› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 25.12.2019

Lagu Design ile 2020 Ev Dekorasyon Trendleri

Kaliteden ödün vermeyen tasarımlarıyla daha iyi yaşam için çözümler sunan Lagu kurucularıyla 2020 ev dekorasyon trendlerini konuştuk.

Bugün sizi Dilek ve Ufuk Ceylan ile tanıştıracağız. Dilek ve Ufuk Ceylan, geçtiğimiz Ağustos ayında Teşvikiye'de, hemen Milano Gourmet'nin yanı başında açılan mağazasında hizmet vermeye başlayan Lagu Design'ın kurucuları. Lagu'da özenle tasarlanan ürünlerini sanatla harmanlayarak özel koleksiyonlar hazırlıyorlar. Doğal malzemeler kullanarak ortaya çıkardıkları tescilli tasarım mobilya ve aksesuarları daha iyi yaşamak isteyenlerle buluşturarak, sanatı yaşam alanlarına taşıyorlar. Lagu’nun tasarım anlayışı genel hatlarıyla modern, sosyal duruşuyla duyarlı ve yeni medya kanallarını kullanmasıyla son derece yenilikçi.

Biz de tüm bunların üzerine kaliteyi; ince işçilik ve doğal materyallerle destekleyerek tasarım anlayışının merkezine koyan Lagu ile 2020 ev dekorasyonu trendlerini konuştuk. Bu sayede Singapur - İstanbul ortaklığı ile 2016 yılında temelleri atılan Lagu Design'ın kurucuları Dilek & Ufuk Ceylan ile daha yakından tanışmış olduk. 

Dekorasyonda önceliği soğuk olmayan bir sadelik ve abartılı gösterişi olmayan şıklık olan; daha iyi yaşamanın bDilek & Ufuk Ceylanir sanat olduğu düşüncesi ile Lagu'yu kuran Dilek ve Ufuk Ceylan, yaptıkları işi "Lagu ile tasarım ve sanatın dönüştürücü gücünü hayatlarımıza taşıyarak daha iyi yaşamak isteyenlere özel çözümler sunuyoruz." şeklinde tanımlıyor.

Tasarım stüdyosundan, tecrübeli zanaatkarların ellerinde şekillenmesi için atölyeye, sonrasında mağazaya ulaşan ürünleri sade, şık, doğal ve estetik... Daha iyi yaşam için çözümler sunan Lagu, en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş ve kaliteden ödün vermeyen tasarımlarıyla, hayatınıza dokunurken; tüm süreç boyunca proje desteği, kişiselleştirilebilir ürünler, teslim ve montaj hizmetleri de sunuyor. Biz de bu nedenle Lagu kurucuları ile görüştük ve onlarla sizler için 2020 dekorasyon trendleri üzerine mini bir röportaj yaptık. 

2020 ev dekorasyon trendleri nelerdir?
 
Dilek Yördem Ceylan: 2020 yılında rahatlığın sanatla birleşiminin ön planda olacağından bahsedebiliriz.
 
Lagu Design Oturma Odası

Günümüzde insanlar yoğun hayat temposundan evlerinde çok sık zaman geçiremiyorlar ve bu yoğunluğun ardından girdikleri evlerinde kendilerini rahat ve oldukça huzurlu hissetmek istiyorlar. Bu sebeple renk tonları olarak da daha çok yorucu olmayan renklerin ön planda olması söz konusu. Fakat soft renklerin yanına mutlaka canlı tonlar da ekleyip sıcaklık vermesini sağlamalıyız. Ayrıca geometrik şekilli desenler hem kumaşlarda hem de mobilya detaylarında sıklıkla gözümüze çarpacak.
 
Lagu Design Mermer ve Ahşap bir arada
 
Bununla beraber birkaç senedir sıkça kullanılan mermer ve ahşap kombinasyonları evlerimizde vazgeçilmez olmaya devam edecek. Sıcak malzeme olan ahşabı soğuk bir malzeme olan mermerle kombinlemek oldukça dengeli olabilir.
 
2020 dekorasyonu ile ilgili dikkat çekici yeni anlayışlar var mı?
 
Ufuk Ceylan: Evlerde bolca endüstriyel tasarıma yönelme göreceğiz. Tabloları duvarlara asmak yerine zeminde sergilemek. Büyük restoran mutfakları gibi mutfaklar. Tesisatın göründüğü tavanlar bunlara birkaç örnek. Hatta bu kullanılan malzemenin profillerin gizlenmediği mobilya tasarımları da örnek olabilir.
 
2020 dekorasyon trendlerini evimizde uygularken nelere dikkat etmeliyiz?
 
Lagu Design salon detayElif Gürel: Evimizde en dikkat etmemiz gereken husus röportajın başında da bahsettiğimiz gibi kesinlikle huzur dolu olması ve bizleri yormaması. "Ben evimde ne istiyorum?" sorusu kadar "ben evimde ne istemiyorum?" sorusu da oldukça önemli bir soru aslında. İsteklerimizle beraber neyi istemediğimizden de emin olursak içerisinde kendimizi huzurlu ve güvenli hissettiğimiz bir ortam yaratabiliriz.
 
2020 ev dekorasyon trendlerinde aksesuarlar nasıl bir form alacak?
 
Dilek Yördem Ceylan: Aksesuarlar evi tamamlayan küçük ama önemli detaylardır. Biz de aksesuarlarımıza çok önem veriyoruz.
  • Ağırlıklı olarak doğal bir malzeme olan mermeri aksesuar ürünlerimizde sıkça kullanıyoruz. Mermerden vazolar, mumluklar, tepsiler ve kaseler evi oldukça şık gösteriyor.
  • Bu noktada küçük ama önemli olan aksesuarlarımızda yine doğal bir malzeme olan camı da kullanabiliriz. Senelerden beri vazgeçilmeyen camlar da oldukça şık şekillerde ve modernize edilmiş şekilde karşımıza çıkıyor.
  • Bunların yanında gold detayı da bir süredir zirvede. Silver ağırlıklı aksesuarlar yerini gold detaylara bırakıyor da diyebiliriz.
 
2020 dekorasyon trendlerinde ev tekstili nasıl kullanılıyor?
 
Elif Gürel: Ev tekstili de evde kullandığımız çoğu şey kadar önemli aslında. Özellikle ev tekstili ürünleri çabuk deforme olan, yapısını kaybeden ürünler. Bu sebeple zamanla kullanılabilirliğini yitirebiliyor.

Perde seçimiÖzellikle perde ve fon seçimlerinde boğucu ve rahatsızlık hissi veren tonlar kullanmamak önemli. Söz konusu yatak odası olduğu zaman da özellikle uyku anımızda bizi rahatsız etmemesi için kumaş türlerine dikkat etmeliyiz. Bizi terletmemeli ve rahatsız etmemeli. Bunun yarısı sıra yorganlarda da hava alan yorganları tercih edersek huzurlu bir uyku uyuyabiliriz.
 
Geçmişe nazaran daha bireysel, içe dönük, sportif ve doğa ile baş başayız. Bunun 2020 ev dekorasyonu trendlerine yansıması nasıl oldu?
 
Ufuk Ceylan: Bunun etkilerini ev dekorasyonunda oldukça göreceğiz. Sportifliğin vermiş olduğu rahatlığı mobilyalarımızdan bekleyeceğiz. Doğanın insana vermiş olduğu huzuru da bizi rahat hissettiren bir ev ortamı oluşturduğumuzda yaşayabiliriz. Bunun yanı sıra bizim de markamızda kullandığımız doğal malzemeler de bunlara örnek olabilir. Doğanın içinden çıkan mermerler doğal taşlar, masif ahşaplar, pirinçler, camlar... Doğanın içinden olan bu malzemeler bizim de kullanmaktan keyif aldığımız malzemeler. Bu malzemelerde doğanın evimizin içine yansıması olarak görülebilir. Hatta evimizde bol bol bitki kullanmayı da unutmamalıyız; tıpkı kendi showroomumuz’da da bolca kullandığımız gibi...

Pantone yılın rengini açıkladı; Klasik Mavi. Pantone'nin Klasik Mavi'sini dekorasyonda nerelerde kullanabiliriz?
 
Klasik mavi koltuk

Dilek Yördem Ceylan: Yılın renginin klasik mavi olarak açıklanması tabii ki ev dekorasyon alanında da etkili olacaktır. Bizim de mağazamızda sergilediğimiz mavi koltuklarımız oldukça dikkat çekiyor. Bu noktada maviyi de aslında evin bütün alanların da kullanabiliriz. Mavi güvende hissettiren bir renk olduğu için huzurlu ortamlar yaratmak için tercih edilebilir.
 
Pantone'nin klasik mavi rengi özellikle neleri simgeliyor ve hangi odalar için uygun?
 
Lagu Design mavi koltukDilek Yördem Ceylan: Renkleri evin içerisindeki belli alanlar için sınırlandırmak doğru olmaz. İsterseniz uyku öncesi kendinizde güvende hissetmek için yatak odanızda kullanabilirsiniz ve mavinin vermiş olduğu güven hissiyle huzurlu bir uykuya dalabilirsiniz. Dilerseniz iletişim rengi olan mavinin vermiş olduğu enerjiyle salonunuzda sevdiklerinizle birlikte keyifli anlar geçirebilirsiniz.

Bu keyifli sohbet için Lagu Design'ın kurucuları Dilek & Ufuk Ceylan'a çok teşekkür ederiz.

Lagu Design ekibi; daha doğal, daha sanatsal, daha minimal alanları daha iyi bir yaşam için tasarlıyor ve buna önem veren insanları bu tasarımlarla buluşturuyor. Dekorasyonda önceliği soğuk olmayan bir sadelik ve abartılı gösterişi olmayan bir şıklık olan Lagu Design ile tanışmak isterseniz, lagudesign.com adresinden ziyaret edebilir, @lagu.design adlı instagram profillerini takip edebilirsiniz. 

İlgili haberimiz: 
Lagu'dan ihtiyaca yönelik dekorasyon fikirleri
Evinizde değişiklikler yapmak istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Lagu Design ile ihtiyaca yönelik tasarım üzerine söyleştik...
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2