@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 22.01.2013

Diyeti sabote eden tutkunuz: Kahve

Kahve içmeye devam etmeli miyim, yoksa kahve ile diyetime çok fazla kalori mi eklerim? Uzmanların bu soruya verdikleri yanıt Pudra.com’da.

O çok sevdiğiniz kahvenin, kilo verme hedefinizden şaşmanıza yol açabileceğini hiç düşündünüz mü? Hemen aklınızdan şu cümleler geçiyordur şimdi: Zayıflamaya çalışıyorum. Kahve içmeye devam etmeli miyim, yoksa kahve ile diyetime çok fazla kalori mi eklerim?

Diyeti sabote eden tutkunuz: Kahve

Bu soruya beslenme uzmanları ortak yanıt veriyor: İçtiğiniz kahve türüne bağlı!

İçine kahveden başka hiçbir şey eklenmemiş olan bir fincan kahve sadece iki kalori içeriyor. Ancak kahvenizi gerek kahve dükkanlarından alırken gerekse de evde kendiniz hazırlarken ekstra malzeme ekliyorsanız ekstra kalori de katıyorsunuz anlamına gelir bu.

“Çok fazla eklemiyorum canım, az ekliyorum, bunda ne var?” diyorsanız hemen açıklayalım. Diyelim ki o ekstraları sadece bir yemek kaşığı kadar koyuyorsunuz. Kalori açısından diyetinize şunları ekliyorsunuz demektir:

Ağır şekerli krema:
52 kalori
Sakkaroz: 49 kalori
Yarı yarıya süt ve krema karışımı: 20 kalori
Yağlı süt: 5 kalori

Diyetteyseniz ya da kilonuza dikkat ediyorsanız, kahveniz için aldığınız ekstra lezzetlendiricilerin etiketlerini iyi okuyun.

Kahvenizi, kahve dükkanından hazır bir şekilde alıyorsanız, kalori, yağ ve şeker açısından aşırıya kaçmanız çok kolaydır. Sipariş vermeden önce kahve satıcılarından kahve içeriğiyle ilgili bilgi alın. Bazı kahveler çok fazla ekstra sos içerir ve yüzlerce kalori barındırır. Kilo vermek niyetindeyseniz alacağınız tüm fazla kalorileri, içeceklerden bile olsa, dikkate almalısınız.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER