@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 19.01.2017

Reçete gerektirmeyen 5 doğal antibiyotik

Bu besinler hiçbir yan etki yapmadan doğal antibiyotik görevi görüyor, mantar ve enfeksiyonlarla savaşıyor. 5 doğal antibiyotiği Pudra.com yazdı.

Doktor tarafından özellikle tavsiye edilmediği ve çok gerekli olmadığı sürece antibiyotik kullanmak bağırsak florasına zarar veriyor ve bu da kansere kadar birçok ciddi hastalığın önünü açıyor. Buna hiç gerek olmadan doğal olarak enfeksiyonlara ve mantarlara karşı savaşan, antibiyotik görevi gören besinler var. Hepsi neredeyse binlerce yıldır insanlar tarafından biliniyor ve kullanılıyor.

Reçete gerektirmeyen 5 doğal antibiyotik

İlgili yazımız: Antibiyotikler gerçekten yararlı mı?​
 

1. Sarımsak

Sarımsak binlerce yıl boyunca dünyanın farklı yerlerinde, farklı kültürlerde doğal bir ilaç olarak kullanıldı. Hatta 1700’lerdeki veba salgınında da sarımsak çok etkili bir ilaçtı. Sarımsak içerdiği allicin adlı enzim ile antibiyotik, antiviral ve mantara karşı antimikrobik özelliklere sahip ve bu özellikleriyle vücuttaki istenmeyen bakterilerin yok edilmesinde etkili. Ayrıca sarımsak içindeki doğal anti-oksidanlarla serbest radikalleri yok ederek bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Sarımsağı yemeklerde tüketmenin yanı sıra çiğ olarak yiyebilir, yutabilir, sıcak çaya katabilirsiniz. Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.
 

2. Kolloidal gümüş

Kolloidal gümüş 4000 yıldır doğal antibiyotik olarak kullanılan bir gümüş solüsyonu. 1900’lü yıllarda Alfred Searle isimli bir eczacı kolloidal gümüşün birçok güçlü hastalık mikrobunu yok edebildiğini keşfetmiş. Daha sonra kolloidal gümüşü hasta insanlar üzerinde deneyerek ölümcül mikropları dahi yok edebildiğini görmüş. Yapılan güncel araştırmalar kolloidal gümüşün kuş gribinden, SARS virüsüne kadar birçok tehlikeli ve ölümcül hastalığı yok edebildiğini gösteriyor.
 
kekik yagi

3. Kekik yağı

Kekik yağı zararlı bakterileri, vücut için faydalı olan bakterilere zarar vermeden yok ediyor. Aynı zamanda mantar enfeksiyonlarının yok edilmesinde etkili olan kekik yağı doğal bir antibiyotik. Kekik yağına anti-mikrobik özelliğini veren içeriğindeki karvakrol. Kullandığınız kekik yağının daha etkili olabilmesi için en az yüzde 70 oranında karvakrol içerdiğinden emin olun.
 

4. Ekinezya

Binlerce yıldır farklı enfeksiyonları yok etmek için kullanılan ekinezya özellikle açık yaraları, kan zehirlenmelerini, difteri ve diğer bakteri kaynaklı hastalıkları tedavi etmede kullanılıyor. Bu güçlü bitki günümüzde çoğunlukla soğuk algınlığı ve grip tedavisinde kullanılıyor. Ekinezya bileşenleri sayesinde MRSA hastalığı gibi en güçlü bakterileri bile yok etme potansiyeline sahip.
 
manuka bali
5. Manuka balı
Tadı en lezzetli olan doğal antibiyotik ise manuka balı. Manuka balı yenebildiği gibi cilde uygulandığında da cilt üzerinde oluşan birçok farklı bakterinin yok olmasını sağlıyor. Ayrıca manuka balı ile uygulanan tedavi sırasında bakteriler manuka balına karşı bağışıklık gösteremiyor.

Kaynak: foodmatters.com


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Antibiyotikler artık tedavi etmiyor mu?
Bilim insanları "Aşırı ve düşünmeden antibiyotik kullanmak, insanlığı antibiyotik öncesi döneme götürecek" dedi.

​Çocuklarda gereksiz antibiyotik kullanımının zararları
Çocuklarda antibiyotik ne kadar süre ile ve nasıl kullanılmalı? Ebeveynlerin antibiyotik kullanımında nelere dikkat etmesi gerekiyor? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Doktoru Göktuğ Özdemir anlattı.

Çocuk ve bebek hastalıklarına doğal çözümler
Bebeğinizin gaz, ateş, ağrı gibi problemleri olduğunda ilaca başvurmak yerine doğal yollarla da bu sıkıntılardan kurtulabilirsiniz. 

​Kemikleri güçlendiren besinler
Kalsiyum kemiklerimizin kuvvetlenmesi açısından çok önemlidir. Hem kalsiyum, hem Omega 3 içererek kemiklerimizin sağlığı için önemli olan besinler hangileridir? Pudra.com araştırdı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER