@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.12.2015

Ayşegül Kuyumcu Türker'den 2016 yıllık akrep burcu yorumu

Ayşegül Kuyumcu Türker, Pudra.com okuyucuları için 2016 yılında Akrep Burçlarını nelerin beklediğini yazdı.

Sevgili Akrepler,

Ayşegül Kuyumcu Türker'den 2016 yıllık akrep burcu yorumu
Yıla oldukça hareketli bir başlangıç yapıyorsunuz. Öncelikle Satürn’ün 2,5 yıllık Akrep ziyareti sona ermiş bulunuyor. Engelleri ve sınavları 2015’te bıraktınız. Burcunuzun yöneticisi Mars, 4 Ocak itibariyle burcunuza geçerek yılın yaklaşık üçte birini burada geçirecek. Bu süreçte hayatınızda hareketlilik, direnç, cesaret, enerji getirecek. Mücadele gücünüzü arttıran bu geçiş diğer alanlarda ortaya çıkan zorlukların üstesinden gelme ve fırsatları hayata geçirme konusunda size başarı getirebilir. Ancak aşırı sabırsızlık ve acelecilik somut ve sağlam adımlar atmanıza engel olabilir; dikkatli olmalısınız.

4 Ocak- 5 Mart arasında kişisel hedefleriniz, kariyeriniz, ikili ilişkileriniz konusunda risk almaya ve cesaretinizi ortaya koymaya eğilimli olacaksınız. Bu günlerin oldukça hızlı ve hareketli geçeceğini belirtmek gerek. 5 Mart-17 Nisan arasında daha fazla kazanmak, maddi anlamda özgür olmak için agresif tavırlar sergileyebilirsiniz. Ancak 18 Nisan- 29 Haziran arasında Mars geri harekete geçerek tüm bu çabalarınızı yeniden gözden geçirmenize sebep olacak. Yılbaşından itibaren aceleci ve şansını zorlayan bir tavırla ilerlemezseniz işiniz daha kolay olabilir.

2 Ağustos- 27 Eylül arasında maddi-manevi değerleriniz ve inançlarınız konusunda cesur davranabilirsiniz. Bu dönemde uluslararası işler, finansal özgürlük ön planda olacak. Spekülatif konulara bu süreçte meyilli olabilirsiniz. Aşırı risk almaktan kaçınmalısınız.

27 Eylül- 9 Kasım arası kısa seyahatler ve eğitimler gündeme gelebilir. Yeni bilgiler öğrenmek, fikirlere ulaşmak için çaba sarf edebilirsiniz. Tartışmalara açık bu dönemde iletişimde hassas olmaya çalışmakta fayda var. Kendi düşüncenizi kabul ettirme arzunuzun yüksek olacağı bu dönemde satış gibi işlerde başarılı olabilirsiniz.

9 Kasım-19 Aralık arasında ise ev ile ilgili yapılacak işleri halletmek için gerekli enerjiyi bulabileceksiniz. Efor gerektiren işler, tadilat ve dekorasyon yapabilirsiniz.
Yılın son on gününde Mars, aşk ve romantizm alanında size cesaret ve risk alma eğilimi verecek. Bu süreçte Merkür geri harekette olacağından iletişimde aksaklılar yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Yakın çevrenizden, komşulardan uzun bir süredir görmediğiniz bir arkadaşınız ile kıvılcımlar oluşabilir.
 

Sahip olduklarım

Satürn’ün geçtiğimiz 2,5 yıl boyunca burcunuzda seyahati hayatınızın tüm alanlarında bazı sınavlar vermenize sebep oldu. İdealleriniz, hayat felsefeniz, kişisel gelişiminiz, ikili ilişkileriniz ve sağlığınız ile ilgili önünüze çıkan engellerin üstesinden gelmeye çalıştınız.

Satürn artık Yay Burcunda ve 2017 Aralık’a kadar bu burçta seyahat ediyor olacak. Bu süreçte maddi- manevi sahip olduğunuz tüm değerleri gözden geçirerek gerçekçi bir yaklaşım elde edebilirsiniz. Maddi anlamda kendinizi baskı altında ya da sınırlandırılmış hissedebilirsiniz. Bolluk içerisinde bile olsanız yapmak istedikleriniz ve atmak istediğiniz sağlam adımlar için yetersiz görmeniz olası. Para kazanmak için çok çabalamanız gerekebilir ya da kendinizi güvende hissetmek için çok daha fazla kazanmak isteyebilir ve çok çalışabilirsiniz. Para harcamak konusunda daha tedbirli davranabilirsiniz. Özgür olma arzunuz planlı, programlı ve disiplinli davranmanıza sebep olabilir. Bu anlamda artık size hizmet etmeyen gelir modelleri, işler ya da kariyer planlarını hayatınızdan çıkarmak isteyebilirsiniz. Kendi paranızı kazanmak için kendi işinizin sahibi olmayı isteyebilirsiniz.

Ancak 18 Nisan – 27 Mayıs tarihleri arasında hem Satürn hem de Mars Yay Burcunda geri harekette olacağından maddi konularda ekstra özenli davranmanız gerekebilir. Bu dönemde yeni bir girişim için adım atmanız akılcı olmayacaktır. Beklenmedik harcamalar; aldığınız risklerin olumsuz geri dönüşleri söz konusu olabilir.
23 Mart - 26 Mayıs ve 18 Haziran -10 Eylül tarihleri de 2016’da maddi anlamda dikkatli olmanız gereken diğer tarihler olacak. 23 Mart ve 26 Mayıs civarı sosyal çevreniz ile değerleriniz, sahip olduğunuz maddi varlıklar ile ilgili çatışmalar yaşayabilirsiniz. Açıkçası borç alışverişleri için pek uygun zamanlar olduğunu söyleyemeyiz. Hayattaki hayalleriniz ve umutlarınız için yeterli olmadığınızı düşünebilirsiniz. Durumu aşırı idealize etme potansiyeli olan bir dönem. Aşırı harcamalara yönelmek sizi sonrasında zor duruma sokabilir.

18 Haziran ve 10 Eylül’de Neptün- Satürn Karesi gerçekleşecek. 2016’nın en önemli gökyüzü gerginliklerinden biri. Neptün’ün yayılmacı, dağıtıcı özelliği Satürn’ün disiplin ve sağlamcılığının sınırlarını hafifletiyor. Para kazanmak için kendinize kurduğunuz düzeni bu günlerde hayatın tadını çıkarmak için gevşetmek isteyebilirsiniz. Romantik bir ilişki için katı kurallarınızın sınırlarını hafifletmek de söz konusu olabilir. Yaratıcı bir proje için “ciddiyetle para kazanmak” kuralını biraz dağıtabilirsiniz.

Kısacası çok çalışarak kazanacağınız ancak kafanızı da arada dağıtacak günler sizi bekliyor.
 

Sosyal yaşam zenginliği

9 Eylül 2016’ya kadar şans gezegeni Jüpiter’in Başak Burcunda seyri ile sosyal yaşantınız oldukça hareketli geçecek. Özellikle sosyal yardım organizasyonlarında hizmet vermekten büyük keyif alabilirsiniz. Bu vesile ile yeni iş bağlantıları kurabilir; yeni arkadaşlar edinebilirsiniz. Ekiplerle ruhsal ve gelişim çalışmalarında bulunabilirsiniz. Bu süreçte farklı felsefeleri benimsemiş kişilerle dernek, kulüp vb organizasyonlarda bir araya gelebilirsiniz. Yine yabancı uyruklu kişilerle arkadaşlık etme fırsatı bulabilirsiniz.

Jüpiter Terazi Burcuna geçmeden önce, 1 Eylül’de Başak Burcunda gerçekleşecek olan Güneş Tutulması, sosyal çevrenizle ilgili bir konuyu anlama fırsatı sunacak. Arkadaşlarınızla geçmişte yaşadığınız bir olayın aydınlanması söz konusu olabilir. Yapacağınızı ekip çalışmaları ile mevcut durumunuzu ve ideallerinizi daha gerçekçi ele almaya odaklanabilirsiniz. Bu Güneş Tutulması arkadaş ilişkilerinizi ve sosyal çevrenizle olan bağlarınızı şifalandırmak ve kendinizi ortaya koymak için faydalı bir süreç yaratacak.

9 Eylül’de Jüpiter’in Terazi Burcuna geçişi ile kendi dünyanıza çekilebilirsiniz. Hareketli bir yılın ardından ilham gücünüzü kullanarak sanatsal çalışmalarınıza tek başınıza devam etmek, zihninizi dinginleştirecek. Yaratıcılık gerektiren iş projeleri için de güzel bir dönem başlıyor. Yine 2017 Eylül’e kadar ruhsal ve psikolojik çalışmalar yapmak faydalı olacaktır. Her türlü meditasyon ve dua ile kendinizi dinlendirmek için verimli bir süreç.  
 

Yeni bir aşk için

Yılın ilk ve Tam Güneş Tutulması 9 Mart’ta Balık Burcunda gerçekleşecek. Bu tutulma bir ayrılma ile başa çıkma sürecini sembolize ediyor. Aşk, romantizm, yaratıcılık, hobiler, hayattan keyif alma, çocuklar gibi alanlarınızı etkileyecek olan bu Güneş Tutulması ile yeni bir sayfa açmak için eski defterleri kapatabilirsiniz. Özellikle aşk ve romantizm konusunda daha iyi bir çözüm olduğunu düşündüğünüz için ayrılma söz konusu olabilir. Çocuğunuzun okula başlaması, başka bir şehre gitmesi gibi ayrılıklar da söz konusu olabilir. Yaratıcılığın ve ilham gücünün yüksek olacağı bu dönemde sanatsal faaliyetlere ağırlık verebilirsiniz.
 

İlişkiler ve iletişim

2016 yılında Toprak Burçlarında tam dört kez geri harekete geçecek olan Merkür sosyal, özel ve iş yaşantımızda iletişim becerilerimizi geliştirmeniz için uyarılar veriyor. Yıla başlarken, 9-25 Ocak arası, ve yılı bitirirken, 19 Aralık- 8 Ocak 2017 arası, eğitim, seminer, kısa seyahatler, yazılı-sözlü tüm iletişim öğelerinde yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için ekstra çaba göstermeniz gerekebilir. Bu dönemde özellikle iş stratejileri, sözleşme ve anlaşmalarda dikkatli olmakta fayda var. Ocak 5-9 arası aile içi iletişim ve ev ile ilgili tüm yazılı sözlü işlerde dikkat etmelisiniz.

28 Nisan-22 Mayıs arası Boğa Burcunda, Merkür geri hareketi ikili ilişkiler yani evlilik, ortaklık gibi alanlarda iletişimde kopukluklara sebep olabilir. Bu dönemde evlenmek, yeni bir ortaklığa imza atmak ya da eşinizle hayati kararlar almak verimli olmayabilir. Aksaklıklar ya da yanlış anlaşılmalar sebebi ile yarı yolda kalabilirsiniz. Daha ziyade geçmişten gelen problemleri temizlemek faydalı olacaktır.

Sonbahara girerken eski dostlarla bir araya gelebilirsiniz. 30 Ağustos- 22 Eylül arası arkadaşlar ve sosyal organizasyonlarda alanlarında Retro harekete geçen Merkür arkadaşlarla iletişimde anlaşmazlıklara yol açabileceği gibi geçmişten arkadaşlarınızdan haber almanıza da vesile olabilir.



POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER