Advertorial 24.09.2017

Başkalarına hayır demeyi öğrenmeniz için 7 öneri

Sizden istenilen hiçbir şeye ‘hayır’ diyemeyenlerdenseniz, sürekli başkalarını mutlu etmeyi nasıl bırakabileceğinizi Pudra.com yazdı.

Çok yoğun bir gününün ardından tam rahatlamaya başlamıştınız ki bir iş arkadaşınız gelip sizden yardım istedi. Çok yorgun olduğunuz halde ve üstelik çözülmeyecek bir iş olmamasına rağmen kabul ettiniz. Yardım etmenin kötü bir tarafı yok ama fark ettiniz mi bu sizin başınıza ne kadar sık geliyor? Bu ve bunun gibi örnekleri çoğaltmak mümkün. Çok fazla empati yapıyor ve başkalarını her daim mutlu etmeye mi çalışıyorsunuz? Eğer bu durum sizi biraz yormaya ve rahatsız etmeye başladıysa bir şeyleri değiştirmenin zamanı gelmiş olabilir. Artık biraz daha kendinize öncelik tanımayı istiyorsanız, yazımızı okumaya devam edin.

calisma kariyer stres mutsuz kadin ofis
 

Sınırlarınızı belirleyin, limit koyun

Hangi davranışlar sizin tarafınızdan kabul edilebilir veya değil? Bu sorunun cevaplarını bulmaya çalışın ve buna göre sınırlarınızı belirlemeye çalışın. Bir şeyin size göre yanlış veya kabul edilemez olduğunu düşünüyorsanız, yapmayın. Limitlerinizi belirleyin ve karşı tarafın bu limitleri aşmasına mümkün olduğunca müsaade etmeyin. Örneğin, "Bugün sana yalnızca saat 11.00 ile 12.00 arasında vakit ayırabilirim" cümlesini kurmak hiç de zor değil.

İlgili yazımız: Nasıl daha mutlu olabiliriz?​
 

Gerçekten istediğinizde ‘evet’ deyin

Bir şeyi gerçekten siz istediğiniz zaman cevabınız evet olsun. Sırf başkalarını mutlu etmek için bir şeyleri kabul etmeyin. Cevabınız hayır olduğunda ise suçluluk duyup kendinizi rahatsız bir duruma sokmayın. Herkes sizi çok sevecek diye bir kural yok. 
 

Bahane anlatmayın

Bir şeye hayır dedikten hemen sonra biraz da suçluluk psikolojisiyle hemen bahanelerinizi sıralamayın. Böyle olduğu zaman karşı tarafın "O zaman bunu daha sonra da yapabilirsin?", "Aslında anlattığın kadar önemli bir sebebin yokmuş" gibi cümlelerle sizi daha çok bastırmasına yol açarsınız. Yapmak istemediğiniz şeyler için net bir şekilde hayır diyebilirsiniz.
 

Çok fazla özür dilemeyin

Başkalarını sürekli mutlu etmeye çalışan kişiler genellikle çok fazla özür dilemeye meyilli oluyor. Gerçekten özür dilemeniz gereken bir durum var mı? Bu sorunun cevabı çoğunlukla hayır oluyor. Yalnızca gerçekten gerekliyse özür dileyin.
 
empati

Ne istediğinizi söyleyin

Bir grup insanla sinemaya gittiniz diyelim, çoğunluk bir film seçti ama siz o filmi istemiyorsunuz. Sessiz kalmak yerine siz de hangi filme gitmek istediğinizi söyleyin. Sizin fikirleriniz ve ne istediğiniz önemsiz değil. Belki sizinle aynı filmi izlemek isteyen insanlar da olacak ama fikrinizi siz söylemezseniz başkaları da bilemez ve önemseyemez.

İlgili yazımız: İstediğini elde etme sanatı​
 

Size iyi gelmeyen insanları hayatınızdan çıkarın

İyi niyetinizi suiistimal eden insanlar mutlaka etrafınızda vardır. Size iyi gelmeyen, iyi niyetinizi kullanan ve negatif enerji vermekten başka bir şey yapmayan insanları hayatınızdan çıkarın. Bunun çok iyi hissettirdiğini göreceksiniz.
 

Küçük adımlarla ilerleyin

Tek yapmanız gereken hayatınızı ve sizi zorlayan alışkanlıklarınızı değiştirebilmek için küçük bir adım atmak. Yavaş yavaş başlayabilirsiniz, yeter ki başlayın. Başarısız olduğunuz zamanlar olabilir, durmayın ve devam edin. Bunun için hayatınıza daha fazla pozitif enerji girmesine izin verin. Meditasyon yapmayı da ihmal etmeyin.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Narsist insanlarla iyi geçinmenin yolları
Son yıllarda narsistik kişilik bozukluğu salgını var. Belki patronunuz belki de sevgiliniz bir narsist. Peki narsistlerle nasıl başa çıkacağız?

Hemen şimdi, ertelemeye son verin!
Pudra.com olarak Uzman Psikoterapist Cenk Kahvecioğlu'nun yazdığı "Sonra Değil Şimdi" kitabı ve erteleme alışkanlığı hakkında keyifli bir röportaj yaptık.

​Kendinizi sevmeyi öğretecek 10 mükemmel öneri
Mutluluğun sırrı kendini sevmekten geçiyor. "Sağlıklı Yaşam İçin Kendini Sev" kitabının yazarı Louise Hay kendini sevmenin 10 yolunu anlatıyor.

​Değişim için gerekli motivasyonu nasıl bulursunuz?
Hayatımızı değiştirmek için gerekli motivasyonu nasıl bulabiliriz? Yazar Leo Babauta Zen Habits’teki yazısında bu motivasyonu nasıl bulduğunu anlatıyor.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER