pudra.com 01.12.2009

Ağız kokusuna dikkat!

Ağız kokusu beslenme alışkanlıkları, mide rahatsızlıklarından kaynaklandığı gibi dişlerle ilgili bir problemden de oluşabilir.

Ağız kokusu hiç de hafife alınacak bir problem değil… Hem çok yaygın olan, hem de insanın tüm özel, iş, sosyal yaşantısını olumsuz yönde etkileyebilecek güce sahip ağız kokusuna neden olan birçok etken vardır. Beslenme alışkanlıklarından sigaraya, mide rahatsızlıklarından bademcik iltihabına kadar birçok nedeni olan ağız kokusunun önemli bir diğer sebebi de diş problemleridir.

Ağız kokusuna dikkat!

Diş Hekimi Dr. Çağdaş Kışlaoğlu, kokunun basitçe diş taşlarından kaynaklanabileceği gibi, ağızdaki eski dolgu ve kron-köprülerin bozulmuş diş eti ilişkilerinden oluşabileceğini söylüyor.

Neden dişler ise, tedavi nasıl yapılıyor?

Dişlerden kaynaklanan kötü kokuların tedavisi diğer sebeplere göre daha kısa sürede sonuç veriyor. Diş Hekimi Dr. Çağdaş Kışlaoğlu; ağız kokusu şikayeti ile gelen hastaları öncelikle tam bir ağız muayenesinden geçirerek, sorunun bir mi yoksa birden fazla nedene mi dayandığını tespit ettikten sonra tedaviye başladığını söylüyor.

Enfeksiyonlar ve dişeti sorunları koku yapabilir

Ağız kokusu bazen ağız hijyenine yeterli önemin verilmemesi, bazen ağız enfeksiyonları, bazen ileri dişeti hastalıkları ve/veya diş çürükleri, bazen de ağız kuruluğu gibi sebeplerin bir ya da bir kaçından kaynaklanıyor olabiliyor. Kışlaoğlu; ağız hijyenine yeterli önemin verilmemesinden kaynaklanan ağız kokusunu gidermek için diş taşlarını temizlediğini ve kişiye ağız bakımı için neler yapması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdiğini belirtiyor.

Eğer ağız kokusu ağız enfeksiyonlarından ileri geliyorsa ağız enfeksiyonları tedavi ediliyor ve bu tedavi sırasında gömük ve sorunlu dişler varsa çekiliyor. Sorun diğer bir neden olan ileri dişeti hastalıkları ve/veya diş çürüklerinden kaynaklanıyorsa bunlar tedavi ediliyor ve ağız kuruluğundan ileri gelen kötü ağız kokusu da hastaya tükürük salgısını artıracak önlemler uygulatarak gideriliyor.

Ağız kokusu nasıl engellenir?
  • Ağız içi bakterilerle savaşan bir baharat olduğu için tarçın kullanın.
  • Kötü kokuya sebep olan ağız kuruluğunu engellemek için daha fazla su için.
  • Diş çürüklerine sebep olacağından basit şeker tüketiminizi azaltın.
  • Yiyeceklerle tükürük salgısının iyice karışması ve ağızda yemek parçası kalma olasılığının azalması için lokmaları iyi çiğneyin.
  • Diş fırçasının çıkaramadığı yerlerdeki bakteri ve yemek artıklarını sökebileceği için diş ipi kullanın
  • Kötü kokuya sebep olan ağız kuruluğuna neden olduğundan ve diş eti hastalıklarına da zemin hazırlayarak ağız kokusu oluşturacağından sigara içmeyin.


Konuyla ilgili diğer haberlerimiz okumak için tıklayın:

Diş fırçalamak deyip geçmeyin... Sağlıklı dişler için diş fırçası ve macunu seçimi önemli, ip kullanmak şart!

Evde diş beyazlatma yöntemleri Evde hazırlayacağınız karbonatlı karışımla ve beyazlatıcı diş macunlarıyla bembeyaz dişlere sahip olabilirsiniz.

Hamilelikte diş sağlığı Anne adayları hamilelik döneminde, diş sağlığına normal dönemlere göre daha fazla özen göstermelidir.

Diş hassasiyetine dikkat! 20-40 yaş aralığındaki her 3 kişiden 1’i diş hassasiyeti sorunu yaşıyor. Bu hastaların yüzde 50’si ise tedavi olmuyor!

Diş sağlığıyla ilgili doğru ve yanlışlar Bembeyaz dişlere sahip olmada ilk adım, diş sağlığı hakkında bilinçli olmaktır.

Diş beyazlatma yöntemleri Bembeyazlar dişler herkesin hayalidir. Peki bunu gerçekleştirmenin yöntemleri nelerdir?

Diş sağlığı için 4 önemli yöntem Sağlıklı dişler için ne yapılması gerektiğini biliyor musunuz? Sadece dişleri fırçalamak dişleri korumak için yeterli değil...

Diş ve dişeti hassasiyeti nedir? Soğuk içecek içerken, dondurma yerken dişlerim kamaşıyor diyorsanız bu önerilere dikkat edin!

Dişleriniz için beslenin Diş ve dişeti sağlığı için bu 4 mucize besini biliyor musunuz?


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER