@Pudra özel haberidir, izinsiz kullanılamaz. 13.06.2013

Televizyon izlemek zayıflatır mı?

Diyete yardım eden sıra dışı bir yöntemle tanıştırıyoruz sizi: Karıncalı televizyon ekranına bakmak!

Televizyon izlemenin sizi zayıflatabileceğini düşünür müydünüz? "Tam tersi, ben televizyon karşısında abur cubura doyamayıp daha fazla kilo alanlardanım" dediğinizi duyar gibiyiz. Pudra.com olarak sizinle son yapılan araştırmayı paylaşıp, diyetinize katkıda bulunmayı isteriz.

Televizyon izlemek zayıflatır mı?

Avustralya'da yapılan bir araştırma, birkaç saniye titreyen, karıncalı ekrana bakmanın yeme isteğini yok edebildiğini ortaya çıkardı. Öyle ki sadece birkaç saniye ayarı bozulmuş, siyah beyaz noktalı titrek ekrana bakmak açlık hissini azaltabiliyormuş.





















Flinders Üniversitesi’nde gönüllüler ile yapılan çalışmada, bilgisayardaki titrek görüntüleri izleyenlerin, açlık hislerinin hemen hemen yüzde 23 oranında yatıştığı tespit edildi. Bu kişilerin yaklaşık yüzde 40 daha az kalori harcadıkları da ortaya çıkarıldı.

İngiliz Daily Mail'de yer alan habere göre, ekrandaki binlerce minik siyah-beyaz noktanın oluşturduğu karmaşık görüntü, artık sıra dışı bir diyet tekniği olarak biliniyor. Çünkü bu görüntü; çikolata, dondurma, cips gibi ani yeme isteği uyandıran yiyeceklerle karşılaşıldığında beyinde biçimlenen canlı görüntüleri bloke ederek insanların diyetine yardım edebiliyor.

Beynin başka bir işe odaklanmasıyla da bu canlı görüntüler zihinden uzaklaştırılabiliyor. Yapılan çalışmada gönüllülerden, atıştırmalıklar yerine güzel bir gökkuşağını gözlerinde canlandırmaları istendiğinde, gönüllülerin yeme isteklerinin azaldığı gözlendi.


POPÜLER GALERİLER
gelinlik modelleri pudra
mac mbfwi pioneering designersi 10
lenzing ecovero mehtap elaidi mbfwi 01
korean beauty kore guzellik sirlari
new york fashion week 26
paris fashion week pudra 12
mac mbfwi pioneering designersi 10
oleg cassini collection 2117 2
EN YENİLER