ebru aydin dr
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Tatlandırıcılar kilo mu aldırıyor?

Çayınıza sakkarin atma alışkanlığınız var mı? Yanıtınız "evet" ise bir kez daha düşünün. Dr. Ebru Aydın, tatlandırıcılarla ilgili gerçekleri Pudra.com'a açıklıyor.

Dikkat ettiniz mi? Çok az zayıf insan diyet içecek içerken, kilo problemi olan bir kişiye hamburger ve patates kızartmasının yanında diyet içecek sipariş ederken rastlayabilirsiniz. Journal of Behavioral Neuroscience dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre yapay tatlandırıcılar zayıflamanıza yardımcı olmadığı gibi, yarattıkları fizyolojik ve hormonal dengesizliklerle kilo almanıza neden oluyor.

Tatlandırıcılar kilo mu aldırıyor?

Araştırmacılar yayınlanan bu çalışmada 2 farklı grup deney faresinden birincisine şekerle tatlandırılmış yoğurt, diğer gruba ise sakkarinle tatlandırılmış yoğurt vermişler. Tatlandırıcılı yoğurt yiyen farelerde kısa süre sonra 3 büyük değişikliğin meydana geldiğini görmüşler.

1- İlk olarak 14 gün içerisinde tatlandırıcılı yoğurt yiyen farelerin iştahları artmış, yani daha çok yemek yemeye başlamışlar.

2- İkinci büyük değişiklik, bu farelerin kiloları ve vücut yağ oranları belirgin olarak artmış.

3- Ve üçüncü önemli değişiklik ise bu farelerin vücut ısıları azalmış yani metabolizmaları yavaşlamış.

Çalışmanın çarpıcı sonucu ise, sakkarinle tatlandırılmış yoğurt yiyen fareler şekerli yoğurt yiyenlerden daha az kalori almış olmalarına rağmen kilo almışlar.

Her zaman söylediğimiz gibi 'Her kalori eşit yaratılmamıştır'. Bu çalışmanın sonuçlarına göre 'diyet içecek' ya da 'diyet tatlı' ibareleri 'kilo aldıran içecek' ibaresi ile değiştirilebilir.

Bir integratif sağlık uzmanı olarak önerim: Aspartam, Sucralose, malitol ve xylitol gibi şeker alkolü (-ol ile biten hemen her şey) ya da rafine (doğal olmayan) stevia içeren yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Lütfen vücudunuzun kafasını karıştırmayın ve canınız tatlı bir şey yemek istiyorsa 'sahte' tatlılar ve içecekler yerine, az miktarda ve sağlıklı şeker içeren yiyeceklerden yiyin. Diyabet gibi şeker alımınızı kısıtlayacak herhangi bir hastalığınız yoksa kullandığınız doza dikkat ederek çayınıza bir çay kaşığı bal ilave edip tadını çıkarabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın...

Dr. Ebru Aydın
İntegratif Tıp& Kadın Hast Doğum Uzmanı
Dcakademi.com


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER