milliyet cadde 01.06.2010

Meyveyle zayıflayın

Günlük 4-5 porsiyon meyve tüketebilirsiniz. Öğün yerine daha çok meyve yemek isterseniz haftada 1 öğünü yanına protein ilave ederek meyveye ayırabilirsiniz.

Uzman Diyetisyen Dilara Koçak'ın Milliyet Cadde'deki 'İyi Yaşam' köşesinden 'Meyveyle Zayıflayın' konusunu sizlerle paylaşmak istedik...

Meyveyle zayıflayın

Meyve, günlük beslenmemiz içinde hem karbonhidrat hem de vitamin - mineral sağlaması açısından önemli bir besin grubudur. Yediğiniz meyvelerin çeşitliliğini artırmak farklı vitaminleri almanız açısından daha iyi olur. Ancak meyve bir karbonhidrattır ve tabi ki enerji değeri vardır. 1 gram karbonhidrat 4 kalori enerji verir. Her meyve yenilebilir, meyvelerde yasak yerine ölçü miktarına dikkat etmek daha önemlidir.

Günlük 4 - 5 porsiyon meyve rahatça tüketebilirsiniz. Ancak öğün yerine daha fazla meyve yemek isterseniz haftada 1 - 2 öğünü bu şekilde tercih edip yanına biraz protein ilave etmeniz daha doğru olur. Meyve salatası ile yoğurt veya yarım kg meyve ile biraz peynir gibi.
Böylece kan şekeri dengesi ve insülinin, yağ depolamasını uyarıcı etkisini de kontrol etmiş olabilirsiniz.

Ben size meyve ağrılıklı; karma protein yönünden de dengeli kilo vermenize yardımcı olacak bir haftalık örnek bir mönü hazırladım. Yaz meyvelerinin hepsi henüz çıkmadı, diğer meyvelerin 1 PORSİYON miktarlarını da aşağıdaki listede inceleyebilirsiniz.








Dilara Koçak, Milliyet


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER