Kim korkar sonbahardan!

Yaz deyince tatil, sonbahar deyince hüzün mü geliyor aklınıza? Sonbahar yeni başlangıçların mevsimi olamaz mı? O halde fikrimizi değiştirmenin tam sırası!

Tatil deyince aklımıza hemen yaz mevsimi gelir. Yıllık izinlerimiz için plan yapmaya mart ayında başlarız. Yaz aylarının hangi tarihlerinde nereye gideceğimizi belirleriz. Ve o günlerin hayaliyle yaz mevsimini heyecanla bekleriz. Beklediğimiz gün gelir tatilimizi yapar ve iş hayatına kaldığımız yerden devam ederiz.

Sonbaharın psikolojik etkileri
 
Aynı zamanda hava koşullarının değişimi başlar, havalar soğumaya, yağmurlar yağmaya başlar. İlkbaharın coşkulu havası sonbaharda çoğu kişide hüzne dönüşür. Doğadaki renk değişikliği de hüzün verir insana. Yemyeşil olan yapraklar yavaş yavaş sararmaya, kuruyan yapraklar uçuşmaya başlar. Her sabah öten bize günaydın diyen kuşlar bile sessizleşir sanki. Mevsim değişikliklerini bir akış olarak kabul edenler zevkle izler bu değişimi.

"Hüznün mevsimi, sonbahar!" mı?
 
Olanı görmek mevsimin değiştiği şeklinde, ama yorumlar, yargılar giriyor araya. Hüzün mevsimi olarak adlandırılan sonbahar "hüzün verir" deniyor. Hatta "sonbahar hüznü" şeklinde bir kalıp bile var. Her gün hüzünlü olmak, sonbaharın güzelliğini görememek beraberinde depresif hisleri getiriyor. Sonbahar renkleri ne güzeldir. Ağaçların yaprakları yeşilden parlak sarıya, turuncunun en güzel tonuna, kırmızıya ve kahverengiye doğru renk değiştirir. Bu renklerin sadece hüzün verdiğini söylemek mümkün değil.
 
Kalıplaşmış yargılarınızdan kurtulmanın tam sırası!

Bizi biçimlendiren hayatımızdaki olaylar değil, o olayların ne anlama geldiğine inancımızdır. "Sonbahar hüzün verir, bu da depresif duygular yaratır" inancımız olduysa hayatımızı biçimlendirmesinden kaçamayız. Oysaki bütün bunlar yine bilinçaltımızın bizlere oyunu. Sonbaharın güzelliğini görmek, değişime ayak uydurmak bizim elimizde.
 
Bir arkadaşım "sonbahar geldi, yazma zamanı" deyip ikinci kitabını yazmaya başladı. Arkadaşım için sonbahar tanımlaması hüzün zamanı değil, yeni bir başlangıç zamanıydı. Neden biz de hüzün etiketini sonbahardan kaldırıp kendi etiketimizi oluşturmuyoruz?

Renkleri kullanarak enerjinizi yükseltin!
 
Renkleri kullanarak enerjimizi yükseltmeye ne dersiniz?  Cilt tonunuza uygun renklerde giysilerinizde zaten enerjinizi yansıtıyorsunuz, ama hüzün olmasın diyorsanız bir kırmızı aksesuar, kırmızı bir ruja ne dersiniz? Her sabah evden çıkmadan aynaya baktığınızda neşe enerjisini kendinizde görüyor musunuz? O gün neşeli, enerjik bir iletişim içinde olacaksınız.
 
Wassily Kandinsky “Renk doğrudan ruhu etkiler. Renk klavyedir, gözler çekiçler ve ruh ise pek çok notayı barındıran piyanodur.” der. Renkleri kullanmak notaları doğru kullanıp, en güzel besteyi yapmak gibidir. Bu güzellik enerjiyi yansıtmanız için bir araçtır.
 
Sonbaharı en güzel renklerle sıcacık duygularla yeni bir mevsime merhaba diyerek yaşamak en güzeli...

Sevgilerimle,
Kişisel Gelişim Uzmanı Hilal İnan

İlgili haberlerimiz:


Sonbahar, depresyonuyla geldi!
Ama yağmuru ve romantizmi de getirdi. Sadece depresyondan değil, aşktan da söz edelim sonbaharda…

Mevsimsel depresyon ve belirtileri
Mevsim değişikliklerinde duygu durum çökmelerine neden olan mevsimsel depresyonun belirtilerini, tedavisini ve mevsimsel depresyona yatkınlığı olanların nelere dikkat etmesi gerektiğini Emsey Hospital’dan Psikiyatri Uzmanı Dr. Orhan Karaca anlattı.

Sonbahar depresyonunu mutluluğa çevirecek öneriler
Ye-iç, ,mutlu ol! Oku, mutlu ol! Dinle, mutlu ol! İzle, mutlu ol! İşte, sonbaharın hüznünü kaçıracka, mutlulğa davet eden harika öneriler!


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER