@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 03.01.2017

2017'nin en popüler sağlık trendi: Temiz Uyku

2016’daki temiz beslenmenin ardından, şimdi temiz uyku önem kazandı. Peki nedir bu ‘temiz uyku’ dedikleri?

Sağlık konusunda 2016’nın en büyük trendi hiç şüphesiz temiz beslenme idi. Hepimiz tükettiğimiz yiyeceklerin içerikleri konusunda çok daha büyük farkındalık yaşadık, yeşil sebzelerden hazırladığımız ‘juice’lara öğünlerimizde ağırlık verdik. Yeşil detokslar sağlıklı hayatımızın bir parçasına dönüştü.

2017'nin en popüler sağlık trendi: Temiz Uyku
 
2017’de ise uyku ön plana çıkıyor ve sağlıklı bir yaşamın ilk kurallardan biri bedenimizin ve zihnimizin tüm yorgunluğunu atmasına yardımcı olacak temiz bir uyku oluyor. Sağlıklı yaşam konusunda öncülerden biri olan Gwyneth Paltrow ve onun Goop ekibi, temiz uyku konusunu gündeme getirenler arasında. Uzmanlar, minimum 7-8 saatlik deliksiz ve yüksek kalitede bir uykunun, 2017 yılında herkesin hayatına katması gereken bir değer olduğunu söylüyor.

Peki nedir bu temiz uykunun detayları? Öncelikli kural yeterli uykuyu düzenli bir şekilde almak. Yani en az 7-8 saatlik bir gece uykusunu kesintisiz, deliksiz bir şekilde yaşamak. Aynı temiz beslenmede de olduğu gibi, hepimizin temiz uyku konusunu ciddiye almamız ve ihtiyacımız olan uykuya vakit ayırmamız gerekiyor.
temiz uyku
Elbette ki kaliteli bir uyku sadece bu yılın sağlık trendi değil; her zaman hayatımızdaydı. Ama özellikle bu yıl kendimize bir hedef belirlememiz için temiz uyku trendi aynı beslenmemizde yaptığımız değişiklikleri hayatımıza taşımayı hedefliyor. Eğer siz de bu yıl kendinize iyi bakmak için beslenme ve spor planlarınızı yapmaya başladıysanız, zamanlamalarınızda uykuyu da planlayın.
 
Gwyneth Paltrow, ‘Temiz Güzellik’ isimli yeni kitabında bu konuya oldukça fazla değiniyor. Temiz uykunun sadece sağlığınızın değil, görünüşünüzün üzerinde de fazlasıyla etkili olduğunu söylüyor. Yaşlılık belirtilerini azaltmaktan daha zayıf bir vücuda sahip olmaya, hatta saçların bile güzelleşmesine etkide bulunan bu aktiviteye boşuna “güzellik uykusu” dememişler!
 
Temiz uyku sadece beden sağlığınız ve güzelliğiniz için değil; zihinsel sağlığınız için de önemli. Kaliteli bir uyku uyuduğunuzda stresinizin azaldığını, zihninizin daha net çalıştığını göreceksiniz. Uykusuzluğun psikolojik yan etkileri yazımızı okuyarak bu konuyu çok daha ciddiye alabilirsiniz.
 
temiz uyku

Son olarak temiz uyku için ihtiyacınız olan 6 şeyden bahsedelim:
- Kendinize yatakta zaman tanıyın, haftasonlarında bile buna sadık kalın.
- Yatmadan önceki bir saatinizi teknolojiden uzak, sakin ve rahatlamaya yönelik geçirin.
- Saat 16:00’dan sonra asla kafeinli şeyler tüketmeyin.
- Yatmadan önce alkolden uzak durun.
- Uyumadan önce telefonunuzun sesini kısın ve başucunuzdan uzakta tutun.
- Her gün mutlaka dışarıda vakit geçirmeye ve egzersiz yapmaya özen gösterin.
 
Konuyla ilgili diğer yazılarımız
İyi bir uyku için 10 öneri
Yoğun ve stresli hayat yaşayanlar arasında özellikle uyku sorunları çok yaygın. Ancak iyi ve rahat bir uykuyla hayat kalitesi artırılabilir. Uykusuzluk sorunu yaşayanlara, deliksiz bir uyku çekmeleri için 10 öneri Pudra.com’da.
 
Her gece uykudan önce yaptığımız 10 büyük hata
Uyumadan önce bu yanlışları siz de yapıyor musunuz acaba? Bu gece pijamalarınızı giymeden önce listemizi okuyun.
 
Uyku için doğal yöntemler
Rahat bir şekilde uykuya dalmak için her yöntemi deniyor ve başaramıyorsanız bir de doğal yöntemlerimizi deneyin!

Sola mı, sağa mı yatmak çok daha sağlıklı?
Bundan sonra gece uyurken sol tarafınızın üzerine yatmayı deneyin çünkü bu şekilde uyumak çok daha sağlıklı, neden mi? Detaylar haberimizde.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER