@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 25.02.2017

Mutfağınızı düzenleyerek kilo verin

Mutfak düzeninizin kilonuzu etkilediğini biliyor muydunuz? Bu önerilerimizle mutfağınızı düzenleyerek kilo vermeyi kolaylaştırabilirsiniz.

Konu kilo vermek olduğunda en büyük suçlu sadece kalorili yiyecekler mi? Aslında mutfak düzeniniz de sağlıklı beslenme alışkanlıklarınızı ve iştahınızı etkiliyor. Mutfak araç gereçlerinizden, tabaklarınızın büyüklüğüne kadar her şey kilo vermenizde bir etken. İşte Pudra.com’dan mutfağınızı düzenleyerek kilo vermenin püf noktaları:

Mutfağınızı düzenleyerek kilo verin
 

Mutfak tezgahının üzerini boşaltın

Sürekli mutfak tezgahının üzerine bir şeyler istifleyenlerdenseniz sizi bir adım öne alalım. Mutfak tezgahınızın üzerinde neler var? Bir kutu kahvaltılık gevrek, bisküviler, atıştırmalıklar... Yapılan araştırmalar mutfak tezgahının üzerine düzenli olarak yiyecek koyan kadınların diğer kadınlara göre daha fazla kilo alma eğiliminde olduklarını gösteriyor. Bu yüzden o sırada ihtiyacınız olmayan ve kalorili her şeyi dolaba kaldırmanız en iyisi. Sürekli elinizin altında duran şeylere kolayca uzanıp fazladan kalori almış oluyorsunuz. Bunun yerine sadece sağlıklı atıştırmalıkları veya meyveleri göz önünde tutabilirsiniz. Ne demişler, gözden uzak, midenizden uzak.
 

Sevimli mutfak eşyalarından uzak durun

Pembe tost makinası, üzerinde en sevdiğiniz çizgi karakterin olduğu çırpma teli, kalp şeklinde yumurta yapan tava ve aklımızı başımızdan alan rengarenk yeni nesil mutfak eşyası. Evet, kesinlikle çok tatlılar ama bu mutfak eşyaları maalesef bizi yok yere daha çok yemek yemeye, gereksiz şekerli ve kalorili yiyecekleri tüketmeye yöneltiyor. Mümkünse bunlar yerine daha sade mutfak araç gereçlerini tercih edin. İlla ki renkli mutfak eşyaları kullanmayı seviyorsanız, pembe kek kalıpları yerine sevimli bir salata kasesi almayı düşünebilirsiniz. Yalnız canlı ve uyarıcı renklerin de açlık hissimizi uyandırdığını unutmayın. (Açlık krizleri nasıl önlenir?​ başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)
 

Küçük tabaklar kullanın

Diyet önerilerinin en bilinenlerinden biridir: Yediğiniz porsiyonları yarı yarıya azaltın. Bu iyi bir yöntem. Buna ek olarak daha küçük tabaklarda yemek de kilo kontrolünüze yardımcı oluyor. Bulaşık makinenizi boşaltırken geniş tabakları daha uzak, küçük tabakları ise elinizin altında bir yerlere koyun. Yapılan araştırmalar daha küçük tabaklarda servis edilen her türlü yemeğin ve tatlının daha az yendiğini gösteriyor.
 

Küçük bardaklar kullanın

Tıpkı küçük tabaklar daha az yemenizi sağlıyorsa küçük bardaklarda içmek de kalorili ve gazlı içecekleri daha az içmenizi sağlıyor. Büyük bardaklarda tükettiğiniz şekerli meşrubatları çok küçük bardaklara alın, böylece daha az içeceksiniz. Aslında en iyisi kalorili ve gazlı içecekleri hiç içmemeniz. Küçük bardak kuralı su için geçerli değil elbette. (Daha fazla su içmeyi kolaylaştıracak önerilerimiz de var.)

mutfak
 

Yemeği ocaktan servis edin

Şimdi kesinlikle daha az yemenize yardımcı olacak bir kuralı açıklıyoruz: Tencereyi masaya getirmek yerine yemeği ocaktan servis edin. Tencere masada ve rahatlıkla servis yapabileceğiniz bir noktada durduğu zaman ekstra bir veya yarım tabak daha fazla yeme olasılığınız artıyor. Yemek ocakta durunca kalkıp gitmeniz gerekiyor ve o arada beyninize doyma sinyalinin gitmesi ya da vazgeçip ikinci tabağı almama olasılığınız daha fazla.
 

Mutfağınızda zen etkisi yaratın

Canlı renklerin olduğu aydınlık ortamlar daha hızlı ve daha çok yemenize sebep oluyor. Bunun yerine biraz daha loş ve daha sakin bir ortam yaratın. Hafif bir müzik çalın ve yemek zamanı geldiğinde stresten arınmaya çalışın.
 

Aile boyu ürünleri almayın

Marketlerde mutlaka, "aile boyu", "%25 daha fazla" ibareli ürünleri görüyorsunuzdur. Bu ürünler aslında farkında olmadan daha fazla yemenize sebep oluyor. Bunun yerine küçük paketli ürünleri tercih edin. Aldığınızı ürünü paket içinden yemek yerine bir tabağa koyarak yiyin çünkü paket içinden yenildiği zaman maalesef doyduğumuzu anlamıyoruz.
 

Mutfağınızda yemek dışında bir şey yapmayın

Mutfağınızı yemek dışında da rahatça takılabileceğiniz bir konfor alanına dönüştürmeyin. Mutfakta mümkün olduğunca az vakit geçirin ki böylece gereksiz kaloriden uzak durun. Ayrıca yemek yerken televizyon izlemek de farkında olmadan daha çok yemenize sebep oluyor.

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Kilo verdiren mutfak aletlerini biliyor musunuz?
Sağlıklı kilo vermemize yardımcı olacak bu 6 gereci mutfağınızdan eksik etmeyin!

Kilo vermeyi kolaylaştıran 15 öneri
Her gün diyet listelerine bağlı kalmak size zor geliyorsa, bir de Dilara Koçak'ın bu önerilerini uygulayın. İşte zayıflamak için 15 öneri...

​Her mutfakta olması gerekenler...
Mutfağınızın düzeninde yapacağınız birkaç değişiklik şık olduğu kadar sağlıklı da olacak!

​Küçük mutfak sırlarını öğrenin, hayatınız kolaylaşsın!
Koroplast, herkesin annesinden veya bir büyüğünden öğrendiği, kendisi küçük ama faydası büyük olan sırları tekrar gün yüzüne çıkarıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER