05.04.2021

Evde kilo verirken nelere dikkat etmeli?

Bahar ayları, kış aylarında aldığımız kilolardan kurtulma zamanı geldiğini bize hatırlatmaya başladı. Birkaç kilocuk mu? Tartılar asla yalan söylemez! :)

İZLE: DİYET YAPMANIN GENEL KURALLARI👇 
Diyet yaparken çoğu zaman vücut açlık ve susuzluğu birbirine karıştırabiliyor. Bu nedenle öncelikle aç mısınız, susuz mu kaldınız öğrenmelisiniz. İşte evde diyet yaparken bilmeniz gerekenler...

Evde kilo verirken nelere dikkat etmeli?

Kışın ağırlığını üzerimizden atarak hafiflemenin zamanı geldi. Ancak bunun için kararlı olmak ve pes etmemek şart! Öncelikle yediklerinize dikkat etmeniz gerekiyor. Etkili bir diyetle fazla kilolarınızdan kurtulmanız mümkün.

Bol su içmenin de en faydalı kilo verme yöntemi olduğu pek çok uzman tarafından söyleniyor. Diyet yaparken vücut açlık ve susuzluğu karıştırabiliyor, bu yüzden canınız bir şeyler yemek istediğinde önce su içmeyi deneyebilirsiniz. Böylece gereksiz kalori de almamış olursunuz.

Evde diyet yaparken sağlıklı ve doğal gıdalar tüketmeye de özen göstermelisiniz. Paketlenmiş hazır gıdalardan uzak durmalısınız. Çünkü bu tarz gıdalar genellikle kalori, yağ ve şeker açısından daha zengin olduğu için size fazla kilo olarak dönebiliyor.

Diyet yapmanın yemek yemekten kaçınmak anlamına gelmediğini de unutmayın. Tam tahıl, sebze, meyve ve baklagiller gibi kompleks karbonhidratlar; balık, avokado, ceviz, fıstık, badem gibi sağlıklı yağlar; yağsız ya da az yağlı protein kaynakları tercih etmeye çalışın.

Sağlıklı bitki çaylarını ve tokluk yatıştırıcı aperatifleri bu dönem yanı başınızdan eksik etmeyin. Sağlıklı beslenmenin yanında yediklerinizi not etmeniz de kontrolü elinize almanızı sağlayacaktır. 
 
Ayrıca uykusuzluğun tokluk hissi yaratan hormonlarda dengesizliğe yol açarak daha fazla yemenize neden olduğu da düşünüldüğünde, düzenli uykunun da dikkat edilmesi gereken bir diğer konu olduğunu hatırlatmak gerek.

Yalnızca bunlar yeterli değil, sporsuz olmaz! Evde spor yapmak da aslında sandığınızdan çok daha kolay. Artık spor salonlarını evlere taşıyan online pek çok uygulama ve video bulabilirsiniz. İster ek ekipman alarak ağırlık çalışın ister kendi vücut ağırlığınızdan yararlanarak şınav, mekik, plank ve squad gibi hareketlerle kendi egzersiz programınızı oluşturun. Burada asıl önemli olan bir spor rutini oluşturabilmek.

Sporla birlikte sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğiniz müddetçe istediğiniz kilolara ulaşmak hiç de zor olmayacak.

İlgili haberlerimiz:

Bölgesel zayıflama yöntemleri
Vücudumuzun belli bölgelerinde biriken, diyet veya sporla azaltamadığımız yağları yok edecek yöntemler gün geçtikçe artıyor.

​Yanlış bilinen 17 zayıflama efsanesi
Sizi de zayıflama telaşı sardıysa bu yazıdaki uyarı ve önerilere dikkat edin! İşte, yanlış bilinen 17 diyet efsanesi...

​Daha az kalori almanızı sağlayan 12 besin
Fazla kilolarınız alıp başını gittiyse kendinize zorlu bir diyet listesi oluşturmadan önce daha uzun süre tokluk sağlayacak besinlere göz atın.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER