milliyet cadde 03.11.2010

Ağız kokusunun nedenleri

Dişler arasında kalan besin artıkları, çürük dişler, gerektiğince temiz tutulmayan protezler, paslı dil, piyore denilen cerahatli diş eti hastalığı ağzı kötü kokutan rahatsızlıklardır

Ağız kokusunun nedenleri agiz kokusu 1 1
1/6
Ağız kokusu, kişinin çevresini bazen de kendisini rahatsız eden bir durumdur. Ağız veya nefes kokusunun en çok rastlanılan nedeni kişinin yedikleri ve içtikleridir. Bunların başında alkol, sarmısak, soğan, sigara gelir. Yenen yiyeceklere bağlı kokular, keskin ve kalıcı değildir.

Eğer sebep yenilen veya içilenler değilse, ağız kokusu dendiğinde öncelikle akla gelen ağzın içinde, dişlerde ve diş etlerinde çoğalan bakterilerdir. Bakterilerin ürettiği uçucu kükürt bileşikleri gibi maddeler ağız kokusuna yol açar. Bakterilerin sebep olduğu tek sorun tabii ki ağız kokusu değildir, bunlar diş ve diş eti hastalıklarının da nedeni olabilirler. Ağız kuruluğu olan kişilerde ağız kokusu daha sık olur, bunun nedeni, tükürüğün koruyucu etkisinin azalmasıdır. Tükürüğün çok önemli bir faydası da içindeki koruyucu enzimlerle ağız içindeki bakteri sayısını düşük tutmaktır.

Hasan İnsel, Milliyet Cadde
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2