@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 29.11.2016

Sevişmek mi seks mi?

Dönüşüm Koçu Rachel Astarte, sevişmek ile seks ayrımını bilmenin mutlu ilişki için önemli olduğunu söylüyor. İşte Elephant Journal için kaleme aldığı yazı.

Konu cinsel yakınlık olduğu zaman, neredeyse hepimiz, kısa bile sürse sevişmeyi sekse tercih ederiz. Uzun, yoğun sevişmeler ise tamamen durumsal ve o anki hissedilen duygulara bağlı olarak gelişir. Seks ya da sevişmek arasında hangisinin daha iyi olduğu hakkında bir yorum yapmak mümkün değil. Ama insanlar asla çok fazla seviştikleri için şikayet etmiyorlar, aksine salt seks olduğu zaman, rutine bağlanmış, duygulardan arınmış durumlarda sıkıntı duymaya başlıyorlar.

Sevişmek mi seks mi?
Zaman ilerleyip, çift birbirini tanıdıkça, ilişkinin başında hissettiğimiz o derin arzulara sahip olmanın artık imkansız olduğunu kabullenmemek, kendimizi kandırmak oluyor. Ama tutkunun tanımını değiştirirsek, bu durum aslında önlenemez değil.
 

Tavrımızı değiştirmek

Daha duygulu sevişebilmek için öncelikle şartları tekrar tanımlamalısınız. İlk anda aşık olduğunuz (ya da istediğiniz) erkeği ya da kadını düşünün. Tahmin etmek zor değil, şu an karşınızda farklı bir insan var. Hepimiz çevremizden etkileniyoruz. Çevremiz bize bir şeyler katıyor, onları öğrenip, dersler çıkarıp, gelişiyoruz. Bu harika bir durum aslında! Yıllar geçtikçe partnerinizin olgunlaştığını düşünün. Onun sorumluluğu elbette sizde değil, ama hem onun en iyi arkadaşı, terapisti hem de onu destekleyen en değerli kişisiniz. Birey olarak birbirinize zaman ve özel alan verdiğinizde, kendinizi daha çok geliştirip, ilişkinize daha fazla katkıda bulunabilirsiniz. Bu da hayatınızı devamlı taze ve yeni kılar. Sizi bir araya getiren o fiziksel tutku zaman içinde derinliğe sahip, olgun bir birlikteliğe dönüşür.

seks mi sevişme mi?
Seks ve Karşılaştırma

Oldukça yaygın bir hata: Çiftlerin kendi seks hayatlarını, başkalarınınki ile karşılaştırması.
Her çift kendine özeldir. Benzer özellikleri olsa dahi, bu benzerlikler onları aynı yapmaz, hepsi farklıdır. Salt seksten, tutkulu bir sevişmeye geçmek istiyorsanız, karşılaştırma yapmayı bırakın. Arkadaşlarınızın her gün sevişecek kadar fiziksel bağ kurmuş olmaları, sizin gibi duygusal bağ kurdukları anlamına gelmez. Diğer çiftler için işe yarayan mevcut şartlar, sizin işinize yaramayabilir.
 

Konuşun

Bunu oldukça sık duymuşsunuzdur, çünkü en temel gereksinim bu: Konuşun. İletişim kurun. İletişim, sağlıklı bir ilişkinin olmazsa olmazı. Yatak odasında tutkulu zaman geçirmek için birbirinizle iletişim halinde olmalısınız. Sohbetleriniz her zaman çok derin olmak zorunda değil. Işıkları kapatıp, aklınıza gelen ilk şeyi yapmak yerine, kısaca sorup fikir almak çok daha mantıklı.


Zamanlama çok önemli

İyi şeyler zamanla olur. Partnerinizin ve ilişkinizin gidişatı ile ilgili sabırlı olun. Bazılarınıza şaşırtıcı gelebilir ama sevişme isteği gelgite benzer. Şu an kendinizi düşünün: Hayatınızda biri olmadığı dönemde nasıl bir seks hayatınız vardı? Mastürbasyon yapıyor muydunuz? Bu soruya cevabınız evetse, kendinizle uzun zaman mı geçiriyordunuz, yoksa sadece fiziksel bir rahatlama amacıyla mıydı? Belki her ikisi de?

Neredeyse herkes libidosunda düşmeler yaşar. Bu çok normal bir durum. Eğer sizin ve partnerinizin zamanlaması tutmuyorsa, yakınlaşmak için başka yollar bulun. Aşağıda bahsettiğimiz Aşk Dokunuşu egzersizleri bu konuda size yardımcı olabilir.
 
seks mi sevişme mi 2
Cinsel yakınlığı nasıl tercih ettiğinizden bağımsız olarak, şu doğruyu atlamayın. Nitelik, her zaman nicelikten önemlidir. İlişkiniz boyunca karşılıklı saygı ve sevgi, bir akşam dışarı çıkmadan hemen önce yaşanan kısa bir sevişmeyi dahi, sonsuza kadar unutamayacağınız bir anıya dönüştürebilir.
 

Egzersiz: Aşk Dokunuşu

Bu egzersizi tek başınıza ya da partnerinizle yapabilirsiniz.

En az 30 dakika boyunca rahatsız edilmeyeceğiniz, sessiz ve rahat bir yer bulun. Yatağınız bu egzersiz için uygun yerlerden. Bunu başarmanın diğer bir yoluysa, oturma ya da misafir odanızın bir kısmını çarşaf ve yastıklar yardımıyla uygun hale getirmek. Egzersiz için uygun, ama günlük rutinlerinizden sizi uzaklaştıracak bir alan yaratmalısınız kendinize. Sıcak ve rahat olmasına özen gösterin, çünkü bu egzersizi çıplak uygulamak daha iyi sonuç verir. Mekan olarak nereyi seçerseniz seçin, sizi rahatlatacak kişisel detaylar olmasına özen gösterin. Mumları ve sevdiğiniz tütsüleri yakın. Çevreye taze çiçekler koyun. En sevdiğiniz, sakin müziği dinleyin. Sessizlik de iş görür tabii. Dilerseniz, huzura kavuşmak için banyo da yapabilirsiniz.

Yarattığınız yerin ortasına uzanın. Eğer bunu partnerinizle beraber yapıyorsanız, yan yana uzanın.
Gözlerinizi kapayın. Kollarınızı ve bacaklarınızı hafifçe, partnerinize değmeden, açın. Burnunuzdan derin nefesler alın ve ağzınızdan verin nefesinizi. Vücudunuzdaki her kasın rahatlamasına odaklanın. Nefes alışlarınızı, bir gerginliği hedef almış ok gibi düşünün. Nefes verirken de, bu bölgeden gerilimi üfleyerek uzaklaştırdığınızı düşünün (çene, göz kapakları, dil gibi unutulmaya müsait bölgeleri atlamayın).

Hazır olduğunuzda, yavaşça gözlerinizi açın. Eğer partnerinizle beraber yapıyorsanız, ona yakın elinizi hafifçe uzatıp, parmaklarına dokunun. Kim ilk olarak Aşk Dokunuşu’nu yapacaksa yan dönüp, partneriyle yüz yüze gelecek şekilde yatsın. Partnerinizin vücuduna dikkatlice bakın. O vücut sizin olsaydı, ne hissedeceğinizi hayal edin. Yavaş ve düzenli nefes alıp vermeyi ihmal etmeyerek, rahatlama halinde kalarak partnerinizin vücuduna yavaş hareketlerle dokunmaya başlayın. Ellerinizin ve parmaklarınızın, kollarının, karnının, göğsünün, boynunun, saçının, parmaklarının üzerinde gezmesine odaklanın.
sevişme mi seks mi?
Sevgilinize dokunurken, kendinize dokunduğunuzu düşünün.

Partnerinize dokunurken, hareketlerinizin ve ne kadar güçlü bastırdığınızın sonucunu kendi vücudunuzda hayal edin. Bu partnerinize hem nerelerinize dokunulmasını sevdiğinizi gösterirken aynı zamanda ona zevk verecek. (Dokunulan kişiler, partnerlerinin elleriyle onlarla iletişime geçmeye çalıştığına dikkat etmeli.) 10 – 15 dakika sonra, bir elinizi, köprücük kemiğinin altına göğsünün ortasına düz olarak koyun. Bu yer değiştirmek istediğinizi belirten ve sakinleştirici bir dokunuştur. (Konuşmamaya çalışın.)

Eğer yalnızsanız, kendi vücudunuza yabancı olduğunuzu hayal edin. Size ilk defa dokunan bir sevgiliniz gibi, kendinizi keşfedin. Elleriniz deriniz üzerinde, neyin hoşunuza gideceğinden bağımsız bir şekilde ilerlemesine müsaade edin. Hem bu sayede sizin hoşunuza gidecek, yeni yerler de keşfedebilirsiniz. İkiniz de bitirdiğiniz zaman, uzun bir sarılma ile ona teşekkür edin. Yalnızsanız da, kendinize sarılın! Kalkmaya hazır hissedene kadar rahatlayın, tecrübeyi tamamen yaşayın.

Kaynak: elephantjournal.com

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Seks ilişkiniz için neden önemli?
Seks ilişkiniz için gerçekten o kadar önemli mi? Yoksa olmazsa olmazlarınızdan biri değil mi? Seksin ilişkinize neler kattığını Pudra.com yazdı.

Harika seks hayatı için yapmanız gereken 3 şey
Mükemmel seks hayatının yolu doğru iletişimden geçiyor. Yatak odanızdaki sorunları çözecek 3 basit iletişim yöntemi Pudra.com'da.

Mastürbasyon fantezileriniz seks hayatınızı belirliyor!
Mastürbasyon sırasında düşündükleriniz cinsel hayatınız ve kişiliğinizle ilgili bilgi veriyor. Fantezilerinizin sizin hakkınızda söyledikleri Pudra.com'da.

Tantrik seks ile cinsel enerjinizi yükseltin!
5 bin yıllık bir öğreti olan Tantrik seks partnerinizle aranızdaki bağı güçlendirmenin yolu olabilir. Tantrik seks hakkında bilmeniz gerekenleri yazdık.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER