19.10.2017

Daha keskin gören gözlere sahip olmanın 4 sırrı

Göz sağlığınızı korumak için Prof. Dr. Ümit Beden'in tavsiyeleri Pudra.com'da.



Daha kesrekin gön gözlere sahip olmanın 4 sırrı
somon1) Beslenme

Göz sağlığınızı korumak için düzenli olarak alınması gereken bazı gıdalar bulunmaktadır. Özellikle C ve E vitminleri, omega asitleri, çinko ve selenyum gibi eser elementler bakımından zengin beslenmek göz sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Bu tür gıdalar yapraklı sebzeler ile somon balığından alınabilir.



tansiyon2) Hastalıklar
Diyabet, hipertansiyon ve yüksek kolesterol gibi problemler, vücutta birçok dokuda olduğu gibi gözlerinizde de olumsuz etkiler gösterirler. Bu nedenle, genel vücut sağlığının korunması gözleriniz için de koruyucu olacaktır. Bu anlamda, fazla kilolardan korunmak ta önemlidir. Obezite de aynı şekilde gözleriniz için önemli bir risk faktörüdür.

bilgisayar3) Bilgisayar kullanımı
Bilgisayar kullanımı, uzun süreli araç kullanımı ve göz yüzeyi için önemli oranda kuruluk riski oluşturur. Göz yüzeyindeki kuruluk, özellikle günün ilerleyen saatlerinde artan kızarıklık, gözlerde kısılma, sık göz kırpma ihtiyacı gibi belirtiler ile kendini gösterir. Bu durum, kişide çalışma isteksizliği ve önemli oranda rahatsızlık oluşturabilir. Bu gibi problemler yaşamamak için, düzenli olarak suni gözyaşı kullanımı ve çalışma esnasında aralıklı olarak gözlerin dinlendirilmesi oldukça faydalıdır.


goz4) Düzenli göz kontrolleri
Düzenli göz kontrollerinin yapılması da göz sağlığınız açısından önemlidir. Bu şekilde, göz tansiyonu, sarı nokta hastalığı ve göz tembelliği gibi problemler erken fark edilince çok daha etkin şekilde tedavi edilir.





Konuyla ilgili diğer yazılarımız

​Kırmızı göz hastalığına dikkat!
Havadan bile bulaşabilen bir virüsün neden olduğu gözde kanlanma ve kaşınma ile başlayan ‘kırmızı göz’ hastalığının nedenleri ve korunma yöntemlerini biliyor muydunuz?

​Gözleriniz sağlığınız hakkında ne söylüyor?
Göz ve göz çevresinde karşılaştığınız semptomları göz ardı etmeyin çünkü küçük bir arpacık bile bir hastalığın habercisi olabilir.

​Ofiste göz sağlığını bozan 5 tehlike
Ofis ortamında göz sağlığını bozan etkenler nedeniyle yanma, kızarıklık ve batma gibi şikayetler oluşturan "Kuru Göz Sendromu" tedavi edilmezse kronikleşebiliyor. İşte, ofisi sağlıklı hale getirmenin yolları...


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER