@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 29.07.2015

Sabah aç karnına su içmek zayıflatıyor

Sabahları aç karnına su içmenin birçok faydası var. Sabah aç karnına su içerek metabolizmanızı hızlandırabilir, daha hızlı kilo verebilir ve parlak bir cilde sahip olabilirsiniz. Sabahları aç karnına su içmenin faydaları Pudra.com'da.

Hayatımızın kaynağı olan suyu gün içinde tüketmenin yanı sıra sabah uyanınca içmek de sağlık açısından önemli. Vücudunuz gece boyunca susuz kaldığı için sabah kalkar kalmaz aç karnına su içmek hem metabolizmayı hızlandırıyor hem de birçok hastalığı önlüyor. Fakat su içmeden önce mutlaka dişleri fırçalamak gerekiyor. Sabah yapılan sağlık hatalarından biri olan diş fırçalamadan su içmek, gece boyunca ağzımızda biriken bakterilerin midemize ve bağırsaklarımıza inmesine sebep oluyor. Dişlerimizin yanı sıra dilimizi fırçalamak da sağlık açısından çok önemli.

Sabah aç karnına su içmek zayıflatıyor

Sabah kalktığınızda sade su içebileceğiniz gibi limonlu veya sirkeli suyun faydalarından da yararlanabilirsiniz. Limonlu suyun faydaları neler? başlıklı yazımızda limonlu suyun kilo vermeye yardımcı olduğunu, iltihapları azalttığını ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini yazmıştık.

Sabahları su içmek neden işe yarıyor?
Sabahları aç karnına su içmek vücudun sağlıklı çalışabilmesine katkı sağlıyor. Su, insan vücudu için hayat demek. Çünkü kaslarımızın yüzde 75’i, beyin hücrelerimizin yüzde 85’i sudan oluşuyor.

Sabahları aç karnına su içmek;

Hücreleri yeniler: Sabah aç karnına su içmek kas ve kan hücrelerinin daha hızlı üretilmesine yardımcı olur.

Lenf sistemini dengeler: Her sabah kalkınca aç karnına su içmek vücudunuzun lenf sistemini dengelemesine yardımcı olur. Lenf sisteminizde bulunan lenf bezleri hayatınıza devam edebilmeniz için vücudunuzu enfeksiyonlara karşı korur. Ayrıca lenf bezleri vücudunuzun sıvı seviyesini de dengeler.

Kilo vermenize yardımcı olur: Yarım litre su içmek metabolizmanın yüzde 24 daha fazla çalışmasını sağlar, bu da ekstra yağ yakmak anlamına geliyor. Her sabah su içmek bu yüzden daha hızlı kilo vermenize yardımcı olur.

Sindiriminizi çalıştırır: Sabahları aç karnına su içtiğinizde kalın bağırsağınız daha hızlı çalışır, bu da daha iyi bir sindirim ve toksinlerin vücuttan daha kolay atılması anlamına geliyor.

Cildinizi parlatır: Su kanınızdaki toksinleri temizlediği için cildinizin gençleşmesine ve parlamasına yardımcı olur.

Hastalıkları iyileştirir: Her sabah aç karnına su içenlerde migren, kusma, ishal, böbrek hastalıkları gibi birçok hastalığın azaldığı bilimsel olarak kanıtlanmış durumda.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER