@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 16.05.2017

Vücut tipinize göre doğru egzersiz hangisi?

Hangi egzersizin sizin için faydalı olacağından emin olamıyorsanız vücut tipinize bakarak kendiniz için en doğru egzersizleri bulabilirsiniz.

Egzersize yeni başlıyor veya kendiniz için doğru egzersizi arıyorsanız vücut tipinize göre cevabı bulmanız mümkün. Vücut tipinize göre doğru egzersizi seçerek vücudunuzdaki doğru bölgeleri çalıştırabilirsiniz. Böylece sadece yoğunlaşmanız gereken bölgede istediğiniz sonuçları elde edebilirsiniz. Elma veya armut vücut tipindekilerin karın bölgesini, üçgen vücutların alt bedenini, dikdörtgen ve kum saati vücut tipindekilerin de vücudun her bölgesini çalıştıracak kardiyo egzersizleri yapmalarında fayda var. Peki, sizin vücut tipiniz hangisi?

Vücut tipinize göre doğru egzersiz hangisi?
 

Elma vücut tipi 

Bu vücut tipine sahip insanlar karın bölgesinden kilo alıyor. Genellikle bu vücut tipinde göbekte yağlanma görülüyor ve göbeğe oranla bacaklar daha ince oluyor. Elma vücut tipindeki kişilerin karın ve göbek bölgesini eritecek egzersizler yapmaları gerekiyor. Eliptik bisikletle çalışmak özellikle karın bölgesindeki kas dokusunun güçlenmesini sağlayan bir egzersiz. Ayrıca yine alt vücudu ve bacakları güçlendirmek için squat yapabilirsiniz.
Elma vücut tipi için en iyi egzersizler: Yürüyüş, koşu, koşu bandında koşmak veya yürümek, eliptik bisikletle çalışmak.
 

Armut vücut tipi

Armut vücut tipindeki kişilerin baldır ve kalçaları vücudun diğer bölgelerine göre daha geniştir. Armut vücut tipine sahipseniz alt bedeninizle üst bedeninizi dengeleyecek egzersizler yapabilirsiniz. Çapraz mekik sizin için uygun bir egzersiz.
Armut vücut tipi için en iyi egzersizler: Dambılla kol çalıştırma ve ağırlık kaldırma.
(Bel çevresi yağlarından kurtulmak için 5 egzersiz​ başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.)

Vücut tipinize göre doğru egzersiz hangisi? 3
 

Üçgen vücut tipi

Bu vücut tipindeki kişilerin omuzları ve üst bedeni alt bedenine göre daha geniş olur. Üçgen vücut tipindeyseniz alt bedeninizi çalıştıracak egzersizler yapabilirsiniz.
Üçgen vücut tipi için en iyi egzersizler: Lunge ve squat.
(Bacak ve popo sıkılaştıran 30 günlük squat programı başlıklı yazımızı da mutlaka okumanızı öneriyoruz.)
 

Dikdörtgen vücut tipi

Dikdörtgen vücut tipindeki kişilerin alt ve üst bedenleri daha orantılı ve yağ dağılımı her iki tarafta da eşit olarak görülebilir. Dikdörtgen vücut tipine sahipseniz hem üst bedeninizi hem de alt bedeninizi çalıştıracak egzersizler yapabilirsiniz.
Dikdörtgen vücut tipi için en iyi egzersizler: Aerobik, eliptik bisiklet, dambılla kol çalıştırma ve ağırlık kaldırma.
 

Kum saati

Aslında kum saati görünümü birçok kadının istediği bir vücut şekli olsa da bu vücut tipine sahip kişilerin kendilerine en uygun egzersizleri bularak kaslarını güçlendirmeleri mümkün. Kilo kontrolünüzü sağlayarak kas yapınızı güçlendirmenizde fayda var.
Kum saati vücut tipi için en iyi egzersizler: Zumba gibi kardiyo egzersizleri.
 
Kaynak: choosehealthylife.com


Konuyla ilgili diğer yazılarımız
Bu egzersizlerle kol sarkmasına veda edin!
Yaş ilerledikçe yer çekimine karşı koyamayan kol kaslarını güçlendirmenin tam zamanı! Kol sarkmasına karşı öneriler ve egzersizler Pudra.com'da.

Basenleri eritmek için 5 basit egzersiz
Evde yapabileceğiniz bu kolay 5 hareketle en zor bölgelerden biri olan basenleri eritmek mümkün. Basen incelten 5 hareket Pudra.com’da.

Mükemmel kollar için 30 günlük egzersiz programı
Bu 30 günlük kol çalıştırma programıyla kollarınızı güçlendirirken duruşunuzu da dikleştireceksiniz. Elde ettiğiniz sonuçlar sizi çok şaşırtacak!

Kilo verdiren en iyi 6 dans
Kilo vermenin en eğlenceli yolu kuşkusuz dans etmek. Peki, hangi danslar daha çok kalori yakmaya yardımcı dersiniz? İşte Pudra.com’un 6 dans türü önerisi…


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER