16.11.2020

Metabolizmayı hızlandırmanın 8 kuralı

Takibi sadece tıp doktorları tarafından yapılabilen Metabolik Denge Programı ile metabolizmanızı hızlandırabilir ve ideal kilonuza kavuşabilirsiniz.

İZLE: METABOLİK SENDROM TEDAVİSİ👇 
Dünya genelinde insanların neredeyse %65’i obeziteyle ve aşırı kilonun sebep olduğu sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor. Bu duruma bir de pandemi döneminde evde geçirdiğimiz hareketsiz aylar eklenince kilo artışları ve kas ağrıları gibi problemlerde ciddi bir artış yaşandı. Dünyanın 30 farklı ülkesinde faaliyet gösteren ve kilo ve metabolizma düzenleyici bir program olan Metabolic Balance Beslenme ve Metabolizma Programı’nın ülke sorumlusu Kamuran Demirtaş, kişiye özel beslenme programı Metabolic Balance’ı ve 8 temel kuralını anlattı.

Metabolizmayı hızlandırmanın 8 mucize kuralı
 
Yanlış beslenme vücudumuza çoğu zaman düzensiz metabolizma ve fazla kilo olarak geri dönüyor. Zaman zaman birçok farklı diyet yöntemi denesek de ne yazık ki verdiğimiz kiloları geri alabiliyoruz. Bu durum da metabolizmamızın bozulmasına zemin hazırlıyor. Bu noktadan hareketle Almanya’da Dr. Wolf Funfack tarafından yanlış beslenmeden kaynaklanan hastalıkların doğal yöntemlerle düzelebilmesi amacıyla oluşturulan ve o tarihten itibaren bilim insanları tarafından sürekli geliştirilen Metabolic Balance Programı ülkemizde de uygulanıyor.

Metabolik düzeni bozan durumlar:
  • Sabahları hızlıca atıştırılan yiyecekler, kahvaltı öğününü atlama
  • Öğle vakti geldiğinde fast-food alternatiflerin tüketimi
  • Öğün atlama
  • Tüketilen yanlış besinler ya da yiyecek türleri
  • Kilo başına tüketilen su miktarının azlığı
  • Kişiye özel olmayan kısa vadeli, düşük kalorili diyetler
  • Dengesiz beslenme
  • Düzensiz ve kalitesiz uyku
  • Hareketsiz yaşam
  • Genel sağlık durumundaki sorunlar ve tıbbi geçmiş

Popüler diyetler yerine yaşam tarzınızı değiştirin

Beslenme sisteminde oluşan düzen bozuklukları metabolizmanın dengesini bozabiliyor. Bu nedenle güncel laboratuvar tahlilleri, kişisel bilgiler ve tıbbi özgeçmiş göz önüne alınarak, hangi yiyeceklerin vücut biyokimyasına en uygun olduğunun uzman doktorlar tarafından değerlendirilmesi önem kazanıyor.

Metabolik denge bozulduğunda ne olur?

Metabolizma dengesinde oluşan dalgalanmalar ilk başta obeziteye, ardından başka hastalıklara zemin hazırlayabiliyor. Alerjiler, yüksek tansiyon, yeme bozuklukları, diyabet, kısırlık ve tiroit bezi hastalıkları gibi problemlerin ortaya çıkmasına neden olan bu durumda kişilerin imdadına ise kişiye özel hazırlanmış beslenme programları yetişiyor.
 
Metabolik denge (Metabolic Balance) programı nedir?

Yalnızca tıp doktorlarının uygulayabildiği ve güvenilirliği kendi klinik çalışmasıyla tescillenen program, en basit haliyle kişiye özel beslenme programı olarak tanımlanabilir. Metabolic Balance programı, popüler diyetlerin aksine kişiye özel olarak hazırlanıyor ve danışanlarına yeni bir yaşam tarzı vadediyor. Bu program sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyen veya metabolizmasını düzenlemek için kesin bir çözüme ihtiyaç duyan, enerjik ve formda olmak isteyen herkese uygulanabiliyor. 
 
Metabolizmayı hızlandırmanın 8 mucize kuralı

Metabolic Balance Beslenme ve Metabolizma Programı’nın ülke sorumlusu Kamuran DemirtaşDüzenli ve kaliteli bir uykuyu, ağır sporlar yerine hareketli yaşamı benimsetmeyi amaçlayan Metabolic Balance programı hormon ve enzimlerin düzenli salgılanmasını hedefliyor. Bu sayede vücutta yağ yakımı hızladırılıyor.

Metabolic Balance Beslenme ve Metabolizma Programı’nın ülke sorumlusu Kamuran Demirtaş programın 8 önemli kuralını şu şekilde açıklıyor:

1.    Günde üç öğün yiyin. Sıkı dönemde kişiye özel hazırlanmış besin listesinde yazan miktarlara bağlı kalın, ne daha fazla ne de daha az yeyin. Listede olmayan besinleri kesinlikle tüketmeyin.

2.    Öğünler arasında en az 5 saat ara verin.

3.    Her bir öğünün 60 dakikadan uzun sürmemesine özen gösterin.

4.    Her öğüne, beslenme programında belirtilen protein porsiyonundan bir ya da iki lokma alarak başlayın.

5.    Her öğünde tek bir çeşit protein tüketin, proteinleri karıştırmayın. Her öğünde farklı bir protein çeşidi tüketin.

6.    Günün son öğününü en geç saat 21.00’de bitirin.

7.    Günlük olarak belirlenmiş su miktarını bütün güne yayarak için. Günde içmeniz gereken miktar kilo başına 35 ml’dir.

8.    Günde bir elma yiyin. Meyveleri öğün sırasında ya da yemekten hemen sonra tüketin.

İlgili haberlerimiz:

​Metabolizma hızını yükselten egzersizler
Sonbaharı yorgun ve mutsuz geçirenlerden misiniz? Bu ruh hallerinden kurtulup formda kalmanızı sağlayacak egzersiz türleri hangileri biliyor musunuz? Yanıtı Pudra.com'da.

​Metabolizma hızlandırıcı soğuk çaylar
Bahar detoksuna devam ediyoruz. Op. Dr. Ebru Aydın, metabolizmayı hızlandıran lezzetli ve serinletici ev yapımı doğal çay tariflerini Pudra.com'da paylaşıyor.

​Test: Metabolizma tipiniz ne?
Herkesin farklı bir metabolizması var. Testimizi çözün, metabolizma tipinizi ve metabolizma tipinize göre nasıl besleneceğinizi öğrenin.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER