Yeni yıl için hedeflerinizi belirleyin ve hayal panonuzu kurun

Her yıl yeni yıl hedefleri koymak bir gelenektir. Heyecanla belirlenir ve Ocak ayı geçer geçmez unutulur. Bu sefer boşvermeyin, 2019'da onlara ulaşın.

Her yıl bir ritüeldir yeni yıl hedefleri. Heyecanla belirlenir ve unutulur sonra. Bir boş vermişlik olur. "Zaten olmazdı ki" düşüncesine kendimizi inandırırız. Bu yüzden unutmamak için hedefleri kısa sürelerle ve 6 ayda bir gözden geçirmemiz gerekir.

Yeni yıl gelmeden hedeflerinizi belirleyin ve hayal panonuzu kurun
 
Her şeyi düşüncelerimizle yaratıyoruz. 2018 için hedeflerimiz neydi bir bakalım isterseniz? Spora başlamak, sigarayı bırakmak, hobi geliştirme için bir eğitim programına katılmak ve daha birçok şey... Peki hangisini yaptınız? Hiçbiri mi? Yoksa sadece sigarayı bırakmayı mı başardınız? Diğerlerini neden başaramadığınızı bilmek ister misiniz? Çünkü vision board veya dreamboard olarak tanımlanan hayal panonuzu sürekli gözünüzün önünde tutmadınız. Yoksa hayal panosu yapmamış mıydınız?
 
Hedefleri belirlerken “yok canım ben spora nasıl giderim, bugüne kadar hiç spor yapmadım ki” diyenlerden misiniz? Olumsuz her düşünce sizin hayalinizin gerçekleşmesini engeller. Arnold Schwarzenegger “Limiti koyan zihindir. Zihin bir şeyi yapabileceğini kestirebildiği kadar başarılı olur. Yüzde yüz inandığın sürece her şeyi yapabilirsin.” derken kendimizi sabote etmezsek istediklerimizin olabileceğini ifade etmiştir.
 
Düşünme biçiminiz sizi istediğiniz mutluluğa ya da istediklerini gerçekleştiremeyen mutsuz bir kişiye dönüştürebilir. Hayatınızı, geleceğinizi şimdi oluşturduğunuz düşüncelerinizle yaratıyorsunuz. Dünün şimdileri ile bugünü yarattığınız gibi.
 
Hayatımızı biçimlendiren yaşadığımız olaylar değil, o olayların ne anlama geldiğine inandığımızdır. Yeni yıl hedeflerini belirlerken neyi hedeflediyseniz ona inanın, çünkü inandığınız zaman onu gerçekleştirmek için her türlü imkânı yaratırsınız. Bu kendiliğinden gerçekleşecek.
 
Andre Gide “benim için gerçek inanç gücümü en iyi kullandıran, değerlerimi en iyi eyleme geçiren inançtır.” Der. Yapabileceklerinizi gerçekten istedikleriniz arasından seçin.
 
Aranızdan bazıları için 70 yaş hayatın bitişi iken, bir diğer 70 yaşındaki Hulda Crooks dağa tırmanma için en güzel yaş deyip 25 yıl boyunca dünyanın en yüksek tepelerine çıkıyor. 90 yaşını aştığı günlerde Hulda Crooks Fuji dağına tırmanmış en yaşlı kadın olarak tanımlanıyordu. Yani gerçekten istediğinizi yapabilirsiniz.
 
2019 yılı için hedeflerinizi belirlerken öncelikle 2018 hedeflerinizi neden yapamadığınızı düşünün. 2019 hedeflerinizi belirlerken artık neleri yapmanız, neleri yapmamanız gerektiğini daha iyi fark edersiniz.
 
Hedeflerinize ulaşmak için hayal panosu kurun!
  • Hedeflerinize ulaşma motivasyonu için bir hayal panosu kurun ve onu hep gözünüzün önünde tutun. Buna vision board veya dream board deniliyor.
  • Hayal panonuzu (vision board) yaparken renkli yapın.
  • Hedeflerinize dair imajları bir dergiden kesebilir, İnternet’ten bulabilirsiniz ancak mutlaka renkli olsun. Renkli görsellerle hedefleriniz zihninize daha iyi kazınacaktır.
  • Renkli hayal panonuzu 3’er aylık dönemlerde kontrol edin; eklemeniz gerekenler olabilir, gerçekleşenler olabilir. Hayal panonuzu düzenli olarak gözden geçirin, yenileyin.
 
İnandığımız hayalleri belirleme şimdiden başlayalım. 2019 tüm hayallerimizin gerçekleştiği bir yıl olsun.

Sevgilerimle,
Hilal İnan


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER