@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 16.03.2011

Selahattin Dönmez'den zayıflatan detoks programı

Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, ünlü butik otel 7800 Çeşme'de, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek "Fark Etmeden Diyetin Fonksiyonel Detoksifikasyonu” programını başlatıyor.

Dünyada erişkin bireylerin 1.6 milyarı hafif şişman, 400 milyonu klinik şişman oldukları ve şu anda dünyada 150 milyon diyabetli hasta olduğu biliniyor. 2025 yılında bu sayıların iki katına çıkması bekleniyor. Bu nedenle sağlıklı ve düzenli beslenme, yeterli sıklıkta yaşam boyu fiziksel aktivite, hastalıkların önlenmesi ve kilo kontrolü açısından oldukça önemli. Bu gerçekten yola çıkan Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez, kalıcı kilo vermeyi hedefleyen Fark Etmeden Diyetin Fonksiyonel Detoksifikasyonu programını butik otel 7800 Çeşme'de başlattı. Dönmez, bu programın vücuda yararı, zayıflamadaki etkisi üzerine şu bilgileri veriyor...

Selahattin Dönmez'den zayıflatan detoks programı

Fonksiyonel Detoksifikasyon nedir?
Detoksifikasyon vücudun doğal yaşam süreci içerisinde maruz kaldığı toksik maddelerden arındırılmasına denilir. Temelde vücudumuz doğal olarak önemli iki organ olan karaciğer, böbrek ve hücrelerde bulunan detoksifikasyon enzimleri sayesinde “arınma” işlemlerini yapabilir. Ancak kötü beslenme şartları, sosyal veya düzenli alkol alımı, sigara içmek veya sigara dumanına maruz kalmak, iş ve ev hayatında oluşan stres, kronik yorgunluk, solaryum, güneş ışınları, iklim değişiklikleri, geçirilen bağışıklık sistemine bağlı hastalıklar (grip, soğuk algınlığı, nezle vb.), kabızlık, kullanılan ilaç ve vitaminlerin vücutta yarattığı toksik oluşumlar ve aktivitesiz bir yaşam, önemli olan iki organımızı ve detoksifikasyon yapan enzimlerin vücutta çalışma kapasitelerini azaltarak toksinlerin atımını sağlayamaz.

Fonksiyonel Detoksifikasyon, besleyici özellikleri dışında vücudumuzda fizyolojik yararlar sağlayan ve kronik hastalık riskini azaltan besinler ile vücuda zarar veren oluşumların tamamen düzeltilerek sağlığımızı yenilemeye yardımcı olan bilimsel beslenme önerilerinin harmanlandığı “arınma” sistemidir.

Fonksiyonel Detoksifikasyonun temel amacı, metabolizma düzenini koruyarak, karaciğer, böbrek ve detoksifikasyon enzimlerini aktif çalıştıracak kanıta dayalı bilimsel beslenme önerileri ile toksinlerin hızla vücuttan atılmasını sağlayarak kalıcı kilo yönetimine katkıda bulunmaktır.

Fonksiyonel Detoksifikasyon diyetinin öncelikli görevi, vücudun metabolik ihtiyaçlarını karşılayan ve metabolizmanın çalışması için gerekli kalori, karbonhidrat, protein ve yağı yeterli miktarda sağlayan, yiyeceklerin besleyici, duyusal ve vücut için yararlı fizyolojik fonksiyonunu da içeriyor olmasıdır.


Fonksiyonel Detoksifikasyonun vücuda etkisi
Doğal yaşam sürecimizde vücudumuzda bulunan hücrelerin içerisindeki DNA’mız, 24 saatlik gün diliminde on bin kez hücreyi zedelemeye çalışan zararlı maddelerin saldırına uğrar. Bu saldırılar hücreyi öldürür ve vücut işlevlerinin sürdürülebilmesi için gerekli enerjinin/kalorinin üretilmesi engellenir. Bunun sonucu olarak sağlıksız hızlı bir yaşlanma süreci başlar. Bir de dengesiz diyetler uygulandığında buna kas güçsüzlüğü de eklenir. İşte burada “Fonksiyonel Detoksifikasyon” oldukça önem kazanır.

Fonksiyonel Detoksifikasyon sistemi içerdiği fonksiyonel özellikleri kanıtlanmış olan besinlerden hazırlanmış lezzetli yiyeceklerden çinko, selenyum minerallerini, A, C ve E vitaminlerini ve kuvvetli antioksidanlardan polifenolleri yeterli miktarlarda vücuda alınmasını sağlayarak 24 saatlik dilim içerisinde hayat kaynaklarımız olan hücrenin DNA’sına on bin kez olan serbest radikal saldırısını kolayca engeller. Böylece kilo verme ve yaşla birlikte oluşacak kas güçsüzlüğü azalır, hızlı yaşlanma süreci de durdurulur.

Hangi sıklıkta uygulamak sağlıklıdır?
Bu program, her ay 3, 5 veya 7 günlük kürler halinde uygulanmalıdır. Hem bilimsel temeller ile hazırlanmış hem de kalıcı kilo verdirecek bu diyeti önerilen detoks egzersizleri, detoks masajları ile yaptığınızda “klasik detoks” diyetlerinin aksine zinde, kas kaybı yaratmadan, doyarak, eğlenceli ve ilk defa geliştirilen yemek tarifleri ile sağlığınıza sağlık katacak ve tüm toksinlerinizden uyguladığınız süre içerisinde tamamen kurtulacaksınız. Fonksiyonel Detoksifikasyonun en önemli özelliği ise cinsiyete ve kilo fazlalığına göre hazırlanan farklı porsiyon miktarları ile kişisel beslenme düzeniniz “diyetisyen” tarafından kontrol edilecek ve böylece “klasik detoks” sistemlerinde olduğu gibi aç kalmadan kolayca uygulayabileceksiniz.

Neden her ay 3, 5 veya 7 günlük kürler halinde uygulanmalıdır?
Temelde birçok kronik hastalığın gelişmesinde vücudumuza giren serbest oksijen kökleri denilen maddelerin önemli rolü vardır. Bu özel diyet programı ile diyetin içerdiği “fitokimyasallar” ile vücudun koruyuculuk etkisi ancak en az 3 veya 5, en ideal 7 gün içerisinde artar, kilo verirken oluşacak hastalık riskleri tamamen ortadan kalkar. Bunu da size özel geliştirilmiş gün içerisinde tüketeceğiniz yiyecek ve içeceklerden yapay olarak taklit edilmesi zor olan 8000 farklı fitokimyasalları düzenli yemek sisteminizde 3, 5 ve 7 günlük kürlerle vücutta etkinliğini maksimum düzeye getirebileceksiniz.

İlaç olarak alınması yerine, vücutta toksik boyutlara ulaşmayacak düzeyde fonksiyonel besinlerde denge halinde bulunan doğal formlarının sebze, meyve ve tahıllarla alınması fitokimyasalların birbirleri ile olumlu etkileşimini sağlayarak vücudumuzu yaşlanma ve kronik hastalıklardan koruma yeteneğini her ay düzenli olarak yaptığınızda artıracaktır.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER