@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 18.11.2015

Maca kökü cinsel gücü arttırıyor

Cinsel gücü arttırıcı, doğal hormon düzenleyici maca kökünün ve tozunun kadınlar, erkekler ve çocuklar üzerinde birçok faydası var. İşte mucizevi maca!

Maca kökü veya maca tozu adlarıyla da karşımıza çıkan maca bitkisi, Peru And Dağları’nda yetişiyor ve binlerce yıldır kullanılıyor. Orijinal adı "Lepidium Meyenii" olan bitki yöre halkı tarafından Peru ginsengi olarak da tanınıyor. Macanın en farklı ve önemli özellikleri, cinsel gücü arttırması ve enerjiyi yükseltmesi. Öyle ki, İnkaların savaşlarda maca yiyerek enerjilerini yükselttikleri biliniyor. Kök bitki olan maca, dışarıdan bakıldığında şalgam veya turp köküne benzer bir görüntüye sahip. Bu kök işlenerek toz haline getirildikten sonra kullanılıyor. Doğal hormon düzenleyici olan maca, böbrek üstü bezlerindeki salgıları kontrol eden beyindeki hipotalamusu uyararak hormonları düzenliyor. Bu yüzden özellikle kadınlarda depresyon ve anksiyete belirtilerini azaltmada çok etkili.  

Maca kökü cinsel gücü arttırıyor
 

Macanın faydaları

  • Maca, vitamin bakımından çok zengin bir bitki. B,C ve E vitaminlerini içeriyor. Bunun yanı sıra sağlık için en önemli mineraller kalsiyum, çinko, demir, magnezyum, fosfor ve aminoasitlerden içinde bolca var.
  • Cinsel gücü arttırıyor. Maca hem kadınlar hem de erkekler için doğal libido ve doğurganlık arttırıcı özelliğe sahip. Yapılan klinik araştırmalar, 1 ay boyunca düzenli olarak maca tozu tüketen erkeklerin sperm kalitesinde artış olduğunu gösteriyor (Cinsel gücü artıran yiyecekler başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir).
  • Maca menopoz etkilerini azaltıyor. Kadınlar üzerinde rahatlatıcı etkisi bulunuyor. Menopozda veya adet döneminde görülen kramp, ağrı, sıcak basması, anksiyete, depresyon ve duygusal iniş-çıkış gibi semptomların azalmasına yardımcı oluyor.
  • Maca enerjiyi yükseltmek için de kullanılıyor. Bazı sporcuların maca kullandığı biliniyor. Enerjinizin düşük ve kendinizi yorgun hissettiğiniz günlerde maca tüketebilirsiniz.
  • İçerdiği demir minerali ile maca, kan hücrelerini yenilerken anemi ve kardiyovasküler hastalıklardan vücudu koruyor.
  • Maca kökünü cilt üzerinde de birçok etki var. Cildi güzelleştiriyor ve saç dökülmesini önlüyor. Hem kadınlar hem de erkekler macayı saç dökülmesini engellemek ve sivilceleri azaltmak için kullanıyor. Bunun sebebi macanın içerdiği bol miktardaki çinko minerali (Saç dökülmesinin nedeni çinko eksikliği mi? başlıklı haberimizi de okumanızı öneririz).
 

Maca nasıl tüketiliyor?

Maca, aktarlarda ve eczanelerde satılıyor. Toz, kapsül veya tablet formunda bulunuyor. Bu şekilde günlük gıda takviyesi olarak alınabiliyor. Macayı her besin gibi dikkatli ve dozunda kullanmak gerekiyor. İster cinsel gücünüzü arttırmak, ister cilt problemlerinizi gidermek için olsun, macayı herhangi bir şekilde kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.


Çocuklar maca kullanabilir mi?

Maca’yı çocuklar belli bir miktarda tüketebilirler. Çocuklar için doğal iştah açıcıdır. Çocukların enerjisini yükseltir ve hızlı büyümelerine yardımcı olur. Çocuğunuza maca yedirmeden önce mutlaka doktorunuza danışın.
 

Maca yemeklere katılabilir mi?

Macayı tüketmenin en iyi yolu pişirmeden veya sıcak bir şeyin içine katmadan, içeceklerin veya tatlıların içine koymak. Pişirildiği zaman macanın besin değerleri yok oluyor. Aromalı tadı en çok çikolataya yakışıyor bu yüzden içinde çikolata olan tatlılara 1 çay kaşığı veya hazırladığınız smoothie'lere katarak tüketebilirsiniz. Hazırladığınız sebze sularının içine, dondurmaya veya sadece yoğurda katarak da yemek mümkün.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Kaktüs suyunu spordan önce içmek faydalı mı?
Kaktüs meyvesi suyu antrenman öncesi ve sonrasında susuzluğunuzu gidermek için ideal mi? Kaktüs meyvesinin faydaları Pudra.com’da.

Astım hastaları için mucize meyve: Hint ayvası
Bol vitaminli Hint ayvası cilde çok iyi gelirken, astım hastaları için de birebir. Hint ayvasının faydaları Pudra.com'da.

Her gün tüketmeniz gereken doğal probiyotikler
Doğal probiyotikler sindirim sistemini çalıştırıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Peki, her gün tüketmeniz gereken doğal probiyotikler hangileri?

Beluga siyah mercimek ve faydaları
Yeşil, sarı ve kırmızı mercimeğin akrabası, güçlü bir lif kaynağı olan beluga siyah mercimeğin faydalarını Pudra.com araştırdı.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER