31.10.2017

Doğumdan sonra migren ve baş ağrısı

Yeni doğum yapmış anneler doğum sonrası ilk günlerde migren ve baş ağrısı yaşayabilir, peki uzun sürerse ne yapmaları gerekir?

Doğum sonrasında yaşanılan baş ağrısının en sık nedeni epidural anestezi ile doğumdur. "Ağrısız doğum" olarak bilinen bu yöntemde müdahaleden dolayı beyin omurilik sıvısında sızma gelişebilmektedir. Sızan sıvı nedeniyle beyinde basınç azalır, baş ağrısı gelişir.

Doğumdan sonra migren ve baş ağrısı

Ağrının yatar pozisyonda olmaması ya da azalması tipik özelliğidir. Anne emzirmek için oturduğu anda oluşan negatif basınç ağrıyı arttırır.

agrıYeni doğum yapmış anneler, bol sıvı alıp emzirme dışında sürekli yatarsa birkaç hafta içinde ağrısı geçecektir. Eğer geçmiyorsa mutlaka bir uzmana görünmekte fayda var. Doğum sonrası geçmeyen baş ağrısı ve migren için uzmanlar bir çözüm yolu olarak, "blood patch" uygulaması yapabilir. Bu uygulamada, hastanın kendi kanı omurilikteki epidural aralığa enjekte edilir.

Doğumu izleyen günlerde başlayan baş ağrılarında dikkatli olmak gerekir. Öncelikle eskiden olan migreninin tekrarladığı düşünülerek, “başım yine
ağrıyor” diye düşünerek geçiştirmemelidir.




Konuyla ilgili diğer yazılarımız​

​Hamilelikte migren
Gebeliğin migren ataklarını arttırıcı veya azaltıcı etkilesi var mıdır? Peki hamilelikte her baş ağrısı migren midir?Migren hastası kadınların gebelik süresince karşıaşabileciği problemler nelerdir? Yanıtları pudra.com'da!

​Migreni olanlar nasıl beslenmeli?
Migren hastalarına hangi yiyecekler dokunur; hangileri tüketilebilir? Migren mevsiminde doğru beslenmenin yollarını Taylan Kümeli anlatıyor.

​Baş ağrısı nasıl geçer?
Baş ağrısıyla mücadele etmek için hemen ilaca sarılmayın. Önce doğal yolları deneyin, geçmezse doktora başvurun. İşte ilk yapmanız gerekenler...

​Baş ağrısından kurtulmanın 5 yolu
Dr. Mehmet Öz'den baş ağrısına çözümler: Çoğumuzun sıkıntısı olan baş ağrılarını 5 basit yolla azaltmak mümkün.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER