@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 02.01.2018

Yeni yılda yeni diyetle yenilenin

Yeni yılda daha enerjik, daha mutlu, daha heyecanlı olmanızı sağlayacak yeni beslenme planı önerilerimizle değişime hazırlanın. Tüm liste yazımızda!

Daha enerjik, daha mutlu, daha heyecanlı olmanızı sağlayacak; yorgunluğa, bezginliğe, çekingenliğe ve sinirliliğe karşı hangi yiyecekleri beslenme planınıza dahil etmeniz gerektiğini uzman diyetisyen Selahattin Dönmez açıklıyor…

Yeni yıl diyeti

Daha enerjik olmak için

Portakal, elma, soya sütü, yoğurt
Yavaş sindirilen bu karbonhidratlar, bu özelliklerinden dolayı vücut için daha uzun süreli besin kaynağıdırlar.

Ayçekirdeği
İçeriğindeki magnezyum sayesinde kas ve sinirlerin normal fonksiyonlarını yerine getirebilmelerini sağlar, kalp ritmini düzenler, kemikleri güçlendirir. Bir avuç ayçekirdeği, günlük magnezyum gereksiniminin yarısını sağlar.

Ton balığı
İçeriğindeki protein sayesinde kasların yenilenmesini sağlayan ton balığı, egzersiz sonrası için iyi bir seçimdir.

Daha mutlu olmak için

Somon balığı
Somon veya benzeri soğuk su balıkları, ruh halini iyileştiren B12 vitamini ile depresyonu önlemede yardımcı olan omega-3 yağ asidi içerir. Omega-3, serotonin düzeyini yükseltir. Serotonin ruh halini iyileştirir ve rahatsızlık hissini azaltır.

Muz
Serotonin düzeyi üzerinde etkili olan B6 vitamini içerir. Düzenli olarak alkol tüketiyor veya doğum kontrol hapları alıyorsanız, vücudunuzun B6 vitamininin azalabileceğini unutmayın.

Tavuk ciğeri
Beynin “iyi hissetme” nörotransmitter’lerinin üretiminde destekleyici olan folik asit açısından oldukça zengin bir besindir.

Daha heyecanlı olmak için

Fındık
L-arginin adı verilen aminoasitler açısından zengin olan fındık ve susam (genital bölge de dahil olmak üzere) tüm vücutta kan dolaşımını hızlandırır. Yumurta ve ette de az miktarda L-arginin bulunur.

Çikolata
İçeriğindeki şeker, nörotransmitter serotonin salgılanmasını, yağ ve feniletilamin ise endorfin salgılanmasını tetikler. Bu kombinasyon, optimal beyin mutluluğu adı verilen bir etkiye neden olur. Çikolatadaki kafein de geçici bir canlandırıcı, uyarıcı etki yapar. Tüm bunlar sonucunda da rahatlama ve zindelik hissine neden olur.

Yorgunluğa karşı

C vitamini yönünden zengin taze meyve ve sebzeler oldukça yararlıdır. Kivi, portakal, çilek, kuşburnu, yeşil biber, havuç gibi sebze ve meyveleri tüketmek gerekir. Vitamin kayıplarını önlemek için taze olmaları önemlidir.

Bezginliğe karşı

İçeriğindeki triptofan adlı aminoaside bağlı olarak bu dönemde özellikle kalsiyum açısından zengin süt, yoğurt ve peynir gibi protein kaynaklı besinlerin tüketimini artırmak, daha enerjik hissetmenizi sağlar. Bu dönemde C vitamini ihtiyacı da artacağı için taze sebze ve meyve de tüketmek önemlidir. Bir bardak süt, meyveli yoğurt veya bir kase sütlü tatlı gibi bir alternatifi ara öğünlerinizde tüketerek bezginlik duygusunun azalmasını sağlayabilirsiniz.

Çekingenliğe karşı

İçeriğindeki fosfor mineralinin etkisinden yararlanmak için bol miktarda, örneğin haftada 2-3 kez taze balık tüketmelisiniz. Bunun yanında kuru baklagil (fasulye, nohut, mercimek…) yemekleri ve tam buğday içeriğiyle bulgur tüketimini artırarak yaşadığınız çekingenlik duygusundan kurtulabilir ve kendinize olan güvenin arttığını görebilirsiniz.

Sinirliliğe karşı

Kafein, vücutta serotonin hormonunu etkilediğinden, öfkeli olduğunuz dönemlerde daha az kahve içmeye çalışın. Ayrıca kırmızı et tüketimini azaltıp fındık, fıstık, ceviz gibi yağlı tohum tüketimini artırırsanız, giderek sakinleşirsiniz.


Diyet ve sağlıklı beslenme ile ilgili diğer yazılarımızı okumak için tıklayın…

Göbek eriten diyet Dr. Ender Saraç, göbeğimizdeki yağlardan kurtulmak için yaşam ve beslenme tarzımızda yapmamız gerekenleri anlatıyor.

Çalışanlar için diyet ipuçları Çalışma hayatı alınan kiloların en büyük sebebi olarak görülür. Halbuki çalışırken kilo almamak sizin elinizde.

Çocuklara da diyet uygulanabilir Günümüzün en büyük tehditlerden biri olan obezitenin önüne, çocuklara düzenli bir beslenme programı yapılarak geçilebilir.

Eşinizle birlikte kilo verin Eşinizle birlikte diyet yapmayı denediniz mi? Birlikte diyet yapmak hızlı ve etkili kilo vermenizi sağlayabilir...

Dikkat, moda olan her diyet zayıflatmıyor! Kısa zamanda zayıflatmayı vaat eden diyetler şişmanlamanıza yol açabilir.

Diyetinizi yarım bırakmayın... Diyet yaparken motivasyonumuzu düşüren sebepleri ortadan kaldırmak için öneriler.

Zayıflamak için 10 kural Diyet yaparken dikkat edilecek 10 kuralla ile hedefe ulaşmak daha kolay...

Testi yapın, beslenme tarzınızı bulun! Yeşil misin, değil misin? Yaşam tarzınızın ne kadar sağlıklı olduğunu bu testle keşfedin.

Hamilelik öncesi beslenme Hamile kalmak isteyen kadınların, sağlıklı ve dengeli beslenmesi gebelik şansını artırıyor.

Çalışanlar için 10 adımda sağlıklı beslenme Dilara Koçak'tan ofis çalışanlarına özel 10 adımda sağlıklı beslenme planı...

Hamilelikte doğru beslenme Hamileyken kaç kilo almanız, hangi bitki çaylarından uzak durmanız, bulantı ve reflü için ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER