@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 14.02.2017

Evin içinde çamaşır kurutuyorsanız dikkat!

Bu yanlışı yapmayın: Çamaşırları odanın içinde kurutmak akciğer hastalıklarına yol açabiliyor.

İZLE: KOAH BELİRTİLERİ👇 
Çamaşırlarınızı odanın içerisinde çamaşır telinde veya radyatörün üzerinde kurutuyorsanız bu alışkanlık maalesef ciddi akciğer hastalıklarına yol açıyor. Uzmanların bu konudaki uyarıları çok önemli: Çamaşırları odanın içerisinde kurutmak hem sizin hem de ailenizin sağlığını tehdit ediyor. Peki, neden?

Evin içinde çamaşır kurutuyorsanız dikkat!
 
Nemli ortam ölümcül akciğer hastalıklarına yol açabiliyor
Örneğin, kıyafetlerinizi radyatörün üzerinde kurutuyorsanız, oda içerisindeki nem miktarını yüzde 30 oranında arttırmış oluyorsunuz. Bu da havadaki küf, mite ve çeşitli mikroorganizmaların hastalık yaratacak boyutta çoğalmasına zemin hazırlıyor. Çamaşırlar kururken üzerlerindeki su molekülleri buharlaşarak havayı nemlendiriyor yani oda daha nemli bir hale geliyor. Bağışıklık sistemini etkileyen astım, öksürük ve nefes darlığı gibi hastalıklar çoğunlukla böyle ortamlarda oluşuyor. Bu durum daha ilerleyen safhalarda Aspergillosis adı verilen bir hastalığa dönüşüyor. Aspergillus isimli bir çeşit küf mantarının akciğerlere yerleşmesiyle oluşan hastalık, ateş, öksürük, göğüs ağrısı ve nefeste tıkanma gibi çok ağır belirtiler gösterip, sonunda ölümcül olabiliyor. İngiltere Manchester’daki Aspergillosis Merkezi’nden Profesör David Denning, "Bir makina yıkanmış çamaşır yaklaşık iki litre su içeriyor. Bu çamaşırları odaya astığınız zaman bu iki litrelik su soluduğunuz havaya yayılıyor. Biz gözle göremesek de bu durum hastalığa sebep olan mantarların aşırı miktarda artmasına sebep oluyor. Nemli ortam bağışıklık sistemimizi etkiliyor, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin bu hastalığa yakalanma riski artıyor" diyor. (Astım tedavisinde doğru bilinen yanlışlar başlıklı yazımızı da okumanızı öneriyoruz.)
 
Eski yöntemlerle kurutmayı tercih edin
İngiltere’de çevre araştırmaları yapan Rosalie Menon, Glasgow’daki ailelerin yüzde 87’sinin soğuk havalarda çamaşırlarını içeride kuruttuklarını tespit etti. Bir diğer ilginç bilgi de, bu ailelerin yüzde 25’inde nemli havaya bağlı bağışıklık sisteminde zayıflamalar görüldü. Bu ortamlar özellikle çocukların sağlığını tehdit ediyor. Bu sebeple Menon, ev işlerinde eski yöntemlere dönmenin en doğrusu olduğunu, eskiden kadınların çamaşırlarını dışarıya asarak kuruttuğunu hatırlatıyor. En sağlıklısı çamaşırları dışarıya asmak veya kurutma makinesında kurutmak.


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Bakteriler evinizde en çok nerelerde bulunuyor?
Evinizde tahmin ettiğinizden çok daha fazla bakteri bulunuyor. Evinizin en fazla bakteri barındıran bölgelerinin neler olduğunu biliyor muydunuz?

Kış aylarında KOAH hastalığına dikkat!
KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) ile ilgili yapılan araştırmalar sayesinde, tedavi başarısı giderek artıyor. Dr. Esra Sönmez KOAH hastalığının belirtileri ve tedavi süreciyle ilgili bilinmesi gerekenleri anlatıyor.

​Öksürük için evde ne yapsak iyi gelir?
Öksürüyorsanız, hemen doktora başvurmadan önce evde uygulayabileceğiniz basit tedavi yöntemlerini denemelisiniz. İşte, evde yapabilecekleriniz…

​Astımlı çocuklarda dikkat edilmesi gerekenler
Astımlı çocuk nelerden korunmalı? Astım ile sigara dumanı, grip, evcil hayvan, spor ve ev tozu akarlarının bağlantıları… Hepsi burada!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER