibi mükemmel bir etkisi var. Bu sebeple kışın daha fazla yemek yeriz. Eğer kilo vermek istiyorsanız, evinizin sıcaklığını biraz olsun düşürmekte fayda var. 

Hızlı ve sağlıklı kilo vermek için 40 öneri
Yaz boyunca aldığınız kilolarınızdan hızlı ve sağlıklı bir şekilde kurtulmanız o kadar da zor değil. Hayat tarzınızdaki birkaç değişiklikle kısa sürede nasıl zayıflayabileceğinizi Pudra.com yazdı.

Yaz aylarında erik tüketin

Erik, tokluk hissini artırıyor. Araştırmalar gösteriyor ki, her gün 150 gr kadar erik tüketen kişilerin kilo verme oranı artıyor, bel çevrelerinin ölçüsü de daralıyor. Özellikle öğleden sonra atıştırmalıklarınıza erik ekleyin. 

Sabah egzersizleri iştah düşürür

İştahınızdan muzdaripseniz, egzersizlerinizi sabah saatlerine taşıyın. Sabah erken saatte yapılan egzersizler kişiye tüm gün boyunca enerji sağlıyor. Güne sağlıklı bir şekilde efor sarfederek başlamak da iştahın azalmasını sağlıyor. Egzersizlerinizi tüm güne yaymak için gün içinde metroya, metrobüse binerken, alışveriş merkezinde dolaşırken yürüyen merdivenler yerine normal merdivenleri kullanın. Otobüs kullanıyorsanız, evinizden bir durak önce inip yürüyün. 

Sağlaksanız sol, solaksanız sağ elinizle yiyin.

Kulağa biraz komik gelse de, normalde kullanmadığınız elinizi kullanmanız, yemeği daha yavaş yemenizi sağlayacak. Bu da hızlı yemek yemenizi önleyecek. 

Light yiyeceklerden uzak durun

Araştırmalar gösteriyor ki, bir ürünün üzerindeki light ibaresi, onun normal bir üründen yüzde 50 daha fazla tüketilmesine neden oluyor. Bu nedenle etiketlere güvenmek yerine kendi sınırlarınızı koyun. Porsiyonlarınızı sık ve az hale getirin. 

Spor öncesi soğuk su ile metabolizmanızı harekete geçirin

Araştırmalara göre spordan hemen önce içilen bir bardak soğuk su vücudun %25’e kadar daha çok kalori yakmasını sağlıyor. Vücudunuzun harcadığı enerjiyi artırmak için soğuk su hiç fena fikir değil. 

Yemeklerinizi yemeden önce koklayın

Koku duyumuz, beslenmenin bir parçası. Grip, soğuk algınlığı dönemlerinden hatırlarsınız; koku alma hissimiz azaldığı için yemeklerden de çok keyif almayız. Şimdi bu duyguyu kilo vermek için kullanacağız. Sevdiğiniz yiyecekleri koklayarak iştahınızı kapatın. Özellikle elma, muz gibi meyveleri kokladığınızda vücudunuz onu gerçekten yediğiniz hissine kapılıyor. Bu da iştahınızı kapatıyor. Aynı konuyu misafirleriniz için yemek hazırladıktan sonra kendinizi hiç aç hissetmemenizden de anlayabilirsiniz. 

Yeşil çay tüketin

Güçlü antioksidanlarla dolu yeşil çay aynı zamanda enerji verici bir çay türü. İçeriğindeki kafein yağ yakmayı hızlandırıyor. Metabolizmayı daha fazla çalıştırıyor. Akşam saatlerinden ziyade sabah saatlerinde tüketin. Akşam yemeğinden sonra içilen yeşil çay uyku sorunu yaşamanıza neden olabilir.

İyi uyuyun! Çok iyi!

Özellikle gece uykunuzu atlamayın. Özellikle akşam 10 ve gece 3 arası saatler en kritik saatler. Bu dönemde vücut yeni hücre üretiyor, aynı zamanda metabolizmanız da bu dönemde daha efektif çalışıyor. Dr. Ayça Kaya, "Uyurken büyüme hormonunun yükselmesi hem metabolizmanın hızlanmasını hem de yaşlanma sürecinin gecikmesini sağlıyor" diyor. Ancak uykuda kilo vermek istiyorsanız, mutlaka aç uyuyun. Akşam saat 7'den sonra yemek yemeyin. 

Uykuda zayıflamak mümkün mü?
"Uyurken büyüme hormonunun yükselmesi hem metabolizmanın hızlanmasını hem de yaşlanma sürecinin gecikmesini sağlıyor" diyen Dr. Ayça Kaya, kaliteli uyku için dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor.

Genel sağlık kontrolünden geçin

Bir türlü kilo verememenizin nedeni metabolik bir hastalık olabilir. Bu nedenle mutlaka bir iç hastalıkları uzmanına başvurarak değerlerinizin ölçülmesini sağlayın.

Kilo aldıran hastalıklar
Şişmanlığın sadece fazla yemek ve hareketsizlikten kaynaklandığını sanıyorsanız yanılıyorsunuz. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya şişmanlığa yol açan hastalıkları anlatıyor.

Bu haberler kesinlikle ilginizi çekecektir:

Hızlı kilo vermek için 5 öneri
Şimdiye kadar birçok diyet yaptınız ve istediğiniz sonucu alamadınız mı? O zaman Dr. Ayça Kaya'nın hızlı kilo vermek için 5 önerisine göz atın.

Bilimsel olarak kanıtlanmış 20 kilo verme yöntemi
Kısa sürede biten başarısız diyetler yerine yaşam tarzınız haline gelecek bir beslenme alışkanlığı kazanın. En doğru kilo verme yöntemleri Pudra.com’da.

Tembeller için kilo vermenin kolay yolları
Konu diyet olduğunda hepimiz işin kolayına kaçmak istiyoruz. Aslında zayıflamanızı kolaylaştıracak çok kolay bazı yöntemler bulunuyor. Tembeller için kilo verme rehberi Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER