Advertorial 24.09.2017

Kudret narı kanser hücrelerini azaltıyor mu?

Yapılan bir araştırmaya göre diyabet gibi birçok hastalığın tedavisinde olumlu sonuçlar veren kudret narı yani karela kanserli hücreleri de azaltabiliyor.

Söz konusu hastalıklar olduğu zaman bitkilerin şifalı gücünden yararlanıyoruz fakat kanser veya diyabet gibi önemli hastalıklarda alternatif tedavilerin veya şifalı bitkilerin arayışı daha fazla oluyor. Bu bağlamda yapılan çalışmalardan birinde kudret narının özellikle kanser hücrelerini yok etmede başarılı olduğu görülmüş.

kudret nari beslenme
Ülkemizde kudret narı olarak bilinen, karela, goya, acı kavun veya Afrika hıyarı olarak da adlandırılan bitki, Güney Amerika ve Afrika başta olmak üzere sıcak iklimlerde yetişiyor. Dış görünüşü bazen tamamen yeşil bazen de sarı olabilen bu bitki bir çeşit salatalığı andırıyor. İçindeki meyvesi yenilebilen kudret narının en faydalı kısmı ise yaprakları. Yaprakları yıkanıp kaynatıldıktan sonra elde edilen su birçok hastalığın tedavisinde alternatif olarak kullanılabiliyor. Kudret narının yaprakları deri enfeksiyonları, hipertansiyon, astım, mide problemlerine iyi geliyor ve diyabetin etkilerini azaltıyor. Kudret narı veya diğer adıyla karela günlük beslenmeye eklendiği zaman da birçok fayda sağlıyor. (Hangi bitki neye iyi gelir? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
kudretnari
Kudret narının faydaları
  • Enerji veriyor ve metabolizmayı hızlandırıyor
  • Yenidoğanlarda görülen Nöral tüp defektinin etkilerini azaltıyor
  • Kan basıncını dengede tutmayı sağlayan Polipetit-P ve şarantin maddelerini içerdiği için, özellikle şeker hastalığı olarak bilinen Tip 2 Diyabetin etkilerini azaltıyor
  • Kan dolaşımını hızlandırıyor
  • Bağışıklık sistemini dengeleyerek enfeksiyonlardan koruyor
  • Yüksek beta-karoten içeriği sayesinde tüm göz hastalıklarında etkili oluyor ve görmeyi iyileştiriyor
  • Karaciğeri temizliyor
  • Sindirimi hızlandırıyor
  • Gut hastalığına iyi geliyor
  • Ayak mantarı gibi mantar enfeksiyonlarını iyileştiriyor
kudretnari
Kudret narı kanseri tedavi ediyor mu?
Yapılan bilimsel çalışmalar kudret narının kanser hastalığı üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu gösteriyor. Amerika’daki Colorado Üniversitesi’nde Dr. Rajesh Agarwal’ın yürüttüğü kudret narının kanser üzerindeki etkilerinin araştırıldığı bir çalışmanın sonucuna göre kudret narı suyu, yüzde 5 oranında pankreas kanserinin etkilerini azaltıyor ve yüzde 64 oranında pankreas tümörlerini iyileştiriyor. En tehlikeli kanser türlerinden biri olan pankreas kanseri, kendini çok geç belli ediyor ve genellikle ileri aşamalarda keşfediliyor. Bu durum da radyasyon terapisi veya kemoterapi gibi tedavilerin olası şansını azaltıyor. Bunun sebebi ise kudret narının kandaki insülin seviyesini dengelemesine dayandırılıyor ve şöyle açıklanıyor: "Birçok kanserli tümörlerde, glikozu kanserli hücrelere ileten insülin reseptörleri bulunuyor. Bu sayede kanser büyüyebiliyor ve yayılıyor. Fakat kudret narının yine aynı şekilde diyabette de etkili olan özellikleri bu reseptörlerden gelecek alışverişi engelleyebilme özelliğiyle kanseri de yavaşlatabiliyor." Sonuç olarak bu araştırmaya göre kudret narının özellikle pankreas kanserinde olumlu etkiler yaptığını söyleyebiliriz. Ancak önemle altını çizmemiz gerekiyor ki, kanser hastalığında alternatif yöntemlere yönelim çok fazla oluyor. Her kanser türü her insan için farklı etkiler yapabiliyor ve kanserin türüne ve hastanın durumuna göre her türlü tedavi yöntemi farklı sonuçlar verebiliyor. Bitkisel tedaviler bazı kanser türlerine iyi gelirken, bazılarında düşünülenin aksine hastalığı daha fazla arttırabiliyor. Eğer siz veya bir yakınınız kanser hastalığıyla mücadele ediyor ise, bunun gibi bitkisel yöntemleri denemeden önce mutlaka onkoloğunuz ile görüşün.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Pankreas kanseri hastalarına beslenme önerileri
Pankreas kanseri, en kötü tümörlerin başında geliyor. Önlem almak, erken teşhis için tetkik yaptırmak çok önemli. Prof. Dr Erkan Topuz, pankreas kanseri hastalarının dikkat etmesi gerekenleri açıklıyor.

Sık görülen beş kanserin erken işaretleri
Kanserde erken tanının önemini artık herkes biliyor. Peki ama bu erken tanı şansını elde edebilmek için hangi belirtileri dikkate almak gerekiyor? 

Meme kanseri nasıl anlaşılır?
Kimler meme kanseri riski altında? Meme kanseri hangi yaşlarda daha çok görülür? Kendi kendine meme kontrolü nasıl yapılır? Yanıtları Pudra.com’da.

​Hastaya kanser olduğu nasıl söylenmeli?
Hastaya kanser olduğu söylenmeli mi? Kanser teşhisi kim tarafından ve nasıl açıklanmalı? Hastalıkla ilgili tüm detaylar anlatılmalı mı? Prof. Dr. Sedat Özkan Pudra.com’a anlattı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER