@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 23.12.2015

Ekmek neden buzdolabına konulmaz?

Eğer ekmeği buzdolabında tutanlardansanız bu yazıyı okuduktan sonra fikriniz değişebilir! Pudra.com’da.

Eğer taze kalması için ekmeğinizi buzdolabında saklayanlardansanız, bu haberimizi okuduktan sonra bir kere daha düşünün. Buzdolabına koymak ekmeğinizi çok daha ‘bayat’ bir hale getiriyor. Neden mi? 

Ekmek buzdolabına konur mu?

Buzdolabı deyince koyduğumuz her yiyeceği taze olarak muhafaza eden bir mutfak eşyasından bahsediyoruz. Evet, bu yanlış değil. Ancak işler ekmeğe gelince değişiyor. (Yiyecekleri buzdolabına nasıl yerleştirmeli? başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.) Ekmeğinizi buzdolabına koymak düşündüğünüz gibi onu taze tutmuyor. Ekmek buzdolabına girip soğumaya başladığı zaman içerisindeki karbonhidrat molekülleri tersine bir hareket göstererek kuruyor ve kristalize olmaya başlıyor. Su molekülleri karbonhidrat moleküllerinden ayrışıyor. Bu da ekmeğin aslında hiç de hoşunuza gitmeyen bayat bir hale gelmesine sebep oluyor. Derin dondurucuya koyduğunuzda ise ekmek donuyor ve bu kristalleşme yavaşlıyor. Bu süreç buzdolabının soğutucu bölgesinde çok daha hızlı oluyor. Bu sebeple ekmeği mutfak tezgahı üzerinde oda sıcaklığında tutup 4 gün içerisinde tüketmek, geri kalanını da yenmeyecekse direkt olarak buzluğa koyup dondurmak daha pratik bir seçenek. Bu bilgi beslenme alışkanlığınızı değiştirebilir. Şimdi isterseniz buzdolabındaki ekmeğinizi çıkarın, seçim sizin!

Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Yiyeceklerle ilgili hasta eden efsaneler
Pudra.com sizi, yiyeceklerle ilgili sağlınızı bozan, doğru bilinen yanlışlarla yüzleştiriyor.

​Küçük mutfak sırlarını öğrenin, hayatınız kolaylaşsın!
Koroplast, herkesin annesinden veya bir büyüğünden öğrendiği, kendisi küçük ama faydası büyük olan sırları tekrar gün yüzüne çıkarıyor.

Yiyeceklerde güvenlik kuralları
Dikkat edilmeden satın alınan ya da kullanılan birçok besin, özellikle bağışıklık sistemimizin zayıf olduğu dönemlerde enfeksiyona neden olan bakteriler ve diğer organizmalara maruz kalmamıza neden olabiliyor.

Dondurulmuş besinler nasıl tüketilir?
Dondurulmuş besinler ne kadar süre saklanabilir? Gıdalarınızı dondururken nelere dikkat etmeli? Donmuş gıdaları çözdürürken nelere önem vermeli? Dondurulmuş gıdalar hakkında herşey pudra.com'da!


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER