05.07.2019

Diş hekimi anlatıyor: Diş nasıl fırçalanır?

Diş Hekimi Erce Beleçoğlu, diş fırçalama konusunda doğru bildiğimiz yanlışları ve dişlerin nasıl fırçalanmasını gerektiğini anlatıyor.

İZLE: GÜNLÜK DİŞ BAKIMI👇 
Dişlerin üzerinde biriken yiyecek artıkları ve bunlar nedeniyle oluşan plaklar ağız ve diş sağlığını olumsuz etkilediği için düzenli diş fırçalanması çok önemli. Çünkü bu bakteri plakları, yiyecek artıkları zamanla dişlerin çürümesine ve diş eti problemlerine neden oluyor. Dişlerimizi doğru teknikle fırçaladığımızda ise birçok ağız ve diş sağlığı probleminin önüne geçebiliyoruz. Ancak dişlerimiz doğru fırçalıyor muyuz? Peki diş fırçamızı doğru seçtik mi? Diş Hekimi Erce Beleçoğlu Pudra.com okuyucuları için diş fırçalama konusunda doğru bildiğimiz yanlışları ve dişlerin nasıl fırçalanmasını gerektiğini anlatıyor. 

Diş hekimi anlatıyor: Diş nasıl fırçalanır?

Diş fırçalama sırasında en çok yapılan hatalardan biri “çok iyi temizlemeliyim” düşüncesiyle daha agresif ve dişlere zarar veren hareketlerdir. Dişlerimizi temizlerken, banyo fayansı veya fayansların arasındaki derzlerdeki kirleri temizler gibi sert hareketlerden kaçınmalıyız. Ortalama 3 dk süreyle büyük kısmında dairesel hareketler yaptığımız, fırça seçimimizle diş etlerine zarar vermediğimiz fırçalama en doğru uygulama olacaktır.

Bu haber ilginizi çekebilir: Doğru diş fırçası ve diş macunu seçimi
Ağız ve diş bakımınızı doğru yaptığınıza emin misiniz? Peki ya kullandığınız diş fırçası ve diş macunu sağlığınızı gerçekten koruyor mu? İşte cevaplar! 
 
Diş nasıl fırçalanmalıdır?
 
Diş nasıl fırçalanır?

 
1.   Genel kanı diş fırçasının fırça boyunca diş macunu sürecek oranda macun kullanmak olsa da bezelye tanesi büyüklüğünde diş macunu kullanmanız yeterli olacaktır.

1.   Fırça uçları diş etlerinize bakacak şekilde 45 derece açıyla diş fırçanızı tutmalısınız.

2.   Çok bastırmadan, nazikçe dairesel ve diş etinizden dişinize doğru hareketlerle, dişlerinizin dış yüzeylerini fırçalayabilirsiniz.

3.   Temel hareket yönümüz pembeden beyaza yani diş etinden dişe doğru olmalıdır.

4.   Aynı hareketleri iç yüzeyler için de yapmayı unutmayın. Yani yine diş etinden dişe hareketler.

5.   Dişlerinizin çiğneme kısmı dediğimiz üst alanlarında ileri-geri çekme hareketini kullanabilirsiniz.

6.   Dilinizin yüzeyini de temizlemeyi ihmal etmeyin. Bu alan için kimi diş fırçalarının arka yüzünde özel bir tabaka kullanılır.

7.   Günde 2 kez 3’er dakika fırçalama yapmalısınız.

8.   Fırçalama bittikten sonra diş macununu tükürmeniz yeterlidir. Ağzınızı su ile uzun süre çalkalayarak tükürmek diş macununun etkisini azaltacaktır.

Bunları unutmayın: 

1. Diş ipi kullanın: Diş fırçalama rutin bakım adımının en önemli parçası olsa da tek başına %100 yeterli diyemeyiz. Diş fırçanızın kıllarının yetişemediği ve dişlerinizin arasında kalan bakteriler ara yüz diş çürüklerinin başlıca sebeplerindendir. Her gün 1 defa kullanacağınız diş ipi, tam koruma için sizlere yardımcı olacaktır.

2. Gargara tek başına ağız ve diş sağlığı için yeterli değildir: Gargara gibi diğer ağız bakım ürünleri diş fırçalamanıza destek olabilecek nitelikteki ağız sağlığı uygulamalarıdır. Dişlerinizi doğru bir şekilde ve doğru zamanlarda fırçalamadığınız müddetçe tek başına gargara ve türevi ürünler size yardımcı olmayacaktır. Birçok gargaranın, uzun süre kullanımının tat almada bozukluk, dişlerde renklenme gibi yan etkiler oluşturduğu bilinmelidir.

3. Diş eti sağlığı, diş sağlığını gösterir: Diş eti estetiği, pembe estetik için diş eti sağılığı çok önemlidir.

4. Düzenli diş kontrolü 6 ayda bir olmalıdır: Diş ve diş eti sağlığınız hakkında doğru bilgi almak, olası rahatsızlıkların önüne geçmek için 6 ayda bir düzenli olarak diş doktorunuza muayene olmanız gerektiğini unutmayın.

İlgili haberlerimiz:

Çocuklara diş fırçalama alışkanlığı nasıl kazandırılır?
Çocukların dişini fırçalamaya ne zaman başlanmalı? Çocuklara diş fırçalama nasıl sevdirilebilir? Diş hekimlerinin önerileri, pudra.com'da...

​Bebeklerde diş temizliği nasıl yapılmalı?
İki yaş öncesi diş temizliği hem diş sağlığında hem de diş fırçalama alışkanlığının kazandırılmasında büyük önem taşıyor. İki yaşından küçük bebeklerde diş temizliğinde dikkat edilmesi gerekenleri yazdık.

​Diş hassasiyetine dikkat!
20-40 yaş aralığındaki her 3 kişiden 1’i diş hassasiyeti sorunu yaşıyor. Bu hastaların yüzde 50’si ise tedavi olmuyor!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER