› 
 › 
07.09.2023

Pirelli Takvimi'nde bir ilk: 50. edisyon çok farklı gelecek!

Pirelli Takvimi'nin tarihinde bir ilk olarak projenin bir kısmı Gana'da çekildi. Prince Gyasi, takvimi çeken ilk Afrikalı ve siyahi fotoğraf sanatçısı oldu

2024 Pirelli Takvimi’nin Gyasi’ye emanet eden Pirelli Takvimi'nde bir ilk gerçekleşiyor. Zamansız başlıklı Pirelli Takvimi'nin bir kısmı ilk defa takvimi fotoğraflayan sanatçının kendi ülkesinde çekildi. Ayrıca Prince Gyasi, Pirelli Takvimi'ni fotoğraflayan ilk Afrikalı ve siyahi fotoğrafçı oldu.
 
Prince Gyasi - 2024 Pirelli Takvimi Kamera Arkası Görüntüleri

Zamansız (Timeless) başlıklı 2024 Pirelli Takvimi, fotoğrafçı Prince Gyasi tarafından Idris Elba, Angela Bassett ve Naomi Campbell gibi ünlü isimlerle çekildi ve hızla kamera arkası görüntüleri ile buluştuk.

Renkli evreni ve stilize fotoğrafları ile dikkat çeken Ganalı sanatçı, Pirelli’nin inovasyon tutkusunu Pirelli Takvimi’ne yansıttı.
Prince Gyasi - 2024 Pirelli Takvimi Kamera Arkası Görüntüleri

Eserlerinde izleyiciye Batı dünyasındaki hakim “Afrika” algılarına zıt bir söylem sunan Gyasi, 1964’ten beri ikonik bir kültürel mirasa dönüşen Pirelli Takvimi’nin bu yılki çekimlerinde  Afrobeat yıldızı Tiwa Savage, şair Amanda Gorman ve Gana'nın Asante halkının kralı Otumfuo Osei Tutu II gibi isimlere de yer verdi.
 
Prince Gyasi - 2024 Pirelli Takvimi Kamera Arkası Görüntüleri

Gyasi, sanatsal fotoğrafçılığın kurallarını yıkarak izleyiciyi kendi sinestezi deneyimlerinden etkilendiği rengarenk bir evrene davet ediyor.
 
Prince Gyasi - 2024 Pirelli Takvimi Kamera Arkası Görüntüleri

Temsili ve kültürü çok önemsediği için ikonik Pirelli Takvimi’nin tarihinde bir ilk olarak projenin bir kısmını ülkesi Gana'da gerçekleştiren Gyasi, bu anlamda da standartlara meydan okudu.
 
Prince Gyasi - 2024 Pirelli Takvimi Kamera Arkası Görüntüleri

"Pirelli'nin düşüncelerimi, hislerimi ve duygularımı ifade etmem için takvimin 50. Edisyonunu bir tuval olarak sunmasından onur duyuyorum. 2024 Pirelli Takvimini çekecek ilk Afrikalı ve Siyah fotoğraf sanatçısı olmak, bana çocukluğumdan beri yıllardır ilham kaynağı olan bazı kişileri öne çıkarma şansı veriyor.” diyen Prince Gyasi 15-17 Haziran’da Londra’da, 18-23 Temmuz’da Akra ve Kumasi’de deklanşöre bastı. 

2024 Pirelli Takvimi’nin Gyasi’ye emanet eden Pirelli, genç fotoğrafçının diline şu sözlerle dikkat çekiyor: “Pirelli daima fotoğrafın diline ve geçirdiği evrime duyarlı olmaya devam ediyor. Genç sanatçı Prince Gyasi'nin karelerinde yeni nesillere de hitap eden, pozitif bir enerji ve güçlü mesajlar ileten yeni bir dil görüyoruz. Gyasi, özgün bir estetiği yansıtan fotoğraflarıyla benzersiz özelliklere sahip bir dünyanın içindeki renklere doğru bir yolculuğa çıkarıyor.”
 
Pirelli Takviminin “Zamansız” başlıklı 50. edisyonu her zaman olduğu gibi sonbaharda, Kasım ayında sunulacak.
 
PRINCE GYASI’NİN MANİFESTOSU
 
Zamansız olacaklara.
Biz şöhret peşinde değiliz.
Başarı peşinde değiliz.
Doğrulama arayışında değiliz.
 
Kendi kabiliyetlerimizin peşinden giderek yapamayacağımızı, çok yaşlı, çok genç, çok farklı, çok fazla veya çok az olduğumuzu söyleyenlere meydan okuyoruz.
 
Yolculuğu seçme ve kendi yarattığımız olasılıklar gök kubbesinin altında yaşama seçeneğini arıyoruz.
 
Tavanı çatlatmıyoruz.
Çatıyı kaldırıyoruz.
Herkes için.
 
Çünkü zaman yaşamdan ölüme yalnız başına gidilen bir yol değildir.
Nesilden nesle aktarılan bir ilham döngüsüdür.
O halde saatleri durdurun.
 
“Yapmayanların” buyurdukların kabul etmeyin
Yaratın.
İlham verin. 
Öğrenin.
 
Ne zaman duracağınızı değil, ne zaman harekete geçeceğinizi öğrenin.
Korksanız da korkmasanız da kendi zamanınızı siz belirleyin. 
 
Varlığımız fani olabilir. Ama örneğimiz ebedi olabilir.
 
Zamansız olarak doğmayız. 
Zamansız oluruz. 
 
Öyleyse kendi hayatımızın geçişini 
zamana meydan okuyanlarla kutlayalım.

 
Başlık: “Timeless”
Fotoğrafçı: Prince Gyasi
Edisyon: 50
Yetenekler (Kadro):   Angela Bassett, Margot Lee Shetterly, Amanda Gorman, Naomi Campbell, Jeymes Samuel, Idris Elba, Tiwa Savage, Majesteleri Otumfuo Osei Tutu II, Teyana Taylor, Amoako Boafo, Marcel Desailly, Genç Prince Gyas, Prince Gyasi
 
Çekim: Londra’da 3 gün (Big Sky Studios), Akra ve Kumasi’de 5 gün 
Set Tasarımı: PRINCE GYASI
Stil Danışmanı: OLAOLUWA EBITI
Makyaj: MATA MARIELLE
Saç: ISSAC POLEON
Kasting Direktörü: PIERGIORGIO DEL MORO

İLGİLİ HABERLERİMİZ:

​Etro 2023-24 koleksiyonunun yeni gözdesi: Saturno bucket çanta
Marco De Vincenzo'nun Satürn'den ilhamla tasarladığı Saturno, ETRO Sonbahar - Kış 23/24 defilesinde göründü. Reklam kampanyasındaki isim ise Lily McMenamy!

Victoria'a Secret The Tour'23 galası New York'ta gerçekleşti
Victoria'a Secret The Tour'23 galası 6 Eylül'de görkemli bir davetle New York'ta gerçekleşti. İkonik süper modeller ve yıldızlar davetliler arasındaydı.

​Zeynep Tosun tasarımları ile Anadolu'dan Sirius'a
Anadolu'nun kültürel mirasını geleceğe taşıyan Zeynep Tosun, geleneksel el sanatları ve el işçiliğini yenilikçi yorumlarını yeni markası ZT'de buluşturdu.

Kopenhag Moda Haftası 2023 Sokak Stilleri
Tüm yıl heyecanla beklenen moda haftalarından biri de kendine özgü bir stili olan Kopenhag'daydı. İşte moda haftası sırasında Kopenhag sokakları...
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2