@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 21.09.2017

Modern kadının yeni hastalığı: Tech-Neck

Mobil cihazların kullanımı cildin ve boyun çevresinin kırışmasına yani Tech-Neck hastalığına davetiye çıkarıyor. Tech-Neck hakkında her şey bu yazımızda.

Kafasını hiç kaldırmadan elindeki telefonla veya tabletle uğraşan ne çok insan var artık etrafımızda. Bu görüntüyle iş yerimizde, metroda, kafelerde her yerde sıkça karşılaşıyoruz. Artık bırakın eskisi gibi bir kitaba konsantre olmayı, televizyon izlerken bile ne kadar az odaklanabiliyoruz, gözümüz ister istemez telefonlara kayıyor, değil mi?

Tech-Neck hastalığı nedir?
 
Teknolojik cihazların işimizi çok kolaylaştırdığı bir gerçek; ancak mobil cihazlar sağlığımız üzerinde birçok olumsuz etki yaratıyor. Özellikle mobil cihazlardan gelen beyaz ışık, çocukların uyku düzenini etkiliyor. Teknolojik cihazlar çocukların uyku düzenini nasıl etkiliyor? başlıklı yazımızda yapılan son araştırmalara yer vermiştik.

Sürekli boynumuzu eğerek telefonumuza bakmak, modern çağın yeni rahatsızlıklarını da beraberinde getiriyor. Bu rahatsızlık için tıp dünyasına yeni bir kavram kazandırılmış durumda, buna Tech-Neck deniyor. Tech, İngilizce 'Teknoloji' kelimesinin kısaltılmış hali, Neck ise İngilizce 'Boyun' anlamına geliyor. Tech-Neck, sürekli başını öne eğerek telefonuna veya tabletine bakan 18-40 yaş arası kişilerde görülen boyun ve cilt kırışıklığı için kullanılıyor. Bu teknoloji gıdısı aynı zamanda boyun ağrılarını da beraberinde getiriyor. Omurganızın ve boynunuzun rahatsız ve yanlış duruşundan dolayı ağrı çekiyorsanız yine tech-neck rahatsızlığından muzdarip olabilirsiniz. Tabii ki her boyun ağrısı bu anlama gelmiyor, boyun fıtığını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bu konuda Boyun fıtığı nasıl tedavi edilir? başlıklı yazımız size yol gösterici olabilir.
 

Mobil cihazların kullanımına bağlı cilt kırışıklığı nasıl meydana geliyor?

Elimizdeki mobil cihazlara 45 derecelik açıyla günde birkaç saat bakıldığında boynun aşağı doğru eğiminden dolayı cildin elastikiyeti azalıyor. Bu nedenle yüzde normalden daha hızlı kırışma, boyun derisinin sarkması ve dikey çizgilerin oluşumu görülebiliyor.

İngiltere'deki The London Klinik'ten Cilt Hastalıkları Uzmanı Doktor Christopher Rowland Payne, "Normalde boyun ve cilt kırışıklıklarının oluşması ilerleyen yaşlarda görülüyordu ancak artık son yıllarda kırışıklıklar ve sarkmalar 20’li yaşların başlarına kadar inmiş durumda. Bunun sebebi de her gün saatlerce hareketsiz biçimde tablet ve akıllı telefon ekranlarına bakmak. Kadınların boyun çevresindeki derileri çok hassas ve bu durum bu derinin boynun eğik pozisyonundan dolayı katlanarak daha çabuk kırışmasına sebep oluyor" diyor.
 

Tech-Neck’ten korunmak için öneriler

Günlük hayatınızda mobil cihazları kullanırken bazı küçük önlemler almak sizi boyun rahatsızlıklarından ve teknolojik cihazların kullanımına bağlı kırışıklıklardan koruyabilir:
  • Her 5 dakikada bir kafanızı ekrandan kaldırın.
  • Mobil cihazınızı ara ara göz hizanıza kaldırın ve bu şekilde kullanın.
  • Rahatlama hareketi 1: Çenenizi yukarı doğru kaldırın, rahat bir pozisyonda omurganız ve boynunuz rahatlayana kadar esnetin.
  • Rahatlama hareketi 2: Boynunuzu, kulağınız omuzlarınıza yakın olacak şekilde 20 saniye sağa ve 20 saniye sola çevirin.
  • İş yerinizde çalışırken zaman zaman ekrandan uzaklaşın, boynunuzu esnetme ve rahatlatma hareketlerini yapın.
  • Tatil günlerinizde mümkün olduğunca mobil cihazlardan uzak durmaya çalışın.
 

Tech-Neck nasıl tedavi edilir?

Aslında teknolojik cihazların kullanımına bağlı olarak meydana gelen kırışıklıkların diğer kırışıklıklardan hiçbir farkı yok. Önemli olan önlem alarak bu kırışıkların hiç meydana gelmemesini sağlamak. Kırışıklıkları gidermek için kullanılan herhangi bir yöntem, Tech-Neck’in tedavisi için kullanılabilir. Cilt altına veya üzerine yapılacak uygulamalarla kolajen yapının canlanması ve kırışıklık görünümünün azalması sağlanabilir. Kırışıklık tedavisi ile ilgili cildinize en uygun yöntemi dermatoloğunuzla görüşerek, birlikte belirleyebilirsiniz.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Teosyal Dinamik Dolgu nedir? Nasıl uygulanır?
Op. Dr. Burak Türkyılmaz Teosyal Dinamik Dolgu nedir? Nasıl uygulanır? Etkisi ne kadar sürer? gibi merak ettiğimiz soruları yanıtladı.

Çocukları mobil cihazlardan uzak tutmak için 10 neden
Cep telefonu, tablet ve elektronik oyunlar çocukların sağlığına zararlı mı? Yapılan araştırmalar çocuklarımızı teknolojik cihazlardan uzak tutmamız gerektiğini doğruluyor.

​Facebook’ta dikkat etmeniz gereken 5 kural
Facebook'ta güvenlik önlemlerini alsanız dahi dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. Paylaşımlardan gizlilik ayarlarına kadar önemli hatırlatmalar Pudra.com'da.

​Kırışıklıkları geciktiren 5 formül
Bıçak altına yatmadan, pahalı kremler kullanmadan da genç kalmak mümkün! Yaşlanmayı geciktiren 5 doğal formülle hemen tanışın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER