Habertürk 20.12.2011

Denge bilekliği üreticileri ne diyor?

Dünyanın en güvenilir araştırma kliniklerinden Mayo Klinik'in denge bilekleri için verdiği rapor olumsuz yönde. Rapora karşı çıkan üretici firmalar, karşı raporlarla atağa geçti.

Enerji verdiği iddiasıyla tüm dünyada moda haline gelen denge bileklikleri için Amerika'daki Mayo Klinik yetkilileri, "Bilimsel hiçbir tarafı yok" dedi.

Denge bilekliği üreticileri ne diyor?

Sonuca karşı çıkan, EFX marka bileklikleri Türkiye'ye getiren Demo Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çevikel'se "Elimizde faydalarının gerçek olduğuna dair raporlar var" diyor. "Ürün tanıtımı ve satışı sırasında herhangi bir hastalığın tedavisi amacıyla kullanılmaması ve etkilerinin kişiden kişiye değişebileceği uyarısında bulunulmaktadır" diyen Çevikel "Bu konuda Türkiye'deki bir eğitim ve araştırma hastanesinde yapılan çalışmada ürünlerimizin etkisi kanıtlanmış olup, bu konudaki raporu arzu eden tüm müşterilerimize sunabileceğimizi belirtiriz" diyor. Ayrıca dünyaca ünlü bir spor markasının, ürünlerinde hologramlarının kullanıldığını da sözlerine ekliyor.

Türkiye, Litvanya, Japonya, İngiltere ve Amerika'da araştırmalar yapan fırmanın elde ettiği sonuçlar ilginç:

Sağlıklı bireylerde yapılan denge ölçümlerinde herhangi bir bileklik takılmadan alınan denge skorları ve hologram içeren bileklikle (bileklik denek üzerine fark etmeyeceği şekilde yerleştirilmiştir) alınan denge skorları arasında istatistiksel olumlu yönde fark bulunmuştur.


Sağlıklı bireylerde yapılan anlık maksimum kavrama gücü ölçümlerinde herhangi bir bileklik takılmadan alınan skorlarla hologram içeren bileklik takıldıktan sonra alınan güç skorları arasında istatistiksel olarak anlamlı yönde fark bulunmuştur.

KULLANAN ÜNLÜLERİN YORUMLARI

Türkiye'deki ünlüler de ikiye ayrılmış durumda:

Demet Akalın: "O bileklik bana enerjiyle ilgilenen bir kız arkadaşımın hediyesiydi. 3 gün kullandım baktım iyi geldi, teyzeme hediye ettim. Ama sonradan anladım ki olay tamamen psikolojik."

Ebru Şallı: "Pilatesyaparken denge sağlamaya yardımcı olsun diye kullandım. Strese yardımcı olduğunu hissettim, özellikle de esnemeye... Sörf yaparken denge sağlamaya yardımcı oluyor."


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER