hilal inan resize
@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz.

Renklerin psikolojiye etkisi

Hayatın her alanında olan renkleri bazen hislerimize bazen trendlere göre seçiyoruz. Peki, renklerin psikolojimiz üzerindeki etkisinin farkında mıyız?

Günlük hayatın her alanında giyimden makyaja, dekorasyondan yiyeceklere, pazarlamadan kişilik analizine kadar her yerde karşımıza çıkan renkleri bazen hislerimize bazen de trendlere göre seçiyoruz. Peki, renklerin psikolojimiz üzerindeki etkisinin farkında mıyız?

Renklerin psikolojiye etkisi

Renklerin hayatımızdaki etkilerine değinen Kişisel Gelişim ve Renk Uzmanı Hilal İnan, sadece Pudra.com'a özel olarak sorularmızı yanıtladı ve renklerin psikolojimize etkileri üzerine çok güzel bir yazı kaleme aldı. Sizinle bu yazıyı paylaşıyoruz. 

Renkleri kullanarak psikolojimize pozitif katkılar sağlamak mümkün!
 
Yapılan araştırmalarda anksiyete düzeyi yüksek olan kişiler siyah rengi, depresyon düzeyi yüksek olanlarda gri, dürtüsellik puanları yüksek olanların ağırlıklı olarak sarı ve morla birlikte mavi ve siyah renkleri de seçtikleri görülüyor. Kişiler kendilerine uygun renk karşısında çok rahat hissederken başka renklerle kendilerini huzursuz hissediyorlar.
 
Renklerin psikolojik etkisi hem teorik olarak hem de deneysel olarak kanıtlanmış durumda. Hastalıkların tedavisinde doğru kullanıldığında olumlu etkiler yapan renkler, iş hayatında doğru seçildiğinde de başarıyı getiriyor.
 
Her rengin kişiye uygunluğu ölçüsünde yansıttığı olumlu ve olumsuz etkiler mevcuttur. Ana renkler herkes için uygundur ancak renk tonları gözle görülür şekilde etkiler uyandırır.
Renklerin psikolojiye etkisi

Örneğin kırmızı cesaret, enerji ve heyecan rengidir. Ama kişiye uygun olmayan kırmızının farklı bir tonu saldırganlık ve öfke etkisi verebilir.
 
Renklerin etkisi - Mimari

Kaliforniya şehir hapishanesinde mahkumlar soğuk mavi ve sıcak pembe renklere boyanmış hücrelere yerleştirilmişlerdir. Bir süre sonra pembe odada bulunan tutukluların sıkıntılarının önemli derecede arttığı, mavi odadakilerin ise sakinleştiği görülmüştür.
Renklerin psikolojimize etkileri yeşil ve turuncu

Yeni başlangıçların rengi olan turuncu psikolojik bozukluk tedavilerinde kullanılan bir renktir. Çünkü içinde barındırdığı enerji ile hastalar, yaşamaya daha pozitif bir şekilde bakmaya başlar.
 
Enerji renkle bütünleşir ve renklerle tamamlandığınız zaman enerjiniz güçlenir. Enerjinizi güçlü bulmadıysanız mutlaka bir renkle tamamlarsanız başarınızı olumlu ölçüde etkileyecektir.  Bu yüzden güne ayna testi ile başlar evden çıkmadan önce aynadaki görüntünüze, enerji yansımanıza bakar ve kendinizi onaylarsanız, gün içinde kimsenin sizi onaylamasına ihtiyacınız kalmaz.
 
Hayatınızın renklerine tekrar bakmanız dileğiyle,
Kişisel Gelişim Danışmanı ve Renk Uzmanı Hilal İnan

İlgili haberlerimiz:


Burçlara göre makyaj önerileri ve renk seçimi
Kadınların makyaj stillerine etki eden bir unsur da burçları. Koç kadını çarpıcı, Boğa kadını pastel tonlardaki makyajlarla kendini daha iyi hissediyor.

Renk analizi: Renklerin gizli kuralları
Logitech Renk Uzmanı Karen Haller, ilk görüşmelerde giyeceğiniz renklerin yaratacağı etkiyi vurguluyor ve doğru renk seçimi önerileriyle başarıyı yakalamanızın anahtarını veriyor.

Renkler bizi nasıl etkiliyor?
Uyuduğunuz odanın, yemek yediğiniz alanın, çalıştığınız ofisin, üzerinize giydiğiniz her kıyafetin renginin psikolojinize ve hayat kalitenize bir yansıması oluyor. Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Yavuz renklerin etkisini anlatıyor.


 
POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER