› 
 › 
25.12.2019

Lagu'dan ihtiyaca yönelik dekorasyon fikirleri

Evinizde değişiklikler yapmak istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilemiyor musunuz? Lagu Design ile ihtiyaca yönelik tasarım üzerine söyleştik...

Tasarım bir bütün. Ne zamandan ne mekandan ne de insandan ayırmak mümkün değil. İnsan mekanı, mekan da insanı değiştiriyor. Bu anlamda tasarım danışmanlığı verilen kişilerin ihtiyaçları iyi belirlenmeli. Örneğin çocuklu bir ailenin veya yeni evli bir çiftin ev ihtiyaçları farklı olacaktır. Yeni evli bir çift çok rahat bir şekilde trendleri uygulayabilirken, çocuklu bir evin başka türlü ihtiyaçları vardır; özellikle de çocukları yeni yürümeye başlıyorsa... Biz de sorularımıza yanıt bulmak için yakın zamanda Teşvikiye'de 4 katlı yeni showroom'larını ve danışmanlık ofislerini açan Lagu Design ile buluştuk ve Lagu'nun sahipleri ve tasarımcıları Dilek & Ufuk Ceylan ile markanın Singapur ortağı Elif Gürel ile tasarım üzerine söyleştik.

Kasım ayı içinde Tomtom Kırmızı'da gerçekleştirilen “Back To Home” adlı 4 gün süren etkinliğe katılan Lagu Design, özgün ürünlerinin yanı sıra tarihi mekandaki eskimeden kaynaklanan kusurları da yaratıcı biçimde kullanan ürün yerleştirme çalışmasıyla ziyaretçilerin ilgi odağı olan markalardan biri oldu. Biz de yeni tanıştığımız bu heyecanlı marka ile ihtiyaca yönelik tasarım üzerine söyleştik. 

LAGU Design’ın nasıl bir tasarım anlayışı var? Dekorasyonda önceliğiniz nedir?
 
Ufuk Ceylan: Lagu’nun tasarım anlayışı genel hatlarıyla modern, sosyal duruşuyla duyarlı ve yeni medya kanallarını kullanmasıyla yenilikçidir diyebiliriz.  Dekorasyonda önceliğimiz soğuk olmayan bir sadelik ve abartılı gösterişi olmayan şıklıktır.
 
LAGU Design olarak nasıl bir müşteri portföyünüz var?
 
Elif Gürel: Sloganımız "Live Better"daki gibi daha iyi yaşamak isteyen insanlar bizim müşteri portföyümüzü oluşturuyor. İyi yaşamak bizce birçok parametreden bağımsız, insanların evlerinde, kendi keyifli alanlarını özenle oluşturabildiği alanlarla eşleşebilir. Bunun için de elbette sanat olmazsa olmaz. Yaptığımız tasarımlarla da bunun ön plana taşımaya çalışıyoruz. Doğal materyaller kullanmak da bu anlamda bizim için ayrı bir önem taşıyor. Daha doğal, daha sanatsal bir yaklaşımla daha minimal alanları daha iyi bir yaşam için tasarlıyor ve buna önem veren insanlarla buluşturuyoruz.
 
Danışmanlık verdiğiniz kişilerin ihtiyaçlarını nasıl belirliyor, onlara danışmanlık verirken özellikle nelere dikkat ediyorsunuz?
 
Ufuk Ceylan: Tasarım yaparken öncelikle insanların fizyolojik ve psikolojik olarak rahat hissetmelerine önem veriyoruz. Neticede bizim işimiz insanların her anlamda daha iyi yaşamalarını sağlamak.
 
Yemek odası
Fizyoloji ve psikoloji olarak iki başlık altında tasarımı ele alacak olursak; fizyoloji başlığımız için kesinlikle ergonomiden bahsedebiliriz. Doğru malzeme ve insan anatomisine uygun ölçülerle insanların rahat etmelerini sağlayabiliriz. Psikoloji başlığı altında ise devreye bizim tasarımlarımızda da bolca görebileceğiniz sanat ve tasarım işbirliği giriyor.

Sanatın her alanda insana kendini iyi hissettirdiği yadsınamaz. Biz de sanatla harmanlanan tasarımlarımızla ve seçtiğimiz renk tonlarıyla insanların daha iyi hissetmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.

İlginizi çekebilir: Ünlülerin ev stilleri
Meg Ryan, Gwyneth Paltrow gibi Hollywood ünlülerinin ev dekorasyonlarını merak ediyor musunuz? İşte ünlülerin ev stilleri...
 
Çocuklu bir aile hem trendlere yakın, modern çizgilere sahip bir ev sahibi olmak için neler yapabilir?
 
Dilek Yördem Ceylan: Bir ev tasarlarken en önemli konu malzeme seçimi. Biz ilk desteğimizi tamamen doğal malzemeler kullanarak veriyoruz. Bununla birlikte döşemelik kullanılan kumaşlar da oldukça önemli. Bu noktada devreye kolay temizlenen kumaşlarımız giriyor. Çocuklar ve evcil hayvanlar söz konusu olduğunda da oldukça geniş bir kartela ile alternatif çözüm önerileri sunabiliyoruz. Ayrıca müşteri talebiyle de tasarım üzerinde çocuklara zarar vermeyecek ufak değişiklerde bulunabiliyoruz.

Bu haber ilginizi çekebilir: Koltuklarınızın ömrünü değiştirilebilir kılıflarla uzatın
İç Mimar Duygu Yarkadaş, Pudra.com okuyucuları için ev dekorasyonu ve mobilya seçiminde dikkat edilmesi gereken püf noktalarını aktardı. 
 
Yeni evli bir çift ev dekore ederken nelere dikkat edebilir?
 
Elif Gürel: Daha önce birlikte yaşamamış bir çiftse söz konumuz ev döşeme kısmı biraz zorlu olabilir. İki ayrı bireyin zevklerinden harmanlanacak bir konsept yaratılmalı. Kendi rahatlıklarından ve zevklerinden ödün vermeden bir alan oluşturmak gerekir. Bu nokta da trendler takip edilebilir. Soğuk olan mermer ile sıcak olan ahşabı kombinleyebilirler.
 
Yeni evli çifler için yatak odası

Bu haber ilginizi çekebilir: Yatak odası aydınlatması nasıl olmalı?
Yatak odası da dahil olmak üzere evin her alanında aydınlatma büyük bir önem taşır. Bu nedenle yatak odasında aydınlatma nasıl olmalı, uzmanı ile konuştuk.

Küçük dokunuşlarla büyük değişikler

Bütçesi dar olanlar 2020 ev dekorasyon trendlerini evlerine nasıl uygulayabilirler?

 
Küçük dokunuşlarla büyük değişikliklerDilek Yördem Ceylan: Küçük dokunuşlarla büyük değişiklikler elbette mümkün. Çok küçük bir aksesuar bile odadaki veya evdeki bütün atmosferi değiştirebilir. Evin içerisindeki eşyaların doğru konumlandırılması, zaman zaman yerlerinin farklılaştırılması da bu dokunuşlara eklenebilir. Ayrıca düz renk bir koltuk; üzerine atılan desenli veya tamamen koltuktan farklı bir renge sahip kırlentle kombinlenebilir. Evin çeşitli bölümlerine yerleştirilecek bitkiler de bu dokunuşların olmazsa olmazları arasında.

İlgili haberlerimiz: 

​Lagu Design ile 2020 Ev Dekorasyon Trendleri
Kaliteden ödün vermeyen tasarımlarıyla daha iyi yaşam için çözümler sunan Lagu kurucularıyla 2020 ev dekorasyon trendlerini konuştuk.

​Evinize ve işyerinize renk katacak dekorasyon öğeleri
Ev ve işyerinizin dekorasyonuna özel tasarım ürünler ile mekanın ruhunu ortaya çıkarın. İşte ev ve işyerleri için renkli dekoratif obje ve eşya önerileri.

​Evinizi yenilerken tasarruf etmenin 10 yolu
2. el online mobilya pazarlarında az kullanılmış veya yeni gibi ikinci el mobilya ve ev aksesuar, orijinalinin yaklaşık yarı fiyatına alınabiliyor.
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2