@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 02.11.2015

Astım hastaları için mucize meyve: Hint ayvası

Bol vitaminli Hint ayvası cilde çok iyi gelirken, astım hastaları için de birebir. Hint ayvasının faydaları Pudra.com'da.

Tropikal bölgelerde yetişen Hint ayvası, C vitamini değeri yüksek, kilo vermeye yardımcı olan lezzetli bir meyve. Ülkemizde Antalya ve Alanya civarında yetişen bu meyve bazı manavlarda ve internette bulunabiliyor. Hint ayvasının elma ile armut arasında şekerli bir tadı var. İçerdiği farklı türlerdeki B vitamini, doğal antidepresan görevi görüyor ve astım hastalarının özellikle tüketmesi tavsiye ediliyor. Hint ayvasının faydalarına bir göz atalım:

Astım hastaları için mucize meyve: Hint ayvası
 

Hint ayvasının faydaları

  • Kilo vermek isteyenler için iyi bir yardımcıdır. Tok tutma özelliği ile diyet yapanlar için ideal.
  • C vitamini bakımından zengindir. Bu nedenle bağışıklık sistemini koruyan ve güçlendiren, antioksidan özelliği bulunan bir meyve.
  • Vücut enerjisini yükseltir ve kasları güçlendirir.
  • Cilt ve saç için çok faydalıdır. İçerdiği A vitamini sayesinde saçların ve cildin parlak görünmesine yardımcı olur. Cildinizi güzelleştirmek için Hint ayvası dışında başka neler yemeliyim diyorsanız, Mükemmel bir cilt için ne yemeli? başlıklı haberimizi de okumalısınız.
  • Göz sağlığı için çok faydalıdır. Sahip olduğu  A vitamini aynı zamanda retina ve korneayı korur.
  • Hint ayvası içerdiği B vitamini ile beyindeki kimyasal seviyesini dengeler. Bu nedenle parkinson gibi beyin hastalıklarına karşı koruyucu etkisi bulunur.
  • Kalp sağlığı için faydalıdır. Kan basıncını düşürür. İçindeki potasyum kan damarlarının rahatlamasını sağlar.
  • Güçlü bir lif kaynağıdır. İyi kolesterol seviyesini yükseltir.
  • Özellikle astım hastalarının Hint ayvasını tüketmeleri öneriliyor. İçerdiği B6 vitamini astım ataklarını engellemeye yardımcı oluyor. Astım tedavisinde doğrular ve yanlışlar başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir. 
  • Kemikleri güçlendirir. İçerdiği magnezyum vücuttaki D vitaminini harekete geçirir, bu kemik sağlığı için çok önemli olan kalsiyum emilimini hızlandırır.
 

Hint ayvasının yan etkileri var mı?

Her şeyin fazlası zarar elbette. Her ne kadar çok sağlıklı bir meyve olsa da şeker bakımından oldukça zengin. Bu yüzden özellikle diyabet hastalarının aşırı miktarda Hint ayvası tüketmesi önerilmiyor. Bilimsel olarak kanıtlanmış olmasa da çekirdeklerinin zehirli olabileceği düşünülüyor bu yüzden yenilmesi tavsiye edilmiyor. 
 

Hint ayvası nasıl yenir?

Hint ayvasının yemenin en iyi şekillerinden biri meyveyi ikiye kestikten sonra bildiğimiz ayva gibi kaşıkla yemek. Hatta değişik bir aroma vermesi için üzerine limon veya lime suyu da dökebilirsiniz. Hint ayvası da diğer birçok meyve gibi kesildikten sonra kararmaya başlıyor, bu yüzden buzdolabında saklamalı ve tercihen iki gün içinde tüketmelisiniz. Çocuklar da Hint ayvasını tereddüt etmeden yiyebilirler. Oldukça şeker içerdiği için tatlı tariflerinde, tart süslemelerinde kullanabilirsiniz. Dış kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra süt, yoğurt veya likörle blender'dan geçirip püre haline getirebilir veya smoothie tariflerinde de kullanabilirsiniz. Evinizde değişik smoothie tarifleri denemeyi seviyorsanız, Çocuklar için sağlıklı ve lezzetli smoothie tariflerimize de mutlaka bir göz atın.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Tarım ilaçları en çok hangi meyve ve sebzelerde bulunuyor?
Pestisitler en çok hangi meyve ve sebzelerde bulunuyor? Sağlığımızı nasıl tehdit ediyorlar? Tarım ilaçlarından kurtulmak mümkün mü? Pudra.com araştırdı.

Yaz meyvelerinin faydaları
Yaz meyveleri hangileri? Yaz meyvelerinin faydaları neler? Vücuttaki hangi sorunlar için hangi meyvelere başvurmak gerekir? İşte, Pudra.com sayfalarında yaz meyveleri rehberi…

Şeftalinin faydaları
Yazın en sevdiğimiz meyvelerinden şeftalinin faydaları neler? Şeftali hakkında tüm merak edilenler ve ferahlatıcı şeftali kompostosu tarifi Pudra.com’da.

Zayıflatan süper yiyecekler
Hem hızlı yağ yakmayı sağlayarak hem de tok tutarak formda kalmayı ve kilo vermeyi kolaylaştıran 23 süper yiyecek Pudra.com’da.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER