Cilt bakımında her daim popüler: Kolajen destekleri

Kolajen, doku ya da organların canlı ve esnek kalmasına yardımcı olan bir protein ve ciltte gözle görülür etkiler yaratıyor. Ancak üretimi desteklenirse...

Vücudumuzun doğal kolajen üretimi 20’li yaşlardan sonra her yıl ortalama yüzde 1-1.5 oranında azalıyor. Bu nedenle vücudu kolajen konusunda dışarıdan desteklemek gerekiyor. Ancak sağlıklı beslenmenin çok daha zor, maliyetli ve zahmetli hale geldiği modern hayat, dışarıdan düzenli kolajen desteği alımımızı önemli oranda azalttı. Sağlıksız pişirme yöntemleri, fast-food tüketimi, paketli gıdaların hayatımızın her alanına girmesi bedensel sağlığımız ile birlikte cilt güzelliğimizi de olumsuz etkilemeye başladı. Zararın neresinden dönülse kârdır diyerek paketli gıdalardan uzak durarak, fast-food tüketmeyerek ve organik beslenmeye çalışarak sağlıklı bir hayata merhaba desek de özellikle şehir yaşamının içinde tamamen doğal bir hayat sürdürmemiz çok mümkün değil. İşte bu nedenle derinlemesine cilt güzelliği trendlerine kolajen destekleri hızla giriş yaptı.

Peki nedir bu kolajen desteği?

Kolajen, doku ya da organların canlı ve esnek kalmasına yardımcı olan bir protein ve düzenli kullanımında ciltte gözle görülür etkiler yaratıyor. Tıpta doku iyileşmesini hızlandırma amacıyla uzun zamandır kullanılan kolajen destekleri, artık cilt güzelliği ve bedensel sağlığın hissedilir düzeyde iyileştirilmesi için de bir içten dışa bakım uygulaması olarak cilt bakımı - güzellik kategorisine girmiş durumda. Kolajen destekleri tablet formunda veya içilebilir biçimde piyasaya sunuluyor. Avrupa'da ve ABD gibi ülkelerin uzun zamandır gündeminde olan kolajen destek ürünleri son 10 yıldır Türkiye'de daha çok konuşulur hale geldi ve Türkiye piyasasına ABD veya Fransa gibi ülkelerin tanınmış markaları ardı ardına giriş yaptı. Bu yazımızda bu ürünlerden bazılarına göz atacağız.

Kolajen içerikli bakım ürünleri ile kolajen destekleri arasındaki fark

Halen cilt bakım ürünleri içeriklerinde yer alan kolajen ile kolajen desteği arasında biraz fark var. Bunu şu şekilde açıklayabiliriz: Kolajen molekülleri yağlar gibi iridir ve cilt tarafından emilmesi zordur. Cildin üzerine sürülen kolajen, alt derideki gerçek kolajen dokuyu etkilemez ancak cildin su kaybını önleyen etkili bir tabaka meydana getirir. Cildin üzerinde kaldığı için de buharlaşarak giden su kaybını önler. Bu aşamada kolajen içerikli ürünler cilt bakımımız için halen vazgeçilmezlerimiz arasında yer alıyor.

Bkz: Nemlendiricilerin içinde neler var?
Kullandığımız nemlendiricilerin içinde neler var, merak ediyor musunuz? Kremlerin içindeki etken maddeler Pudra.com'da. Bakalım, cildimize neler sürüyormuşuz...

Çeşitli vitamin takviyeleri (özellikle C vitamini), faydalı bitki karışımları ile birlikte sunulan gıda takviyesi formundaki kolajen içerikli ürünler ise içeriden dışarıya bir bakım sunuyor. Özellikle sağlıklı kas yapısına sahip olmak için en çok ihtiyaç duyulan kolajen, 30 yaş sonrası vücutta azalıyor hatta bazen üretimi tamamen durabiliyor. Kolajen üretimi duran vücut ilk belirtilerini; ciltte kuruluk, kırışıklık, sarkma ve bunun yanında çeşitli sırt, bel, boyun ve eklem ağrıları ile göstermeye başlıyor. Vücut yaşlanıyor. Bu noktada kolajen takviyesi almak sağlık ve güzellik adına vücutta önemli değişimler sağlıyor. Kolajen destek ürünleri sayesinde dolaşım sisteminize karışan kolajen, cilt hücrelerinizi uyarıp aktive ediyor ve yavaşlayan kollajen üretimini hızlandırıyor, cildi destekliyor. İşte bu nedenle bunun adına içten dışa güzellik adı veriliyor.

Bkz: Naturagen ile 'kolajenden gelen güzellik!'
Vücuda kolajen desteği sağlamak amacıyla günlük beslenmeye dahil edilebilen Naturagen Kolajen, vücudun normal gücünü korumaya yardımcı oluyor.

Kolajen üretimini artıran besinler

Kolajen üretimini artırmak için beslenme çok önemli. Kemik suyu, et ve et ürünleri, balık, kırmızı meyve ve sebzeler, kereviz, yeşil zeytin, sarımsak, salatalık, muz gibi sülfür bileşeni içeren maddeler ve lahana, patlıcan, ıspanak gibi sebzeler kolajen üretimine destek oluyor. Ancak yazının başında da belirttiğimiz gibi bu, çok düzenli ve sağlıklı bir beslenme modeli ile mümkün. İşte bu nedenle kolajen destek ürünleri imdada yetişiyor.

Kolajen içeren doğal besinler
Kolajen değerlerini düşüren etkenler

Sigara tüketimi, şeker ve rafine edilmiş ürünler, güneş ışığına fazla maruz kalmanın kolajen değerleri üzerinde düşüşe neden olduğu biliniyor.

Türkiye pazarındaki bazı kolajen destek ürünleri

Yaşla beraber kolajenin sağlıklı yapısı bozulmaya ve miktarı düşmeye başlıyor; ciltte ilk çizgilenmeler, sarkmalar baş gösteriyor. Ancak vücutta eksilen ve yapısı bozulan kolajenin yerine koyulması mümkün.

İçten dışa bakım: Collagen Lift Paris™

CollagenCanlı, sağlıklı, parlak ve ışıltılı bir cilt için cilt, yeterli miktarda ve bozulmamış yapıda kolajenin varlığına ihtiyaç duyuyor. Bunun için sadece dıştan değil, içten dışa takviyeye ihtiyacımız var. C vitaminli ve Akdeniz yosunu özel karışımı ile Türkiye’de bir ilk olan günlük içilebilir kolajen takviyesi Collagen Lift Paris™,  cildin çok daha ışıltılı ve aydınlık bir görünüme sahip olmasını sağlıyor.

Collagen Lift Paris™ içeriğindeki C vitamini kolajenin etkinliğini artırırken Akdeniz yosunu benzersiz bileşikleri ile doğal, yüksek emilime sahip vitamin, mineral ve amino asit kompleksi sunuyor.

Web sitesinden özel satış noktalarını bulabilirsiniz.

Solgar Hyaluronic Acid Collagen Complex

Solgar Hyaluronic Acid 120 mg, patentli Biocell Callogen II ® karışımı bulunmaktadır. Formule C vitamini ilave edilmiştir. C Vitamini normal enerji oluşum metabolizmasına, bağışıklık sisteminin normal fonksiyonuna, yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına, dişlerin ve cildin normal fonksiyonu için gerekli olan normal kollajen oluşumuna katkıda bulunur.

Solgar Hyaluronic Acid Collagen Complex Cam Şişede 30 tablet: 186,90TL

Suda Collagen

İçerisinde bulunan etken maddelerin başlıca görevleri:
- C vitamini cildin, kan damarlarının, kemiklerin ve kıkırdağın normal fonksiyonu için gerekli olan normal kolajen oluşumuna katkıda bulunur.  
- Biotin normal saçın ve cildin korunmasına yardımcı olur. 
- B6 vitamini normal protein ve glikojen metabolizmasına, kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna destek verir.

Suda Collagen'in 3 farklı formu mevcut: İçime hazır sıvı form, suya karıştırılarak içilen toz saşe formu ve tablet formu. Her ürünün kolajen miktarı farklı ve hepsi Peptit formunda kolajen içeriyor. 

Suda Collagen 14 günlük Toz Saşe 14x10gr: 209,00TL (Karpuz aromalı)
Suda Collagen 14 günlük İçime Hazır Sıvı 14x40ml: 259,00TL (Erik Aromalı)
Suda Collagen Tablet 45 Table​t: 169,00TL


Nutraxin Gold Collagen

Nutraxin Gold Collagen, ayva suyunu kolajenle birleştiren ve vücutta doğal olarak bulunan koenzim Q-10, l-karnitin, hyalüronik asiti bir arada sunuyor. İçeriğinde kolay emilim sağlayan hidrolize deniz kolajeni bulunuyor. Hidrolize kolajen, cildin sıkılığını ve elastikiyetini koruyor. Hyaluronik asit ise doku hidrasyonu ve hücresel fonksiyon için gerekiyor.

Nutraxin Gold Collagen 10x50ml Beauty Shots: 299 TL

Kolajen hasarını önlemek için: Zade Vital Koenzim Q10 Omega 3

Koenzim Q10 Omega 3, vücudun temel bileşenlerinden biri olan antioksidan Koenzim Q10 ve kalp sağlığı için önemli bir destek olan Omega 3 balık yağını bir kapsülde birleştirerek yorgunluğa ve yaşlanma etkilerine karşı savaş açıyor. Çünkü Koenzim Q10, antioksidan etkisiyle oksijen radikallerine karşı savaşırken, kolajen ve elastinin de hasar görmesini engeller.

Zade Vital Koenzim Q10+Omega 3 Balık Yağı Blister Kutu 30 Kapsül: 119 TL

Genç ve canlı görünen cilt için: Sinoz Balık Kolajen

Yeni nesil içilebilir kolajen; içeriğindeki Hyalüronik Asit, C vitamini, E vitamini ve Biotin ile cildin zamana meydan okuyan görünümüne mucizevi desteği sağlıyor.

İnsan vücudundaki en önemli proteinlerden kolajen;zamanla yaş alma, sigara kullanımı, düzensiz beslenme ve C vitamini eksikliği gibi sebeplerle azalabiliyor. Böyle zamanlar cilt doğrudan kolajenin kendisine ihtiyaç duyabiliyor. Balık kökenli kolajen ile üretilen Sinoz Balık Kolajeni içeriğindeki Hyalüronik asit, C vitamini, E vitamini ve Biotin ile cildin ihtiyacı olan kolajeni limonun ferahlatıcı tadıyla takviye ediyor.
         

Limon aromalı Sinoz Balık Kolajen, 14 günlük kürü günde 40 ml'lik shotlar halinde sunarak cildin canlı, aydınlık ve pürüzsüz görünüm kazanmasına yardımcı oluyor.

Balık kolajeni özellikle sığır kolajeninden farklı olarak cilde doğrudan ihtiyacı olan etkili protein bakımını takviye ediyor. Ciltteki yapılanmanın desteklenmesinde içilebilir balık kolajen içeriğindeki aktif vitaminlerle önem taşıyor.

Günde 1 doz (40 ml) Sinoz Balık Kolajeni kullanımı;
- Daha sıkı, daha canlı ve zamana meydan okuyan cilt görünümüne,
- Saçların kökten uca beslenmesinde etkili bakımın gerçekleştirilmesine,
- Tırnak, saç ve dişlerin güçlenmesine,
- Cildin içten dışa sıkılaşarak pürüzsüzleşmesine, bacaklarda oluşan portakal kabuğu görünümünden sıyrılmasına yardımcı olmayı amaçlıyor
 
Sinoz Balık Kolajen 14x40ml Set Fiyatı: 399 TL

Nasıl kullanılır?
Kolajen, C vitamini, E vitamini ve Hyalüronik asit ve bir ilaç olmauna balık kolajem, 14 gün boyunca günde 1 doz (shot) içilir. Tek doz (shot)  40ml'dir. 14 günlük set kullanımı yaşa ve ihtiyaca göre değişkenlik gösterir. Çocukların ulaşamayacağı ortamda saklayınız.
 
EN ÇOK OKUNANLAR
avon anew hydro advance nemlendirici krem kadin bakim guzellik
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2