ebru aydin dr
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Metabolizma hızlandırıcı soğuk çaylar

Bahar detoksuna devam ediyoruz. Op. Dr. Ebru Aydın, metabolizmayı hızlandıran lezzetli ve serinletici ev yapımı doğal çay tariflerini Pudra.com'da paylaşıyor.

Daha önce sizlerle paylaştığım 3 günlük bahar detoksunu uyguladıktan sonra detoks sürecini devam ettirmek için içmenizi önerdiğim soğuk çay tariflerimi sizlerle paylaşıyorum. Oldukça lezzetli ve serinletici olan bu ev yapımı doğal çaylar metabolizmanızı hızlandırarak, yağ yakımını kolaylaştıracaklar.

Metabolizma hızlandırıcı soğuk çaylar

Tarçınlı soğuk kuşburnu çayı

Faydası: Kuşburnu konsantre bir C vitamini kaynağıdır ve yağ yakımını sağlar. Özellikle stres kaynaklı, göbek bölgesinden kilo almaya meyilli olanlara beslenmelerine bol bol C vitamini etmelerini öneriyorum. C vitamini stres hormonu kortizolün miktarını azaltır. Tarçın ise kan şekeri düzeyini düzenleyen harika bir bitkidir. Tarifte toz formunda değil de çubuk tarçın olarak kullanmanızı tavsiye ediyorum.

Tarifi: Kaynamış 5 bardak suya 10 poşet kuşburnu çayı ve 3 tarçın çubuğu koyun ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Poşet çayları çıkarıp oda ısısına geldikten sonra 2-3 saat buzdolabında bekletin. Buzla çayınızı servis yapın ve tatlandırmak isterseniz agave şurubu veya doğal bal kullanın.

Zencefilli soğuk yeşil çay

Faydası: Yeşil çay içerdiği catechin ve kafeinlerle yağ yakımını arttırır ve metabolizmanızı içtikten sonraki 2 saat boyunca hızlandırır. Zencefilin de metabolizma hızlandırıcı etkisi bulunur. Ayrıca sindirime yardımcı bir bitki olduğundan bu çayı özellikle yemeklerden sonra hazmı kolaylaştırmak için içmenizi öneriyorum.

Tarifi:
Kaynamış 5 bardak suya 7 poşet yeşil çay ve dilimlenmiş taze zencefil koyun ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Poşet çayları çıkarıp oda ısısına geldikten sonra 2-3 saat buzdolabında bekletin. Buzla çayınızı servis yapın ve tatlandırmak isterseniz agave şurubu veya doğal bal kullanın.

Limonlu soğuk mate çayı

Faydası: Mate Günay Amerika yağmur ormanları kökenlidir ve xanthin içerir. Metabolizmayı hızlandırıp, vücudu yağ yakma moduna sokar. Limon ise içerdiği C vitamini ile yağ yakıcı özelliktedir.

Tarifi: Kaynamış 5 bardak suya 10 poşet mate çayı ve dilimlenmiş 1 tüm limonu koyun ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Poşet çayları çıkarıp oda ısısına geldikten sonra 2-3 saat buzdolabında bekletin. Buzla çayınızı servis yapın ve tatlandırmak isterseniz agave şurubu veya doğal bal kullanın.

Sağlıcakla kalın.

Op. Dr. Ebru Aydın
İntegratif Tıp & Kadın Hastalıkları Doğum Uzmanı
Dcakademi.com


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER