› 
 › 
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 26.08.2016

27 Ağustos gecesi Mars, Ay kadar büyük görünecek mi?

27 Ağustos gecesi gökyüzüne baktığınızda Mars, Ay kadar büyük görünecek mi? Mars gerçekten Dünya'ya bu kadar yaklaşabilir mi? Cevapları Pudra.com'da.

Her yıl 27 Ağustos tarihinin yaklaşmasıyla birlikte, dünyanın her tarafında “Mars Ay kadar büyük görünecek” başlıklı haberler girilmeye başlıyor. Peki, bu ne kadar doğru? Böyle bir şey mümkün mü yoksa bu haberler spekülasyondan mı ibaret?

27 Ağustos gecesi Mars Ay kadar büyük görünecek mi

Gerçek şu ki herhangi bir zamanda Mars'ın Dünya üzerinden Ay kadar büyük görünmesi mümkün değil. Çünkü Mars’ın gezegenimize uzaklığı yaklaşık 78 milyon km, Ay’ın bize olan uzaklığı ise 380 bin km. Bu durumda Mars’ı Ay ile aynı büyüklükte görebilmemiz için, Dünya’ya 77 milyon km yaklaşması gerekiyor ki bu da tüm gezegen sisteminin bozulması anlamına geliyor.

Güneş sistemindeki gezegenler milyonlarca yıldır belirli bir düzen içinde hareket ediyorlar. Her gezegen kendi yörüngesinde, çevresindeki gezegenlere uzaklığını koruyor. Bu düzen içinde Mars’ın dünyaya çok fazla yaklaşması ise ancak tüm sistemin bozulması ile mümkün ki bunun sonuçlarının da pek iyi olmayacağı ortada.

Elbette, Mars’ın Dünya’ya uzaklığı her zaman sabit kalmıyor. Zaman zaman daha yakın bir konuma geliyor. Bu zamanlarda bile aradaki mesafe en fazla 70 milyon kilometreye düşüyor ve gökyüzüne baktığımızda Mars’ı ancak turuncu küçük bir nokta olarak görebiliyoruz.


Peki, bu yalan haberlerin sebebi ne?

Her sene karşımıza çıkan bu yalan haberin sebebi ise 27 Ağustos 2003 yılında yayılan bir mail. Mars’ın gezegenimize en yakın olduğu tarihlerden biri olan 27 Ağustos 2003’de ortaya çıkan bu mailde sadece “27 Ağustos” denilmesi ve yıl belirtilmemesi bu haberin her yıl karşımıza çıkmasına neden oluyor. Ancak zaten en başta atılan mailde, Mars’ın Dünya’ya yaklaşacağı bilgisi gerçek olsa da yukarıda belirttiğimiz nedenlerden Ay kadar büyük görüneceği kısmı tamamen yanlış.

Ayrıca bu olayın tekrarının ancak 2287 yılında yaşanacağının söylenmesi de yanlış bir bilgi. Güneş sistemindeki gezegenler 4.5 milyar yıldır, fizik kurallarına uygun şekilde birbirlerine yaklaşıp uzaklaşıyorlar. Bu durumun değişmesi ise bir felaket anlamına geliyor ve önceden bilinmesi mümkün değil. Yani Mars’ın gezegenimize Ay kadar yaklaştığını görmek istiyorsanız gökyüzüne değil, bilimkurgu filmlerine bakmanız gerekiyor.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Bu Güneş Tutulması hayatımızda temiz bir sayfa açabilir!
Güneş, karanlıktan aydınlığa kavuşurken bazı şeylerin farkına varacağız. Astrolog Ayşegül Kuyumcu Türker, Güneş Tutulmasının etkilerini Pudra.com'a yazdı.

Satürn-Neptün karesi bize sınırlarımızı öğretecek!
Ruhsal kimliğimizi keşfetmek üzere bazı adımlar atabiliriz. Astrolog Ayşegül Kuyumcu Türker, 2016 yılına damgasını vuracak Satürn-Neptün karesini yazdı.

Bu Ay Tutulması bitirme ve bırakma zamanı!
Astrolog Ayşegül Kuyumcu Türker, 16 Eylül Cuma Balık burcunda gerçekleşecek Ay Tutulmasının etkilerini Pudra.com için yazdı.

2016 yılında burçları neler bekliyor?
Yeni yılda bizleri nelerin beklediği ve 2016'nın önemli astrojik olayları Pudra.com'da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER