irem karagozoglu
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Feng Shui’ye göre ayna kullanımı nasıl olmalı?

Aynaların dekorasyonda kullanımıyla ilgili öğreneceğimiz çok şey var! Uluslararası Feng Shui Uzmanı İrem Karagözoğlu, aynaları doğru kullanarak hayatımızı nasıl güzelleştirebileceğimizi Pudra.com'a açıklıyor.

Dekorasyonun ayrılmaz parçası olan ayna Sümerler’in camdaki yansımayı fark ettikleri anda hayatımıza girdi.

Feng Shui’ye göre ayna kullanımı nasıl olmalı?

Modern klasik, avargard ya da sade her türlü dekorasyonda kullanılabilen aynalar mekanı daha büyük, daha aydınlık ve daha hareketli gösteriyor. Yalnızca bu mu? Tabii ki hayır, kayıp alanları kazanmak ve güzel bir görüntüyü içeri dahil etmek için de aynalardan yararlanılabiliyor.

Kadim Feng Shui öğretisine göre, ayna enerjiyi kat kat artırabilen bir sembol. Doğru yere asıldığında, güzellikleri ve bereketi arttırdığı gibi yanlış yere asılırsa ortamda negatif enerjiye ve gerginliklere sebep olabilir. Bu yüzden bir duvara ayna asarken, neyi yansıttığına ve ne amaçla astığımıza çok dikkat etmeliyiz.

Örneğin, pencerenizden görünen güzel bir bahçe veya deniz manzarası varsa, bu manzarayı yansıtacak şekilde karşı duvara asılacak bir ayna, evinizin içini pozitif enerjiyle doldurur.

Salonunuzda yemek masanızı yansıtacak şekilde bir ayna asarak evdeki bereketi ve bolluğu arttırabilirsiniz.

Giriş kapısının karşısına ayna asmak uğurlu değildir. Yenilik, tazelik, bereket gibi beraberinizde getirdiğiniz ne varsa hepsi daha evinize giremeden kapıdan döner. Bu nedenle, evin girişinde aynayı kapının sağına veya soluna asarak evinizin bereketini koruyabilirsiniz.

Dar ve uzun koridorlarda enerji çok hızlı ve sert akar. Bu enerjiyi yumuşatmak için koridor duvarlarına resimler ve aynalar asabilirsiniz. Dikkat etmemiz gereken, aynaların karşılıklı gelmemesi ve kesik görüntüler vermemeleridir. Koridor boyunca duvara asılan bu aksesuarlar sayesinde, enerjinin hızı yavaşlar ve olumsuz etkisi yok olur.

Yatak odalarında yatağı yansıtacak şekilde ayna asmak da uğurlu değildir. Eğer ayna yatağı, özellikle yatağın başucunu yansıtırsa, karı koca arasındaki ilişki ve huzur bozulabilir.

Yatak odasında başka bir tür ayna daha vardır. "Gizli ayna" yatak odasındaki televizyondur. Feng Shui öğretisine göre, yatak odasında televizyon da yatağın tam karşısında olmamalıdır.

Ayna astığımız duvarın arkasında ne olduğu da büyük önem taşır. Çünkü aynalar arkalarındaki yere tıpkı bir pencere gibi bir göz açarlar. Asıldıkları duvarın arkasında bir banyo veya tuvalet olmamalıdır. Aynı şekilde, komşunuzla paylaştığınız duvara da ayna asmak olumlu değildir. Oradaki enerji size, sizinki oraya akar, eğer komşunuzda olumsuz olaylar yaşanırsa aynen evinizde de cereyan eder.

Boy aynalarının görüntünüzü kesmeyecek şekilde olması uğurludur. En ideali aynanın yerden başlayıp boy ölçüsünde olmasıdır.

Aynaların şekli ve çerçeveleri nasıl olmalı?
Aynalarınızı her zaman pırıl pırıl ve lekesiz tutmalısınız. Kırık ve çatlak veya sırı dökülmüş aynaları yenilemelisiniz. Aynaların şeklini ve çerçevelerini seçerken asacağınız mekanın yönüne bakarsanız onlardan maksimum fayda sağlayabilirsiniz.

Kare şeklinde, seramik veya porselen çerçeveli aynalar toprak elementini temsil ederek, mekanların güneybatı, veya kuzeydoğu duvarlarında yer alabilir.

Yuvarlak veya oval çerçevelerin genellikle metalden (gümüş, pirinç, varak, bakır gibi) yapılması iyidir. Bu çerçevelerin metal enerjisiyle dost kuzey, batı veya kuzeybatı duvarlarına asılması uygundur.

Dikdörtgen çerçeveler ağaç enerjisini temsil ederler. Materyal olarak ahşap veya siyah renkli herhangi bir materyalden yapılmalarını tavsiye ederim. Asılmaları için en uygun duvar doğu ve güneydoğu duvarlarıdır. Ahşap çerçeveler ayrıca güney duvarına da uygundur.

Dalgalı şekilli çerçevesi olan aynalar mekanda su elementini temsil ederler. Metalik veya siyah çerçeve içinde kuzey duvarını süsleyebilirler.

Feng Shui Danışmanlığı aldığınızda evinizdeki para, huzur ve korunma yıldızlarının nerede olduğunu öğrenirsiniz. Aynaları, bu yıldızları yansıtacak şekilde asmak da evinizde bolluğu, bereketi ve huzuru kat kat artırır.

Hayatınızda hep güzellikleri, huzuru, ışığı ve sevgiyi yansıtmanız dileğiyle..



İrem Karagözoğlu
IFSA onaylı Uluslararası Feng Shui Uzmanı, Usui Reiki Master

Feng Shui hakkındaki sorularınız için Uluslararası Feng Shui Uzmanı İrem Karagözoğlu ile telefon ya da email yoluyla iletişime geçebilir, çalışmalarını izlemek için facebook sayfasını takip edebilirsiniz.

İletişim
irem.karagozoglu@gmail.com
Facebook: Feng Shui Danışmanlığı-İrem Karagözoğlu
T: 0532 282 22 12
www.iremkaragozoglu.com.tr


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER